Je denkt dat je ze kent, die huisdieren van je.  Lesson well learned daarnet, met birkenstocks ga je best niet in een kippenhok vol dorstige kippen. Misschien denken sommige mensen (ja Tine, ik heb jou in gedachten), met birkenstocks kom je gewoon nooit buiten, ’t is uw straf gij stijlversmoezelaar.  Die kiekens hebben ogen in hun kop, ik hoop dat je teen bloedt zodat je niet anders kunt dan hippe pumps dragen.  Geoffrey schrok de eerste keer dat ik mijn voet wegtrok maar dat belette hem niet om nog een keer te komen proeven van mijn grote teen.  Vroeger vond ik het wel leuk als ze over mijn voeten kwamen lopen, maar dat was in den tijd dat ik nog zo slim was om mijn kippenhokschoenen aan te doen.

Deze week kwam er ook een vreemd papiertje binnen met Rodriguez.  “Onrechtmatige betalingTerugvordering” was er te lezen (in extra vettige letters om het extra dreigend te maken).  “Er werd een herberekening doorgevoerd met ….blabla en de bla en de bla….”Er wordt een terugvorderingsprocedure opgestart”…het zweet was al op mijn lief zijn voorhoofd aan het komen.  “Ingevolge de circulaires….neu neu neu neu….dient het netto bedrag van 0,02 euro terugbetaald te worden….”.  Serieus?  Nul komma nul twee euro?  En dat was in stylo ondertekend, een kopie naar het werk gestuurd, dus twee papiertjes, twee enveloppes, een werkkracht die het allemaal moest bekijken en opstellen, twee keer postkosten…en dat allemaal op mijn eigen kosten want hij werkt uiteraard voor de staat.  Zou die dame die dit opstelt thuiskomen ’s avonds en vertellen tegen haar echtgenoot of haar lief  “hoh man, ik heb ze weer binnengehaald hoor vandaag”.    De grote vraag is nu natuurlijk….waar ga ik in godsnaam die 0,02 euro vandaan halen??  Deze week droge stuutjes ten huize Pieter en Lieselotte. (en ik heb de laatste uiteraard aan de fashionistakippen uitgedeeld)

 

1 reactie

  1. Ik had vroeger ook altijd schrik dat de kippen bij oma in mijn voeten gingen pikken! Nu blijf ik er nog altijd uit de buurt. En sorry maar Birkies rulen! Zoooo comfy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s