De korte coupe, het is altijd een tricky affaire vind ik.  Of je staat ermee, of je bent een man.  Ik zie het te vaak, vrouwen met kort haar die er echt als mannen uitzien.  Welke vrouw wil er nu uitzien als een man?  Behalve natuurlijk de transgenders en de omgekeerde travestieten.  Vrouwen die er volgens mij prachtig uitzien met een korte coupe:

naamloos (4)

Eva Daeleman.  Prachtige vrouw, met een ongeziene naturel.  Alleen jammer dat Peter Van de Veire er altijd lijkt bij te zijn.

naamloos (5)

Halle Berry.  Blijkbaar ooit Bondgirl geweest.  Niet dat ik ooit van mijn leven een James Bond-film heb gezien, ik weet het niet, dat interesseert mij eigenlijk echt niet.  Alleen de muziek uit die films lijkt mij de laatste jaren wel te kunnen bekoren.

Emma-Watson_reference

Emma Watson.  Hermelien Griffel in de Harry Potter films, “hermailie” ofzoiets zeggen ze daartegen in het Engels.  Kleine meisjes werden groot.

halflang-kapsel-pony-bob1-150x150

Victoria Beckham, voor mij zal ze altijd Posh Spice zijn.  Jammer dat er geen vlees aanhangt, anders een knappe madame!

naamloos (6)

Rihanna, ze switcht meer van kapsel dan wij van onderbroek, maar ik vind een kort kopje bij haar echt supermooi.  Nu nog een beetje manieren kweken en stoppen met zich te laten afmotten door haar (ex-)lief en dan zou het concept ‘Rihanna’ geslaagd kunnen zijn.

Jammer dat niet iedere vrouw met een kort kopje er zo stralend uitziet.  Vandaag zag ik weer iemand de straat oversteken waarvan ik niet kon inschatten of het een man of een vrouw was.  Kijk, daar word ik een beetje triestig van.  Maar dat is natuurlijk mijn probleem.  Het schijnt gemakkelijk te zijn zo’n kapsel, althans als je het niet in model brengt en gewoon eruitziet als Craig David.

naamloos (7)

Ik vermoed dat Eva, RiRi, Emma, Halle en Posh er een beetje meer werk aan spenderen.  Alléé, hun stylisten dan toch.  Nu nog de man in de straat!

8 reacties

    1. Ja, inderdaad, soms heb ik het ook al wel eens gedacht, zeker als het zo helemaal kort afgesneden is aan haar froufrou. Het jommekeskapsel was ook helemaal in de mode toen ik mijn plechtige communie deed, tijd voor een comeback dus!

  1. Ik vind het meestal wel pittig zo’n kort “kopje” maar de aangehaalde voorbeelden gebruiken gemiddeld 10 stylisten voor ze één voet buiten de deur zetten. Eigenlijk hou ik vooral van halflang kastanjebruin haar en geen blond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s