Onze achterbuur heeft een serieuze moestuin.  Er wordt dagelijks in gewroet met allerhande machines waar ik de naam niet van ken, maar het moet daar serious business zijn.

Deze week kwam zijn vrouw Francine me voor de tweede keer verwennen met een zak appeltjes uit zijn mini-boomgaard

wpid-20140912_162615.jpg

Francine houdt van rockmuziek terwijl haar echtgenoot het eerder op VBRO houdt.  Nu en dan legt ze Iron Maiden op en dan brult de radio, ik zie het ding voor mijn ogen omhoog springen van het lawaai, terwijl ze hun patatten oogsten.  Hovenieren: de ideale uitlaatklep blijkbaar.

Maar veel appels man, veeeeel appels, wat doe je daar in godsnaam allemaal mee?  Vorige week maakte ik appelmoes voor heel de menage, deze week is het minder gezond

wpid-20140912_162629.jpg

Ik kan daar niet aan doen, maar als ik dan zoiets uit de oven haal dan voel ik me altijd Sofie herself.  Mijn innerlijke voedingsrem is al een tijdje zoek, ik moet me inhouden om daar niet meteen van te smullen al weet ik best dat kokend hete appelmoes nu niet bepaald een lachertje is voor je gehemelte.

wpid-20140912_163830.jpg

Best dat die dingen vlotjes afkoelen, en dat we er “Appelflaporen” mee kunnen inzenden op de wedstrijd van de Krant Van West-Vlaanderen.  Nu nog winnen.  En als ik mag kiezen: liefst de keukenrobot, want zo’n blender bezit ik al….ergens achteraan in een kast….

 

5 reacties

  1. Ziet er heerlijk uit. De kleine kapoen is weer serieus wat veranderd in vergelijking met de vorige foto die ik van hem zag.
    Van mij mag je de keukenrobot winnen! (is dat zo’n toestel die afwast, patatten schilt en het eten opdient?)

  2. Iron Maiden versus VBRO: ik vermoed dat er weinig absurdere situaties denkbaar zijn. Daar zullen af en toe wel woorden vallen omwille van de zenderkeuze op de radio. 😉

    Appels zijn, zeg maar, niet echt mijn ding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s