Had ik op voorhand bovenstaand filmpje bekeken op youtube dan had ik daarjuist niet zitten sukkelen met het binnenwerk van die mango.  Dat een mango een binnenwerk heeft dat kon me ook niemand op voorhand vertellen zeker?  Inderdaad, ik heb nog nooit een mango klaargemaakt.  Waarom?  Geen idee, mango’s waren gewoon mango’s, die belandden nooit in de kar.  Maar nu ben ik op dieet en mango’s zijn superlekker al verdenk ik ze ervan om stout fruit te zijn.  Fruit dat teveel natuurlijke suikers bevat zoals een banaan en druiven.  Soit, beter dan een doos délichocs met melkchocolade denk ik dan.  Ook een ananas koop ik eigenlijk nooit.  Zou dat eenvoudig te schillen zijn?  En hoe voel je dan als dat rijp genoeg is om eraan te beginnen?  Ik zie het alweer voor me dat ik mijn volle gewicht daarop ga mogen gooien bij het snijden.  Gegarandeerd schiet er een halve ananas van de tafel om het ding daarna over de vloer te zien sliden.  Djeezes, bijna 30 en voor de eerste keer een mango klaargemaakt en tegelijk van plan om mijn eerste ananas te kopen.  Ik dacht altijd, waarom sukkelen, je kunt dat zelfs voorgehakt kopen in blik en dat was steeds lekker genoeg voor mij.  Omdat vers het lekkerste is, ik weet het enkel van in die heerlijke dessertborden, waar lekkere chocomousse op te vinden is.  En frambozensorbet.  Of soms crème brûlée.  Advocaat!  En van die drie-lagen-koekjes-dingen…

3 reacties

  1. ananas is wel niet zo goed voor het dieet. Er zit meestal een kaartje aan hoe je die dingen moet ontmantelen (en dat werkt perfect, ook zonder gewicht in de strijd te gooien). Veel succes ermee!

  2. Mango is eigenlijk megalekker maar ik heb dat pas laat ontdekt omdat het meest en enige exotische fruit dat wij vroeger in huis hadden passievruchten waren en dat was bij wijze van experiment, dat gauw genoeg afgelopen was. Appels en peren en aardbeien en mandarines en druiven, meer moest da niet zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s