ZIJ was ermee begonnen vorig weekend, met mij jaloers te maken op een schonen kerstboom.  Het is vanaf nu toch wel gepermitteerd vind ik, lichtjes, pinkeltjes, kitscherig gedoe.  Ja, ik ben dan misschien totaal niet katholiek ingesteld, maar de geboorte van Jezeken, dat wordt bij ons gevierd.  Hypocriet of niet.  Dus klom ik op de zolder.  Allemaal voor Jezeken.  Klimmen is misschien niet het juiste woord, maar er komen toch klimbewegingen aan te pas om aan alle dozen te geraken bij ons.  De hoop op het vinden van de kerstversiering was al opgegeven toen ik de laatste doos opende.  Inderdaad: “kerstver” stond erop.  Het moest blijkbaar rap gaan bij het inpakken vorig jaar.  (En aaaah, at last, na maaaaanden zoeken en reeds geïnvesteerd in een nieuwe: onze luchtmatras.  Tjah, vanaf nu kunnen er twee koppels blijven slapen.)  Ik dacht, ik doe het donderdag, dan neem ik voldoende de tijd om alle versieringen mooi uit te pakken en te kijken hoe ik alles zal hangen.  Aangezien het de eerste keer is in dit huis dat ik mijn boom en ballen uithaal neem ik er beter tijd voor toch?  Ok ja, misschien gewoon de lichtjes al uithangen.  Bwah, die boom dat bestaat eigenlijk ook maar uit twee stukken, ik zet die ook op.  Er was blijkbaar niet veel kerstversiering ingepakt.  Waar zijn mijn kerstballen met de gezichtjes op?  Had ik geen kleine strikjes ergens?  Heb ik dan zoveel weggegooid vorig jaar of is er stiekem vanalles gebroken bij de verhuis?  En shit zeg, die kerstboom.  Je kunt er dwars doorkijken.  Wat een triestig geval is me dat zeg.  Engelen zouden erbij beginnen bleiten.  Jezeken tiert heel de boel samen als hij ziet waaronder hij moet slapen.

Kijk:

wpid-DSC_0769.jpg

Maria krijgt er prompt een postnatale depressie van jong.

Alléé, ik ga mij toch eens wat nieuw kerstgerief moeten aanschaffen.  En misschien dit jaar een echte kerstboom?  Deze hadden we vorig jaar beter op de hoop van de kerstboomverbranding gegooid.

Gelukkig kreeg ik deze morgen wel een heel mooi kerststukje van mijn meme cadeau. . .

wpid-DSC_0770.jpg

 

Dat maakt toch veel goed.

3 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s