Er waren tijden dat ik mezelf maar een sukkel in de keuken vond.  In mijn hoofd ben ik nog steeds een beetje dat sukkeltje.  Koken en recepten uitvinden, het blijft niet echt mijn ding.  Ondertussen evolueerde ik al van “mijn eierkoker is ontploft in de microgolf” naar “Ik kan een redelijk lekker gerechtje op tafel zetten”.  Wiske heeft me hierbij enorm geholpen, ik ben haar eeuwig dankbaar.  Ik blijf echter een technische kokkin.  Ik volg de recepten die ik voor mijn neus heb liggen.  Ik experimenteer niet, een lepel bakpoeder is een lepel bakpoeder.  Dat is niet “een keer strooien tot je denkt dat je aan de inhoud van een lepel zit”.  Een halve theelepel kerriepoeder is een halve theelepel kerriepoeder, niet meer, niet min.  I’m that kind of freak.  Sinds vorig jaar volg ik soms kookles van de KVLV “Voor vrouwen met vaart!”.  Altijd een feest.  Ik ga er sinds kort naartoe met vriendin MissAnstro.  Daar verlekkeren we ons over lookpasta, courgettevullingen en hartige taartjes.  We zijn er ook steevast één van de jongsten en zowat één van de enkelen die niet “boeren” (in de werkgerelateerde manier dan wel ;-), oeps, tmi!).  Niet dat ik iets tegen landbouwers heb, integendeel, ik stam ervan af.

Anyway.  Nu komt het stoefgedeelte.  Keukenklungel of niet.  Het technisch volgen van een recept kan wel zijn vruchten afwerpen.  Piet Huysentruyt zegt het ook “bij bakken moet je alles afwegen”.  Deze taart maakt ik deze voormiddag.

wpid-img_20141124_1105142.jpg.jpeg

Straks komen de oma’s en opa’s terug van het grootoudersfeest op school.  Ik mocht er niet bij zijn, mijn tijd komt nog wel denk ik.  Het maakt al veel goed dat ik toch zal mogen meesmullen van deze biscuit met slagroom en vers fruit.  Recept: Wiske of course! (ananas en amandelschilfers werden vervangen door banaan en chocoladeschilfers!  oei oei, zal dat nu nog wel smaken?? 😉 )

 

 

7 reacties

  1. Uw taart is voor mij geslaagd! Ze ziet er een beetje artisanaal uit en dat heeft net zijn charmes! En idd, voor patisserie moet je altijd wegen!

  2. De jongste maar dan ook de grootste fretzakjes :p Ziet er héél lekker uit! Ps ik moet je nog zes euro maar ik zal anders de volgende bijdrage betalen? Plus was dat jij die graag r

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s