Er breekt al eens iets de laatste weken.  Of het valt en breekt net niet.  In de voorbije maand droeg ik al vier glazen, een bord en een tas naar de “bak die ooit eens naar het containerpark moet”.  Die irritante bak die altijd vol blijkt te zijn en nooit eens netjes leeg en uitgekuist.  Sommigen wijten het aan mijn zwangerschap, mij lijkt het eerder een zwakkere periode in mijn algehele clumsiness.  In het passeren bij de groenten en fruit bij SPAR gisteren kwam ik het rek met de popcornmaïs tegen.  Mmmm popcorn waarop er tegelijkertijd zo’n zak maïs in mijn winkelmandje verdween.  Het was zo’n trekmandje met wieltjes, ik vind dat altijd iets Benidorm bastards hebben.  Dat ik de hendel van het karretje uit mijn hand liet schieten en daarna een zak bloem en drie stalen prei mocht oprapen hoort misschien ook bij dit verhaal.  Even later aan de kassa ging het echter gigantisch fout.  Een zak maïs, tel er onhandigheid bij en veel lucht in de befaamde zak.  POEF!  Het ding vloog naast de band in plaats van erop uiteraard.  Resultaat: maïs all over the place.  Shit!  De kassadame gaf me een plastic zakje om het gescheurde zakje maïs in op te bergen, gelukkig zat er nog 3/4e in de zak en was slechts 1/4e voor de kippen.  Ik bond het plastic zakje met de gescheurde zak maïs extra goed dicht zodat we niet nogmaals een farce zouden tegenkomen (zover ben ik ondertussen wel al!).  Ze kwam me helpen om de uitgestrooide boel op te ruimen.  Na het debacle scant ze verder mijn artikelen, onder andere de plastic zak met de gescheurde zak maïs in….Ik wou zeggen dat ik dat eigenlijk niet meer moest hebben zo’n zak waar maar 3/4e meer inzat, maar ik durfde niet.  Tenslotte was het wel mijn eigen domme fout.  Soit.  Ik maakte er geen spel van en nam me voor om alsnog popcorn te maken thuis.  Misschien was ik daar beter gestopt met denken aan popcorn want ook thuis leek het helemaal niet zo vlot te verlopen. Eens in de pot pofte de popcorn weinig tot niet, hij begon echter wel enorm te roken, zo fel dat mijn dampkap het niet meer kon bokken.  Bij een check onder het deksel bleek ik vooral rook/zwart/stank te zien en ruiken.  Ik zette de pot buiten waar hij nog zeker 10 minuten heeft staan uitroken.  Ik had beter eerst eens opgezocht hoe ik op een goeie manier popcorn maak want: Piet weet het altijd beter!

Waarom zoek ik zo’n dingen ook altijd op nadat ik er een farce mee tegenkwam?

En bestaan er eigenlijk ook filmpjes over hoe je een zak maïs ongeschonden uit een winkel krijgt?

 

4 reacties

  1. Haha ik heb dit weekend toevallig ook een poging tot popcorn gedaan. Ik had de zak wel veilig thuisgekregen, maar verder dan dat ging mijn geluk niet. Zwartgeblakerde pot en verbrande popcorn… Ik ga Piet eens lezen!

  2. Hahahahaha hilarisch…
    Hoe kun je nu in godsnaam popcorn verprutsen :p
    Heb ik al kweetnieoeveelkeer gemaakt in m’n klas en zelfs met m’n 9-jarigen nog geen farcen gehad…
    Gewoon: olie in de pot tot de olie begint te dampen, daarna een grondje popcorn erin, deksel erop & schudden maar tot je het niet meer hoort kletteren in je pot…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s