Het is niet dat ik dat niet apprecieer, zijn hulp in het huishouden.  Het verstoort gewoon soms mijn ritme.  Het probleem is dat het ritme alleen door mezelf is te snappen waardoor het nog moeilijker wordt om het uit te leggen.  I guess it’s a Liese-thing.  Soms denk ik “fuck it, ik doe vandaag geen was, ik heb er geen zin in”.  Als ik dan thuiskom van het werk blijkt hij toch zijn kleren gewassen te hebben en staat er een wasmachine te pinken dat hij klaar is, ik kan dat niet zien, dat moet geledigd worden.  Alsof het knipperende lichtje “leeg mij! leeg mij!” roept, ik peis soms dat ik het kan horen.  En dan heb ik uiteraard nog steeds geen zin in was doen en sta ik toch te helpen bij het ophangen.  Want: als hij was uithangt dan eindigt het toch in kleine correcties die ik doe, gewoon maar om het strijken van mijn eigen kleren te beperken.  Opnieuw, ik apprecieer het, die hulp.  Gelukkig doet hij zijn eigen strijk -hij vindt namelijk heimelijk dat ik dat niet zo goed kan, en alles wat je zelf doet doe je beter- en ik doe alsof ik niet weet dat hij er zo over denkt – win-win-situatie noem ik dat, zeker met een echtgenoot die dagelijks een vers overhemd draagt.  Het is al zo geëvolueerd dat ik weinig tot nooit meer strijk.  Ik beschik namelijk over excellente ophang/opplooi-technieken of ik ben gewoon niet zindelijk.  Komt erbij: als er al eens iets moet gestreken worden kan ik het rustig op de strijkplank leggen, het gebeurt perfect.  Misschien moet ik wel vermelden dat ik zowat al de rest in het huishouden binnen doe.  Kwestie van niet volledig als een luie doos over te komen.  Terecht (over dat huishouden doen, niet over die luie doos), ik werk ook 1/5e minder uren en ik heb meer tijd door de flexibiliteit van mijn uurrooster. Zagen over het feit dat ik het huishouden moet doen probeer ik te beperken, ik doe in feite qua timing mijn goesting.  Dat is uiteraard zo weinig mogelijk, indien dit nog niet duidelijk was gebleken op deze blog (hey, ik heb een volledig item kuisvrees op deze pagina!).  Dat de vloer niet elke week gedweild wordt of de ramen soms maanden geen zeemvel zien, dat neem ik er maar bij.  Als het te erg is doe ik het wel.  Met tijd en goesting.

 

13 reacties

  1. Zo lang je daar zelf geen probleem van maakt is er niets aan de hand, En ik verzeker u, met de jaren verbeter je toch in het huisvrouw-zijn! 😉

      1. Ik was vroeger een echte sloddervos, ben nog niet supergeorganiseerd, maar nu kan ik het niet meer verdragen als het huis er vuil bij ligt!

  2. Heel herkenbaar dat eigen ritme. Dan denk ik: “eerst ontbijten, dan vul ik de wasmachine wel” en bam, heeft hij dat ding opgezet waardoor we ontbijten met op de achtergrond het gerommel van de machine. Niet echt rustgevend want nadien moet het drogen, strijken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s