Hoe je het ook draait of keert: een huisdier, dat is part of the family.  Als je geen huisdieren hebt kun je dat niet begrijpen denk ik.  Gisteren was de thuiskomst minder fraai voor mijn liefje.  Iemand had Marbel aangereden: dood.  Marbel was al vijf jaar onze huiskat.  Ze kwam als klein kattejongsken bij ons wonen toen we ons vorig huis kochten.  Ik bleef me maar verwonderen over de lengte van haar haar.  Ze bezat een enorme vacht in de meest bonte kleuren. Ros, wit, grijs en zwart, ze was het misschien niet maar ze had wel de looks van een raskat.  Pieter begroef ze toen ik thuiskwam zonder dat ik haar nog heb gezien, ik wil geen dood dier in mijn gedachten, ik wil Marbel herinneren als een levendige kat, die antwoordde als ik haar aansprak.  Ok, het was maar “mjaw mjaw” maar wij verstonden elkaar.  Een kat die op me kwam slapen als ik een middagdutje deed of die keihard wegspurtte als Ilja haar spotte.  Er zijn ergere dingen in het leven, maar het doet wel vreemd zo zonder dat ankerende kopje aan het keukenraam.

wpid-img_20140718_060431.jpg

Dat je volle bak mag rocken in Kitty Heaven Marbeltje. 

 

 

 

 

11 reacties

  1. Ochere… Kat van m’n schoonvader liep 6 jaar lang de straat niet over. Heeft het één keer geriskeerd, met alle gevolgen van dien… Popcorn (was witte kat met hier en daar een zwart plekje) was niet meer…

  2. Oh no! Ik heb zelf geen dieren en wil er ook helemaal geen, maar ik kan wél snappen dat mensen er echt van onder de voet zijn als hun huisdier er niet meer is …. Zo jammer :(.

  3. Maar! Marbel! 😦
    Heel veel sterkte. Je zal de leegte nog lang voelen… ik heb dat nu (na 5 jaar denk ik?) nog altijd als ik bij mijn ouders kom dat ik verwacht dat onze hond tevoorschijn zal springen om ons te begroeten. Heel vreemd!

  4. merci allemaal! Je weet het wel, een kat kan je ieder moment kwijt zijn, maar als het gebeurt is het toch nog steeds een domper! Voorlopig geen nieuw katje, maar misschien later wel…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s