De bad habits die mijn leven zoveel gemakkelijker en mijn huis zoveel netter zouden maken moest ik ervan af geraken:

 • Op een vrije (voor)middag geraak ik moeilijk in gang na het ontbijt. Ik blijf lummelen met mijn koffie, ik besluit om de krant eerst te lezen, de zoon blijft in zijn pyjama spelen en ik geraak achter de laptop en begin te snuisteren op zoek naar vanalles dat me bezighoudt. Iemand die dagdiensten werkt en 5 volle dagen in de week van huis weg is kan zich dat wel permitteren om op zaterdag of zondag eens een halve voormiddag te lummelen, maar ik moet bijna nooit ’s morgens werken. Moest ik meteen na het ontbijt in mijn douche springen, ik zou veel meer bereiken op een dag. Maar het is zo leuk om rustig wakker te worden…
 • Als ons brood gebakken en afgekoeld is moet het nog gesneden worden. Dat is een redelijk kruimelig werk, en zoals ik reeds schreef: ik haat kruimels. Het is nog niet zozeer het snijden zelf, het is het opruimen van de rottige kruimelmachine. Dat werkje blijft altijd tot het laatste liggen. Als ik het meteen zou opruimen zou ik mij er geen twee uur aan zitten ergeren dat ik dat nog moet doen. Maar het is zo’n saai werkje…
 • De wasmand van in de badkamer staat soms meestal in het washok. We hebben er al de geweldig irrante gewoonte van gemaakt om te doen alsof er wel een wasmand staat en de vuile kleren gewoon op de plaats waar normaal de wasmand staat te gooien. Dat resulteert in een berg vuilgoed dat zelfs niet meer in de wasmand geraakt, want ik raap het gewoon op van de grond en stop het meteen in de machine. De hoop is echter vunzig. Hij zou echt moeten verdwijnen. Maar ik vind het soms risky om in mijn halve pure het huis rond te lopen achter de wasmand. Zeker met zoveel grote vensters!
 •  Post wordt niet meteen gesorteerd bij mij. Ik doe open wat ik van belang denk te vinden en de rest blijft op de tafel liggen of in het slechtste geval als ik geen tijd heb: op de trap. Als ik nu eens meteen alles zou uitsorteren dan zou niet alles van reclameblaadjes, streekkranten, foldertjes liggen rondslingeren. Maar er lonken altijd andere dingen die dringender zijn….
 • Ik weet nooit waar mijn gsm ligt. Ok, meestal is dat niet ver van mij, maar heel veel moet ernaar gebeld worden en blijkt dat ding ergens in het washok te liggen of in de badkamer of gewoonweg in mijn handtas te pinken. Een eigen plekje voor mijn gsm zou wel ideaal zijn. Maar dan moet ik nog de courage hebben om het telkens weer op hetzelfde plekje terug te leggen….
 • Ik ben een uitlener. Iedereen die iets nodig heeft kan het bij mij komen halen. Zo is al mijn babygerief uitgeleend, vooral de kleertjes dan. Ik weet ongeveer wat bij wie zit maar ik ben het eigenlijk niet honderd procent zeker. Bij het uitlenen leen ik nog eens extra uit door te zeggen:”ewelja, misschien kan die of die dat ook nog gebruiken, je moet het maar doorgeven!” en zo gaat het om zeep. Maar als de mensen daarmee nu geholpen zijn….

Aaah, coulda woulda shoulda…” zou Samantha in Sex And The City zeggen…

 De bad habits die ik reeds aanpakte en waar mijn leven en huis zoveel netter door geworden zijn:

 • Het vullen en legen van de afwasmachine. Ik probeer dat zo vlug mogelijk te ledigen zodat de borden die we tussenin vuil maakten zich niet extreem hoog opstapelen. Vroeger stond er meer vuile afwas op de keukentablet dan in de afwasmachine.
 • Als we gaan slapen ruim ik de salontafel af. Het valt mij extra op dat we dit vergeten zijn en mijn zoon om 7u10 met ons avondafval rondloopt en vraagt “mag ik cola drinken?” Euh neen!
 • Sleutels, bril, horloge, belangrijke brol, vliegen allemaal op dezelfde plaats in een grote kom.
 • Een wasmachine die klaar is met wassen probeer ik zo vlug mogelijk uit te hangen. Ik strijk veel met mijn handen alvorens ik het ophang, zo beperk ik mijn strijkwerk enorm. In de zomer, als de was buitenhangt probeer ik die zo netjes mogelijk in de wasmand te leggen, ook dat bespaart me heel veel strijkwerk.
 • Ik stofzuig quasi elke dag. Dat klinkt heel housewiferig en helemaal niets voor mij, maar ik heb het mezelf gemakkelijk gemaakt door een snoerloze dyson te kopen. Een roze dan nog, so not me, maar toch één van de beste aankopen van de laatste twee jaar.

