“Je hebt al keilang niet geblogd” zei mijn echtgenoot.  Nee, in feite zei hij niet “keilang” want dat woord gebruikt hij niet, hij zei iets anders maar ik weet niet meer wat.  Ik dacht “heih?” van de 17e, dat maakt 9 dagen.  Waarvan ik er 6 fulltime heb gewerkt en twee gefeestdagt heb.  Lijkt me wel te doen in feite.  En dan nog!

We hadden het deze week nog over de ultieme kerstsong.  Voor hem is dat dit:

Terwijl ik altijd, maar dan ook altijd zo luid mogelijk tracht mee te kwelen met dit:

Gelukkig hebben we geen rechtstreekse buren of ik moest mijn hoofd telkens onder een kerstmuts steken om het schaamrood te verbergen.  Laat ons zeggen dat je zo’n song helemaal niet binnen de juiste toon kan zingen…zoals Mariah hier zelf maar eens bewijst in het filmpje!

Een overzichtje van de voorbije feestdagen kan niet ontbreken vermoed ik.  Kerstavond vierden we met ons gezin thuis.  Ik maakte gemarineerd varkenshaasje met krieltjes, gekarameliseerd witloof en prei.  Klinkt goed vind ik.  En het smaakte ook zo.  (KVLV!  Voor vrouwen…met vaart!)

wpid-20141225_1533292.jpg.jpeg

Mijn zwangere schaduw (24 weken oftewel 5,5 maand voor degenen die niet in weken tellen aka al de andere mensen)

Kerstdag werden er memebezoekjes afgelegd.  Met de nodige aperitief (plat water of koffie in mijn geval) en verse taart.  ’s Avonds vierden we bij casa di mama met mijn broer en zijn vrouw, gelukkig dit jaar niet met effectief Casa Di Mama, zoals vorig jaar!  Kerstdag is een feest van samen zijn en Jezeken in zijn kribbeke etc etc, maar er mogen toch ook echt wel geen pakjes ontbreken vind ik.  Een kerstfeest zonder kerstpakjes vind ik maar niks.

wpid-20141226_0711432.jpg.jpeg

 Een goed keukenmes!  Van The Naked Chef!  Na jaren sukkelen met slechte messen ben ik blij om eindelijk eens over een goed mes te beschikken.  En zo’n ding om het te slijpen.  Er werd wel gelachen met mijn onhandigheid in combinatie met zo’n cadeau.  Hopelijk heb ik volgend jaar nog al mijn vingers om mijn pakjes te openen! (en tegelijkertijd besef ik ook dat “The Naked Chef” – keukenmes – onhandigheid misschien ook geen zo’n evidente combinatie zou maken moest je het heel letterlijk nemen!)

wpid-20141226_0716332.jpg.jpeg

Een Moleskine met een afbeelding van een cassette.  Voor de youngsters onder jullie, toen we jullie leeftijd hadden was er maar dat om muziek te luisteren, nu lijkt dat echt démodé!  En voor degenen die niet weten wat een Moleskine is: een schriftje voor mensen die er veel geld voor over hebben!

wpid-20141226_0712462.jpg.jpeg

Ons moeder kon het niet laten en kocht kerstsokjes voor de baby.  Gelukkig kan het rond Pasen -als hij geboren wordt- nog steeds sneeuwen en zullen sneeuwpoppen misschien niet zo eigenaardig lijken.  Toch dikke merci!

wpid-20141226_0712232.jpg.jpeg

We krasten en krasten en krasten.  Ik had nog één rendiertje te kort voor de  250 000 euro, en nog een sneeuwmannetje voor de 1000 euro, en nog….etc etc.  Uiteindelijk won ik niets….maar spannend was het wel!

wpid-20141226_0713492.jpg.jpeg

Wie krijgt er nu een ananas cadeau?  Ik, al was het een overschot en geen kerstgeschenk.  Desalniettemin gaat hij met oudejaarsavond onder de chocoladefontein!  Oh yes!

wpid-img_20141225_102615.jpg

Prettige feesten iedereen!  En bedankt voor het talrijk lezen en commentaren plaatsen!  Vind ik heeel leuk!

5 reacties

  1. ‘kei’leuke schaduwfoto, en schitterende laatste foto met jullie kleine gangster. Je was inderdaad een tijdje stil, maar hebt blijkbaar niet stilgezeten.
    Geniet van de rest van het eindejaar. En wees gerust dat je nog niet van onze commentaren verlost bent!

  2. Wat een mooi zwangerschapsbuikje! 🙂
    Wij hebben ook gekrast (andere lotjes), Zoetie won 15 euro en ik 40 euro.
    Ook hebben wij hier zo’n groot kraslot liggen, elke dag krassen wij… nog 1 vlammetje voor 500.000 euro, nog 1 mannetje op de slee voor 100 euro, nog 1 sterretjes voor 15 euro, nog 1 kerstboompje voor 10 euro… spannend! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s