Onze reis van en naar Oostenrijk bevatte uiteraard veel “stops”.  Om de zoveel uur gingen we even aan de kant om even de benen te strekken met het nodige gekraak en “ohhh” en “aaahh”, iets te eten tussen de wespen en op de bekladderde houten tuinsetbanken, de kleine “uit te laten” en…naar toilet te gaan.  Laat nu juist dat laatste het minst aangename zijn van de hele reis.  Kan er iets vreselijkers zijn dan een wegtoilet?  Zelfs in restaurants waar je moet betalen voor je plasje blijken de toiletten helemaal niet proper te zijn.  Een kleuter trekt zich daar niets van aan en zet zich netjes op zo’n openbaar toilet. (oh man, ik ga straks zijn billen ontsmetten).  Zelf werd ik een krak in zweefplassen.  Elke vrouw weet waar ik het over heb.  Als je dan al toiletpapier had in je ranzig toilet mocht je blij zijn dat het niet op de grond lag ergens te rollen tussen het vuil van je honderdduizend voorgangers.  Echt.  Gisteren ging ik naar Bellewaerde, ook daar was het een vieze toiletboel, het kon niet meten met een autostradetoilet, dat nu weer niet, maar toch, ik moest er toch weer aan denken.  Gelukkig zijn het 1stwordproblems en zijn er inderdaad mensen die helemaal geen toilet hebben, laat staan water om het door te spoelen.  Of er zijn mensen die helemaal niet naar Bellewaerde kunnen gaan om achteraf te klagen.  Maar toch…een ontsmettingsspray voor je billen, zou je dat in Kruidvat kunnen kopen?

1341088813546_161139

9 reacties

  1. Daarom heb ik altijd doekjes en ontsmettingsmiddel in mijn handtas want gadver ben er ook vies van hoor. Ja die hurktoiletten in Frankrijk hebben toch iets

  2. Openbare toiletten kunnen echt zo vies zijn! Ik probeer mij zo lang mogelijk in te houden (ik weet dat dit niet goed is, maar toch!). Als het echt dringend is… tja dan leg ik de bril vol met papier, probeer ik toch niet te gaan zitten, zo snel mogelijk plassen en wegwezen!

  3. Schoonzusje, ook ik vertrek niet op reis zonder desinfecteeroverlevingspakket ( doekjes voor brillen en billen en handgel). En ja hoor verkrijgbaar in Kruidvat, Wibra,…
    De meisjes vragen dan ook standaard wanneer we een tussenstop maken om doekjes voor WC en billen en het obligate handinfectiemiddel na….
    Jong geleerd is oud gedaan.

  4. Volgens mij heeft dit niks met smetvrees te maken, doch louter met hygiëne. Ik kak nog liever in de natuur dan zo’n publiek toilet te gebruiken. Er ligt trouwens altijd een spade en een rol wc-papier in mijn bestelwagen. Need I say more? 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s