Ik ben nog geen zo’n zindelijke om te eten.  Voor wie denkt dat ik moeite heb met het ophouden van mijn pipi, in onze streek is “zindelijk” ook gelijkgesteld aan “kieskeurig”.  Dus geen problemen in that area ook al is dat too much information.  Er zijn dingen die ik niet lust, maar dat komt vooral door het feit dat ik eigenlijk weinig tot geen kennis van voeding heb.  Ik leerde pas vorig jaar voor het eerst een pastinaak kennen en tot vorige maand had ik nog nooit met gelatine gewerkt.  Op een ander proef ik de meeste dingen wel, dingen die ik zelf nooit zou klaarmaken zoals slakken of gepocheerde vis ofzo.  Ik weet niet eens hoe of wat je  kan  pocheren.  Een ei, dat weet ik wel. Soit.  Mijn smaak is wel een klein beetje uitgebreid sinds mijn jeugd.  Zo at ik vroeger niets dat in witte saus werd klaargemaakt.  Ik lustte de saus wel, maar de groente die erin verwerkt waren niet.  Witloof, prei of bloemkool.  Juk!  Nu staat dat regelmatig op het menu, zoals vandaag: Gegratineerde pasta met witloof en hamreepjes.    Ik steel schaamteloos recepten uit de colruytfolder en mijn menage vindt dan dat mijn eten geweldig smaakt.  Het is in feite allemaal Wiske Vercammen haar werk.  Door Wiske hou ik meer van witloof.  Wiske wien?  Blijkbaar is die mevrouw de one and only kokkin van de Colruytboeken.  Excuseer, was, ze gaat op pensioen.  Ewel Wiske Vercammen, goed gedaan.  Uw recepten zijn niet alleen eenvoudig en lekker, je kunt nog eens alle benodigdheden vinden in de lokale coluryt.  Ik hoef er niet voor naar één of andere turkse winkel of naar een pokkedure Delhaize!  Ze zijn zo danig goed uitgelegd dat ze niet kunnen mislukken.  En je heet dan nog eens Wiske.  Dat kon al niet mislopen van bij het begin…geniet van je pensioen en hopelijk verdient je opvolger ook mijn eeuwige respect!

wpid-20141108_1142092.jpg.jpeg

Te laat: de overschot zit in de diepvries!

9 reacties

  1. ik ben een nogal uit de losse pols kok, als ik denk dat smaken gaan samengaan dan voeg ik die ook samen. De kroost komt dan soms aan tafel met een vragende blik op hun bord en ogen die verraden “wat heeft ons moeder nu weer samengesmeten” maar ik krijg heel weinig klachten. Zeker in de winter ben ik gigantische fan van ovenschotels en dan vooral die waar een kaaskorstje op komt !

  2. Ewel é, ik ben eigenlijk altijd meer geld kwijt als ik naar de Colruyt ga, dan na een bezoekje aan de Delhaize… Ben er het laatste jaar nie meer binnen geweest zelfs… Feit dat ik in Poperinge werk, heeft daar veel mee te maken peisk… Daar had je vroeger alleen 2 Comarkten & ik ontzag het om 3 winkels (met den Aldi erbij…) te moeten doen. Als ik dus nog naar Ieper moest rijden naar de Colruyt, verloor ik teveel tijd naar m’n gedacht… Dit geheel ter zijde want je schotel ziet er jummie uit! Receptjes die in het folderke van den Aldi staan, zijn ook meestal lekker! Ik markeer hier enkel nog een oven thuis… 😦

  3. Oei ik zou daar al drie keer zoveel saus overdoen, dan jij, als ik je schotel bekijk. Geen wonder dat ik dan ook 15kg overgewicht heb! En koken, daar kijk ik alleen maar in om ispiratie op te doen, ik volg heel weinig recepten. Maar ik heb dan ook wel hotelschool gedaan.

  4. Het zou dringend moeten uitgevonden worden: de mogelijkheid om een stukje van je ovenschotel door te mailen. Het water loopt me terstond in de mond. Onnodig te vermelden dat ik een ware pastafreak ben, zeker?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s