Ik wed dat er in uw facebookoverzicht minstens één iemand heeft gepost: “Winteruur, al goed en wel, maar daar denken de kids anders over!”.  Heb ik gelijk of heb ik gelijk? (Tegelijkertijd bekom ik van het feit dat ik “kids” heb moeten schrijven).

Ik ben zelf zo’n kind dat daar geen rekening mee houdt, om 6u25 stond ik op (zomertijd), dus ik win er letterlijk een uur mee.  Had ik nu niet ergens gehoord dat ze de formule winter/zomertijd gingen afschaffen om het stroomtekort op te lossen?  Ik kan er trouwens nog steeds niet goed bij -in een welgesteld land als dit waar geld letterlijk blijkbaar door ramen en deuren kon waaien-, dat men nu stroom moet besparen.  Dat er effectief stroom gaat afgelegd worden op bepaalde gebieden.  Het is back to den ouden tijd.  De kolenmarchands gaan in hun handen wrijven!  Eindelijk een revival!  We vallen er niet onder, ook al wonen we op een landelijke “prochie”, is het door de grote melkfabriek iets verderop?

Er zijn trouwens mensen die “in ’t stad” wonen die denken dat wij een half uur moeten rijden tegen dat we een winkel tegenkomen.  Of die zich afvragen of wij internet hebben.  Dan kan ik alleen maar even mijn wenkbrauwen omhoog trekken.  Ik kon een alleenstaand huis kopen en verbouwen voor het geld dat je in ’t Stad hopelijk een tweekamerappartement voor vindt.  Ik hoef niet te kamperen voor een school: de school komt mij vragen of we ons kind willen inschrijven.  Als ik een crèche nodig heb, dan bel ik even en dan is het geregeld.  Als ik naar mijn werk ga, dan hoef ik niet in de file te staan, of wel tenzij je tien auto’s achter een tractor een file noemt.  Er is buitenschoolse opvang van 6u45 tot 19u bij onze school.  Het enige dat ik daarvoor moet doen is eventjes bellen als hij op woensdag wil mee-eten.  Ik besef dat ik mij in een luxepositie bevind en er is geen geld ter wereld dat mij in een grootstad zal doen vestigen.  Ook al hoor ik bij het typen al allerlei tegenargumenten opkomen van potentiële lezers.  Oh ja, toch een minpuntje: als ik een H&M wil bezoeken, dan moet ik inderdaad 25 minuten rijden.  Tenzij IEPER daar ne keer werk van wil maken!!!

 

15 reacties

 1. Dat zijn inderdaad eens goeie voordelen. Al vloek ik wel eens als ik in Wevelgem geen enkele gebraden kip vind op zondag en ik er in Brugge meteen vier te voet weet te vinden. Maar ja, het wolkenuitzicht hier maakt veel goed.

 2. Ik ben die gelukkige die ongeveer halverwege Brugge en Gent woont, alles is relatief dichtbij, maar dorpbewoner zijnde met bijna geen openbaar vervoer (lees 1 bus naar de school/treingemeente van de kroost) ben ik toch heel veel taxi mams. Wij hebben hier twee (veel te dure en gebrekkig in assortiment) supermarktjes, twee beenhouwers, een bakkerij. Ik ben blij met de lucht die we hier inademen in de zomer, in de winter vergassen de houtstokende buren ons echter.
  Mocht ik kunnen, ik had mijn huis al lang verplaatst naar een iets grotere gemeente met station, scholen, winkels, dat zou mij veel km sparen met de wagen.
  Maar heel misschien, als mijn lief zo lief blijft als hij nu is, volg ik hem naar zijn stad. Mijn westhoeker is er tercht fier op, op zijn Ieper. Zelfs zonder H&M is het daar meer dan de moeite !

 3. Machtig geschreven. Ik denk er net zo over (los van de H&M, that is). Leve ons onooglijk dorpje tussen de velden waar er meer varkens dan inwoners zijn. Leve onze buurt waar de buren vrienden zijn en er nog gesocialized wordt. En yep, zelfs hier is er internet. 😉

 4. Ik woonde jaren in Dikkebus, allee, op de hoek van Dikkebusvijver waar nu restaurant Tommies is. ( Of heb ik dat al eens gezegd ). Ik woonde daar zeer graag en hou er nog steeds van terug te keren en eens door Ieper te slenteren. Maar een H&m, is voor mij niet nodig, ik vind daar nooit iets in mijn maat!

 5. Gniffel. Mijn man doet altijd alsof ik naar the middle of nowhere wil verhuizen, maar dat is dan nog de middenweg tussen de grootstad en hetgeen jij hier beschrijft. Overigens wonen wij zogezegd op ‘de parking’ van Antwerpen, maar dat is dan ook 25 minuten tot aan een H&M, hoor!

 6. hahaha, die eerste twee zinnen: die heb ik écht waar gedacht deze morgen toen ik opstond!! Dat ze op FB dit gingen zeggen 🙂 zalig :p

 7. Het zijn ook mijn zegeningen! Ik heb 9 jaar in Ieper gewoond, maar ben zo overgelukkig dat ik nu weer in mijn vertrouwde dorp een huis heb kunnen kopen!

 8. Heeft de H&M nog geen onlineshoppingmogelijkheden?? Anders moeten ze daar eens dringend werk van maken, tss, zo achter zijn met hun tijd.
  Ik woonde tot voor kort ook graag in een dorp: de rust & stilte van de velden, gecombineerd met op 10 minuten in de stad kunnen staan met een bus. (Toegegeven, het was dus niet zo heel ver op de buiten dat wij woonden.) Nu zou ik niets liever willen dan in een stad wonen. Volgend jaar is het misschien weer wat anders. Dat kantelt nogal eens bij mij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s