Ik ben zo niet het type dat heel veel om mode en mooie kleren geeft.  Ik probeer netjes voor de dag te komen, maar je moet ook niet teveel franjes en fietjefak aan mij verwachten.  Een jeans, een top en een trui voldoen om te werken en als ik uitga dan draag ik graag een kleedje met een paar botjes.  Ik kan ook geen geld uitgeven aan kleren, als ik al eens iets geweldig prachtig vind dan kost het een halve maandloon en neen, dat heb ik er niet voor over of dat kom ik niet eens over om het uit te geven.  Misschien zou het helemaal anders zijn moest ik geld als slijk verdienen en alles kon kopen wat ik wou, maar hey, het is zo niet en so be it.  Na een vruchteloze zwangerschapskledij-shoppingtrip in Gent had ik de moed even verloren.  Als ik dan al iets vond in een winkel dan was het ofwel 70 euro voor een topje ofwel een goedkope tent.  Een goedkope geruite tent.  Of een goedkope geruite tent met een opening om borstvoeding te geven.  Of het moest zeker duidelijk voor een zwangere vrouw zijn want er staan uiteraard babyvoetjes op of van die domme teksten zoals “mommy to be”.  Ja hallo zeg, sorry als jij dat graag ziet, maar ik vind dat affreus.  Het is niet omdat ik frontaal verdik dat ik daarom geen gewone vrouw meer ben.  Er hangen ook altijd overdadig veel linten aan zwangerschapskledij.  Om de tent extra goed dicht te snoeren vermoed ik.  De voorbije week toen ik mijn dagelijkse stofzuigbeurt deed was er zo’n lintje van een drogend kledingstuk in mijn dyson gedraaid.  Resultaat: helemaal uitgerokken toen ik het uit de stofzuigerkop moest sleuren.  Uiteindelijk vond ik in Prémaman deze week nog enkele leuke topjes en kon ik nog een jeans en een zwarte broek (Noppies en Esprit Maternity) op de kop tikken in een uitverkoop.  Jawel, ik heb vriendinnen en schoonzussen die hun zwangerschapskledij aan mij hebben geleend.  Maar een broek moet echt goed passen, want iets ambetanter dan een zwangerschapsbroek is een zwangerschapsbroek die te groot is.  Die van je kont slobbert en waar je de hele tijd moet lopen aan sleuren om hem goed te krijgen.  Ook een zwangerschapsbroek die je niet over je knieën krijgt is niet bevorderlijk voor je zelfvertrouwen.  Na de bevalling en de bijhorende maanden waarin het dragen van een gewone broek een illusie is gaat heel deze zwangerschapskledijboel de brandstapel op.  Of iets minder drastisch misschien: op kapaza.  Of misschien moet je dan maar heel vlug zwanger worden en kun je het allemaal van mij erven in ruil voor een oppasbeurt.

wpid-20150108_0941292.jpg.jpeg

Niettemin ben ik heel blij met mijn 26-wekenbuikje en het stampende kereltje binnenin. 

 

17 reacties

  1. Er is nu wel veel leuke zwangerschapskledij op de markt, ook in winkels als Bel&bo want het hoeft niet altijd zo duur te zijn Maar een goeie broek is essentieel. Ik heb dat gemist in “mijnen tijd” dan had je keuze tussen tenten en tenten, er tussen was er niets. Veel succes met je buikje en met je kereltje!

  2. Weet niet of dat nog bestaat, maar in Roeselare, in de winkelstraat heb je winkel van Noppies met beneden kinderkledij en boven uitsluitend zwangerschapskledij. Heb er indertijd wreed gemakkelijke broeken gevonden, die ik in tegenstelling tot de jeans van esprit tot het allerlaatst kon dragen.

    1. ja inderdaad, bij mijn vorige zwangerschap heb ik daar ook enkele mooie dingen gekocht, denk wel dat dat er nog zit nu. Ook in de H&M in Roeselare kon je indertijd zwangerschapskledij kopen herinner ik mij, weet niet of dat nu nog zo is.

      1. Dat herinner ik mij niet meer. Wat ik mij van de H&M in Roeselare vooral herinner van tijdens mijn zwangerschap, is dat ik hoognodig moest (wat niet abnormaal is als je behoorlijk zwanger bent), en ik daar niet naar het toilet mocht: ik moest naar het openbare toilet (waarna een uitleg volgde naar dat openbare toilet). Ik ben dan maar een andere winkel binnengestapt, waar ik wel naar ’t toilet mocht. 🙂

  3. Ik moest erg met je post lachen. Voelde mezelf een nijlpaard destijds en had maar twee leuke jurkjes, waar ik nijlpaardgewijs ook niet echt mee stond. Ik was dan ook 20 kg aangekomen. Ik hoop dat ik ooit nog eens zwanger zal zijn, en dan wil ik iets uit de lijn van Froy & Dind. Dat zijn nu echt vrolijke kleedjes, die vind ik nog tof voor zwangeren. Misschien een tip?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s