Oranje snot.  Gecombineerd met onflatterende “vuile” kleren (lees: te groot, in verfplekken en meestal van één of ander verschoten sportmerk) en je hebt de perfecte mix voor een weekje verbouwen.  In het voorjaar van 2013 was dit vijf maanden aan een stuk onze outfit van de dag, na twee jaar doen we nu verder met “den boven”.  De zolderruimte wordt omgebouwd van “stoffige dumpplaats voor alles wat elders geen plaats heeft” tot twee slaapkamers inclusief ingebouwde kasten.  In tegenstelling tot de vorige keer kan ik deze keer niet zo heel veel meehelpen.  Zo vijf maanden zwanger, dat lijkt met niet meer zo ideaal om nog met gyproc, emmers chape of afgebroken kasten te zeulen, maar ik help waar ik kan.

wpid-20141217_0952462.jpg.jpeg

Yey!  Stofzuigen!  De volledige vloer was tot voor deze morgen bedekt met oranje baksteenstof.  Gelukkig kan ik zoiets wel doen want er kruipt toch wel serieus veel tijd in zo’n prutswerk.

wpid-img_20141217_091621.jpg

We kozen er twee jaar geleden al voor om de ramen te vernieuwen, vorig jaar om te isoleren.  Vorige maand kwamen de veluxen er nog eens bij, elektriciteit en verwarming werden klaargelegd en zaterdag gaan ze “chappen”.  Ik kan me er nog geen concreet beeld van vormen maar ik ben wel heel blij dat Ilja niet meer in onze “voorplekke” zal moeten slapen en dat we daar eindelijk speelgoed/bureau/kasten gaan kunnen zetten.  Ooit komt het hier allemaal nog goed….beetje met een keer.

 

16 reacties

  1. Een mens kan niet alles tegelijk! Vooral als de de hedendaagse prijzen van de huizen hoort! En vernieuwen en klussen kost veel geld, daar moet dus lang voor gespaard worden. Het komt goed, jullie zullen daar een leuke ruimte kunnen creëren. Succes.

  2. ’t Is hier just vantzelfde… Onze huidige woonst is zo’n verbetering in vergelijking met ons vorige huisje (ook omdat Tristan nu ook z’n eigen kamer heeft o.a.), dat ik me eigenlijk niet stoor aan de dingen die nog gedaan moeten worden. Beetje met een keer… Vorige maand was het de leuning aan de trap. Deze maand is’t een kastje met wasbak in ’t toilet… Een mens moet iets hebben om naar uit te kijken é!

  3. Niets forceren als je zwanger bent. Ik vond zelf dat ik ten tijde van onze bouw letterlijk mijn steentje moest bijdragen, het heeft me de laatste 3 maanden van mijn zwangerschap platte rust opgeleverd !

    1. ik stop regelmatig, voel mijn lichaam heel goed aan, maar ik ga zaterdag inderdaad niet sleuren met chape, ik zorg wel voor lekker eten en de kleuter 🙂

  4. Precies heel grote maneuvers, want de binnenkant lijkt wel heel gestript!
    Als nog afbraakwerken te doen zijn wil ik altijd eens passeren met mijn sloophamer (liefst op een dag dat ik slechtgezind ben, dan zal alles nog vlotter gaan 🙂 )

    1. neegt. Er was gewoon nog niets, de vorige eigenaars hadden ook ooit het plan om hier kamers bij te maken maar dat is nooit gebeurd. Dus het is vooral opbouwen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s