Forget what i said LJ!

Neen, dit wordt geen klachtenblog.  Of misschien wel.

In mijn vorige logje  kon u al lezen hoe zielig mijn bestaan soms is.  Ik zat namelijk vol ongeduld te wachten op mijn bol.com pakketje.  Dat kwam er echter niet die middag.  De volgende dag kreeg ik een mailtje: het pakket werd om 18u49 aangeboden maar er was geen ontvanger.  Vreemd.  Ik was mij er alleszins van bewust dat wij die avond alletwee (alle vier) thuis waren.  Ik kan mijn thuisavonden heel goed herinneren, want de helft van de tijd ben ik op het werk dat uur.  Ik herinner me zelfs nog dat ik om 18u40 enigszins beschaamd maar ook tevreden in mijn zetel poefte en bij mezelf dacht “kwart voor 7 en ik ben al doodop, such fun!”  Dus neen, pakketjesleverancier, we waren wel degelijk thuis.  Soit, er ging een tweede levering gebeuren.  Voor de zekerheid ging ik gisteren nog eens gaan chatten met de bol.com medewerker om te laten weten dat er naast ons huisnummer ook een A komt, en dat de buren zonder A zijn.  Dat daar soms al eens een misverstandje rond gebeurt en dat de buren aan het verbouwen zijn en dus in feite niet altijd aanwezig zijn.  Gow ja, ik dacht, ik zeg het eens aan Rick van de medewerkerschatdienst.  Rick chatte terug dat we de tweede levering moesten afwachten.  En dat deed ik.  Wachten op cartouches, het leven is zo spannend.

Deze ochtend om 8u50 kom ik thuis van de schoolpoort.  Altijd leuk die ritjes naar school “mama, zet die muziek eens luider!”  Sir yes sir!  Ik schrik, ik zie iets wit aan de zijkant van het huis.  Is dat de freaky kat* die op mijn vensterbank zit misschien?  Bij nader gecheck blijkt het mijn pakket te zijn.  De zijkant van ons huis is niet bereikbaar te voet, er staat een poortje voor, dus het pakket werd op de vensterbank “gemikt” veronderstel ik.  Als ik het pakket binnenhaal blijkt het helemaal wak te zijn.  Printerinkt.  In een wakke verpakking.  Such fun.

Ik besluit meteen te bellen naar Bol om mijn beklag te doen en te vragen wanneer het pakket werd geleverd.  “Dat werd gisterenavond geleverd mevrouw”.  Great, de hele nacht buiten in de mist en de koude.  De mevrouw aan de telefoon excuseerde zich en zei dat deze praktijken in België wel meer gebeuren.  Tell me about it.  Ooit werd een staande lamp geleverd aan de achterkant van ons huis tegen onze porte-fenetre  (er was toen nog geen poort aan de zijkant).  Toen we op die donkere avond thuiskwamen deden we zo vlug als we konden de automatische rolluiken naar beneden (toch handig zoiets: tjak tjak tjak en alles gaat vanzelf).  Het bleef leuk tot op het moment waarop we het rolluik van de porte-fenetre zagen scheef trekken en er een pakket tussen bleek te zitten!  Fuck zeg!  Gelukkig aan beide geen schade maar wat als het rolluik stuk bleek te zijn?  Op wie kon ik zo’n schade dan verhalen?

De vriendelijke mevrouw aan de telefoon raadt me aan om te retourneren, kosteloos uiteraard.  Ik volg de stappen op mijn account.  “U heeft een factuur nodig om te retourneren, deze kunt u hier (linkje) printen.”  Oh de ironie.  Zonder printerinkt?

Anyway, ik kon alles met de hand noteren en ik mag dus straks mijn wakke pakket printerinkt gaan terugbrengen naar een kialapunt.  Of ik nog ga bestellen via bol.com.  Ik weet het niet.  Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen.  Ik stootte mij wel twee keer (ik ben dan ook geen ezel).

 

(*de freaky kat krijgt wel eens een verhaaltje van zichzelf)

14 reacties

 1. Daarom koop ik heel zelden iets online! Iets van de kinderen werd eens over de poort gesmeten. ( Het zijn vaak moslims die leveren en die komen niet binnen als er een hond is ) Lief hondje had het stuk gebeten,. Tja wat doe je als er plots een cadeau in de tuin ligt en je een nieuwsgierig hondje hebt!

 2. Ik heb (tot nu toe, hout vasthouden) nog geen ‘malheuren’ gehad met Bol noch andere online winkels. Zopas nog een pakketje ontvangen van de postbode, kleine dochter zal hopelijk blij zijn met haar aankoop (dochters hebben de Top vintage site ontdekt, horror voor hun portemonnee, maar zeer correct met leveren)

 3. Dat ligt niet aan bol.com he, maar aan de facteur… Enfin bij ons is dat toch geen bol.com-mens maar de facteur die dat brengt. En die doet dat heel correct (tot nu toe). Nu ja het scheelt dat ik het op ’t werk kan laten leveren, daar is altijd wel iemand om het in ontvangst te nemen (hoewel om 7 uur ’s avonds nu ook weer niet meer).
  Wist je trouwens dat brol.com ook een website is 🙂 🙂 🙂

  1. Bij ons is dat een pakjesdienst, ik veronderstel in onderaanneming gelijk hoe: bol blijft eindverantwoordelijk en gelijk wie: pakjes over de poort gooien savonds, geen zo’n goeie service vind ik

 4. Bij ons ook een pakjesdienst. Thuis of niet tuis – ze leveren toch. Maanden geleden leverden ze een grasmachine in een doos, die heeft de ganse dag op onze oprit blijven staan. Had iemand die mee’geschoept’, wie zou dat hebben betaald??

 5. Ik plak steeds een briefje op mijn duer alsike r nenit ben dat ze het moeten achterlaten. Anders moet ik nog dagen wachten of zelf godweetwaar achter mijn pakje. Ik woon een beetje achterin en nog nooit problemen gehad.

 6. Ik koop eigenlijk heel veel online, bij Bol en anderen. En ik heb zoiets nog nooit meegemaakt (hout vasthouden). Ligt inderdaad meer aan de pakjesdienst dan aan Bol.

 7. Dit kan toch niet!
  Ik heb nog geen problemen gehad met online shoppen, meestal laat ik het bezorgen op het werk of ga ik er om in een kialapunt of postpunt.

 8. Bij ons leveren ze (niet bol, dat heb ik nog nooit gedaan, maar andere online diensten) altijd bij de buren als we er niet zijn. Nu is het wreed sympathiek dat ik dan niet naar één of ander postpunt moet of op een andere dag moet proberen thuis te zijn, maar eigenlijk kan dat toch ook niet?! Van de week zelfs een gsm!

  En voor de mensen bij wie het gewoon wordt achtergelaten; dan kan je dan sowieso op de pakjesdienst verhalen als iemand het meepikt, want een pakjesdienst moet altijd een handtekening kunnen voorleggen en de naam van de ontvanger!

 9. ik laat doorgaans leveren via een Kialapunt. Op 300 m van de deur en dan moet ik niet opnieuw schrik hebben dat de dvd die ik bestelde achteloos in de tuin tussen de herfstbladeren wordt gegooid…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s