Het gebeurt al eens dat ik een boekske lees.  Echt lezen kun je het niet noemen, ik doorblader ze en houd halt bij de “artikels” die me interessant lijken.  Die dingen belanden na zo’n doorbladersessie in het toilet.  Alléé, dernaast, je weet wel.  Ik heb niet echt een voorkeur voor één bepaald tijdschrift, meestal koop ik een pakket met drie samen en doe ik er een aantal weken mee eer ik nog eens “ververs”.  Het is een eigenaardig systeem dat in mijn hoofd, maar ik kan het niet verdragen dat Pieter de verse boekjes eerst doorbladert.  Ik koop ze, ze zijn voor mij.  Hij mag ze pas doorbladeren nadat ik ze diagonaal gelezen heb.  In mijn ogen zijn verse boekjes het leukste.  Als hij ze al bemukkeld heeft is er precies al een beetje fun vanaf.  Negen van de tien zit er een Story bij.  Story blijkt halfvol te staan met Bekende Vlamingen waar ik nog nooit van gehoord heb, meestal zijn dat die artiesten uit talentenshows.  Ik ken er bitter weinig van omdat ik na de eerste editie van Idool nooit meer gekeken heb naar zoiets, hoe leuk het ook was om een ander te horen kriepen en daarbij tegelijk als een pinguïn te staan voetenpletsen voor de jury.  De helft van de Story staat vol met verhaaltjes over die winnaars, zilveren medailles en opvallers van zo’n programma’s.  In de andere helft worden de echte BV’s uitvoerig besproken.  Ze beroddelen uitvoerig de mensen die al jaren en jaren aan de bak komen als Bekende Zanger.  Misschien komen een aantal van die zangers wel uit De Sound Mix Show.  Was dat niet één van de coolste programma’s van de jaren 90?  Men kwam toe bij Bart Kaëll als Jan Modaal met een jeansbroek, een veelkleurig hemd en een vest met epauletten waarmee je een rugbyspeler omver kan stoten.  Vijf minuten later kwam die Jan op magische wijze uit een walm podiumrook en ziet hij eruit als Prince of Michael Jackson.  En Bart Kaëll, die had altijd het juiste kostuum in de juiste maat in zijn winkeltje hangen, toevallig?  Ik dacht het niet :-D!  En op het laatste: Thank You For The Music, altijd, elke aflevering opnieuw, winnaars en verliezers allemaal samen.  Geweldig!

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s