In ieder huis waar ik al gewoond heb heb ik er één gecreëerd denk ik: een brolschuif.  De enige schuif waar alles in terechtkomt dat elders precies geen plaats lijkt te vinden.  Het materiaal dat te min is om bij het bestek te behoren “Oh neen, we gaan toch geen plaklint herbergen?” fluistert de vork dan waarschijnlijk tegen de messen.  In de brolschuif liggen in mijn geval 5 rolletjes plaklint, allemaal reeds begonnen.  Ze liggen niet bij elkaar, neen, ze liggen over de volledige schuif verspreid.  Samen met de pritt, de 7 luciferdoosjes en het verloren pakje zakdoekjes.  Het is in die schuif dat ik een schoenlint moet gaan zoeken want blijkbaar liggen er massa’s in te wentelen.  Ooit waren die mooi opgerold….ooit was die schuif leeg.  Er zijn van die dagen dat de schuif mij tegensteekt.  Vooral als ik ze opendoe en ze niet helemaal kan openen omdat er iets stropt aan de achterkant ergens.  Vermoedelijk kan ik het zo’n 9 keer verdragen dat het stropt.  De 10e keer graai ik tot ze weer openkan.  Vandaag is de druppel.  De prestigevorkenschuif kreeg een blinkbeurt, de brolschuif kan niet achterblijven. 

Het blijft een brolschuif, maar als je nu een rol plaklint nodig hebt, links boven te vinden.  Lucifers?  Rechtsboven, zo’n 8 doosjes.  Iemand een pedaalemmerzakje nodig?  In de schuif mensen, gewoon even optrekken.  En goed rollen dat ze doet, zjoef open, zjoef toe, zjoef nog een keer open om nog eens te kijken en dat allemaal zonder stropping, zonder ergernis….met brol.

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s