Het is pas sinds ik ook op het werk soms eens ga lopen met de bewoners dat ik besef hoe deerlijk het is gesteld met mijn loopoutfit.  Een grijze broek van Esprit Sport, basketten van Nike (ondertussen toch al 7 jaar oud) en een trui van Decathlon (van ketchua, niemand die weet hoe je het merk uitspreekt, niemand!), een fleece, lekker warm.  Als ik het neerschrijf besef ik al hoe marginaal ik de straat op kom, ik zag het gewoon nooit van mezelf omdat loopoutfits nu niet bepaald “gekeurd” worden in de spiegel, je doet dat aan en je vertrekt.  Deze week verzorgde ik de ontstoken vinger van mijn kleine monster met chloramine opgelost in water, dat liet een javelplek na op mijn loopbroek.  Laat ons zeggen dat hij gebatikt was.  En hij wàs al marginaal.  Ik steek die loopkledij ook altijd in de droogkast, gewoon, ja, omdat het toch maar loopkleren zijn.  Dat resulteert in een marginale, gebatikte loopbroek die dan nog eens gekrompen is in de droogkast en bij deze dus net iets te kort is.  Een zwarte looptrui met rits waarvan de rits zo helemaal begint op de bollen door de droogkast en daarmee ook een centimeter of 10 tekortkomt om er nog treffelijk uit te zien.  Mijn loopschoenen droeg ik ook heel vaak tijdens de verbouwingen en de bijhorende schilderwerken, ze zitten dus onder de verfplekken.  Lees: ik zie eruit als een gedroogkaste schilder die in een jaar tijd ineens 10 cm is gegroeid.

Tijd voor iets nieuws dacht ik.  Het werd weer, om budgettaire redenen, de Decathlon.  Dat is niet alleen financieel aantrekkelijk, het is ook handig want je hebt er gewoon alles samen in één winkel.  Tot je een paar schoenen zoekt.  Er bestaan dus 1001 soorten basketten, zoals ik ze noem.  Voor lopers die occasioneel gaan lopen (niet meer dan 1 keer per week, niet langer dan 30 minuten), voor lopers die regelmatig lopen (2 à 3 keer per week, niet langer dan 30 minuten), ik bleek in de categorie: regelmatige lopers, op de baan, regelmatige looptred, 2 à 3 keer per week, vanaf 45 minuten, ma jongens toch.  Hadden ze in al die opties wel mijn maat niet meer zeker?  Gelukkige bleken de schoenen ook in de “einde reeks” rekken te staan, dezelfde maar in een ander kleur, helft van de prijs, kwam nog beter uit.

Het geld moest rollen en ik kocht ook nog een lange loopbroek, een driekwartloopbroek, een topje en een t-shirtje.  En uiteraard: een looptrui/vestje.  De zwarte fleece is so not done jong, what was I thinking?  Gelukkig was ik zo slim om die dingen te passen.  Het mag dan nog je maat zijn, zo’n broek moet je toch eens aanzien, want spandex, dat is nu niet bepaald iets wat ik graag draag.  Alles lijkt zo…zichtbaar.  Check mijn heuvellandschapjes mensen!  Een loopBH leek me nu niet één van hun specialiteiten.  De maat die zij aangeven lijkt niet overeen te komen met de cup die ik heb, ik kreeg het ding zelf niet eens dicht, kwestie van je zelfvertrouwen een beetje te ondermijnen.

Zwaai maar eens als je me morgen ziet voorbijflaneren op mijn nieuwe baskets.  Vanaf morgen ga ik niet meer rood aanlopen.  Ik ga niet meer strompelend langs het zijpoortje mijn laatste adem uitblazen, neen.   Morgen ben ik als een dartele hinde, ik kom thuis: poederdroog en geurig als een verse paasbloem.  Allemaal dankzij Decathlon.

5 reacties

  1. Heb toch goed gelachen bij je uitvoerige beschrijving, zoals “een gedroogkaste schilder” 😉 ;-).
    Alleen dat van die schoenen had ik mijn bedenkingen: ik loop nu sinds een maand of 5 (wat ik voorheen x keren gestart én gestopt ben) maar ik heb van meetaf niet bezuinigd op de schoenen en die met advies gekocht, niet in de Decathlon. Ik heb het me tot nu toe niet beklaagd. Het verschil is gigantisch met wat ik voorheen had als schoenen van 40,50 eur uit de Decathlon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s