naamloos (8)

 

Deze lijst is precies iets korter dan de andere. Maar ik kan toch niet helemaal perfect zijn hé, ik stofzuig wel al elke dag hé! 😉

 

 

15 reacties

 1. Ik vind dat helemaal niet zo slecht zenne, of is het omdat ik s morgens ook minstens een uur nodig heb om een beetje op mijn plooi te komen. T eerste wat ik doe, als dan enigzins wakker ben, is de living opruimen, dekentjes opplooien, want wij zijn verknocht aan ons dekentjes s avonds.. Als je nu elke dag iets bij doet, of elke morgen een kwartier vroeger zou beginnen en je voorstellen dat je dat moet doen voor de kost, dan helpt dat. Enfin, bij mij toch!

 2. Terwijl ik dit typ, staat er voor mij een stoel, met een gigantische hoop “te strijken” wasgoed over de leuning. Nog één iets bij leggen en dan valt hij om. De strijkplank staat klaar, dat strijkijzer ook, maar het staat er al drie dagen en er kan vast nog een dag bij. En ik durf niet om te kijken, want daar staat de afwas.
  Maar ik wil nog een blogpost schrijven, en de blogroll lezen, en ik moet nog iets uittypen, en… en… Ugh.

 3. En als je nu je gsm ook eens in die grote kom met belangrijke spullen legt? 🙂

  Dat van die post herken ik totaal niet! Het eerste wat ik doe als ik thuiskom, is de post bekijken. Imagine mijn teleurstelling dat er steeds weer alleen maar brol tussen zit…

  1. ja, maar ik ben er soms op bezig en dan ligt hij naast mij, maar dan verander ik van activiteit en vergeet ik hem mee te nemen en ondertussen ben ik alweer ergens anders bezig met lummelen.

   Ik kijk ook wel meteen naar de post maar alles sorteren, wat weg mag en wat niet, dat laat nog even op zich wachten…

 4. Even een praktische vraag tussendoor: heeft zo’n snoerloze Dyson ook nog een beetje zuigkracht? Want het lijkt me wel wat, zo’n lichtgewicht ding met een grote manoeuvreerbaarheid.
  P.S.: we hebben katten en die verliezen haren. Ook op de tapijten, ja.

  1. Ja ik weet niet hoe de “normale” dyson zuigt maar de mijne is een enorm goede STOFzuiger, voor grotere stukken (boterhamrestjes etc) vind ik hem minder goed. Je kunt de lange buis ook er tussenuit halen en het hoofdstuk als handstofzuiger voor de trap of de auto ofzoiets gebruiken. Haren opzuigen doet hij heel goed, mijn lange haar ligt altijd overal en daar heeft hij geen probleem mee.

    1. Het is inderdaad geen goedkoop ding, ik denk dat ik 284 heb betaald. Maar dyson heeft ook een toestel specifiek voor huisdierharen denk ik. (Zie jong, als ze mij nu nog geen gratis dyson opsturen weet ik het ook niet meer hoor…)

 5. Ben blij dat je niet perfect bent :)! Wij gaan met z’n tweetjes uit werken en bij ons is het niet anders. Potverdraaid, als je na een werkdag ‘poempaf’ thuiskomt en je moet nog eerst eten maken en een deftig kakje draaien, dan heb je het recht om eens te doen alsof er geen was rond je ligt, enzovoort. Knap dat je de moed hebt om dagelijks te stofzuigen. Wij hebben al zo’n robotje die onze boven helemaal stofzuigt, en zouden het voor geen geld willen missen…

  1. ik heb ook nog getwijfeld over zo’n robotje. Kostte ongeveer hetzelfde. Maar wij zijn op onregelmatige uren aan- en afwezig in huis. Ik had geen zin om aanwezig te zijn als robodust bezig is met zijn werk. Plus: ik stofzuig nog altijd eens extra onder de keukentafel als de kruimeltijd voorbij is. Ik ben wel verzot op zo’n robomow, dat vind ik zo geweldig om bezig te zien.

 6. Wij hebben wél een wasmand in de badkamer staan, die ik 1x per week naar beneden haal om in de wasmachine te proppen, maar het lief doet of die er niet staat en gooit zijn was er vlak!! naast op de grond. Hoorndol word ik daarvan.
  Mijn gsm krijgt altijd pootjes. En hij staat meestal op stil, dus bellen heeft dan zelfs geen zin.
  Een roze stofzuiger! Draadloos! Zonder zo’n lomp ding om achter u aan te slepen! Waar kunt ge dat kopen?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s