wpid-20150611_0630532.jpg.jpeg

Ik heb hem op de gang gezet, die kleine lawaaimaker van mij.  Na een week doorslapen werd ik telkens weer wakker van Linus’ geluidjes die hij tijdens de nacht maakt.  Gorgelen, luid ademen, zuchten, eih eih eih.  Elk uur werd ik wakker.  Aangezien zijn kamer nog niet af is (work in progress) ruimde ik onze hal op en daar slaapt hij nu.  Sinds deze week weer zo’n 8 uur aan een stuk.  Het lijkt cru zo’n kindje van 7 weken apart zetten, maar het is voor ons beider goed.  En ik zweer het, de wereld ziet er ineens veel scherper uit als je na 6 weken onderbroken nachten weer eens 7 uur aan een stuk slaapt.  Veel scherper.wpid-20150604_1359302.jpg.jpeg

Het zonnecrèmeseizoen is weer aangebroken.  Ik begrijp niet zo goed waarom deze zonnecrème in Zeeman 3,99 euro kost en dezelfde fles in de Carrefour 17,98 euro kost.  Kan er mij dat iemand uitleggen?  Is de Zeemanfles minderwaardig?

wpid-20150611_1702442.jpg.jpeg

Ik zat op mijn terras met mijn mannen.  Ilja – George en Linus.  Het heeft niet lang geduurd, Linus was jaloers.  Even later vond ik George verrompeld terug.  Hij had als autobaan gefungeerd.  Het mag niet zijn, George en ik.

wpid-20150611_1652112.jpg.jpeg

Van mijn schoolvriendinnen kreeg ik deze popup-tent.  Ze kwam goed van pas in onze winderige maar warme achtertuin.  Het ding stelt zich heel eenvoudig op, een beetje vastplakken hier, een beetje toeritsen daar….maar om het terug samen te krijgen in het bijhorende tasje…das een ander paar mouwen!

wpid-20150611_2009172.jpg.jpeg

Ik vermoed dat het zal eindigen met het gewoon in een grotere draagtas te steken.  Want telkens zo’n frustratie, dat is het mij niet waard.

wpid-20150611_1733342.jpg.jpeg

Er werd vorig weekend ook serieus in den hof geploeterd.  Met een kind dat op de hal moet slapen zou je denken: doe toch gewoon eerst verder aan die kamer.  Maar alles heeft hier zijn redenen.  En het zonnetje scheen.

wpid-20150611_1733162.jpg.jpeg

De tuin begint stilletjes aan klaar te geraken voor de zomer.wpid-20150610_0718202.jpg.jpeg

Aan het lichaam zomerklaar maken wordt gewerkt.  Ik ben al redelijk blij hoe het er momenteel uitziet, deels ook omdat ik dacht dat ik nog steeds in zwangerschapskledij ging rondlopen deze zomer.  Maar het kan altijd beter en het lopen doet mij deugd.

wpid-img_20150610_155753.jpg

Ilja en zijn nichtje verjaren beiden op 16 juni.  Dat vroeg om een uitstapje richting Plopsaland.  Het was zijn eerste ontmoeting met Gert Verhulst en de zijnen, voorheen kozen wij altijd voor Bellewaerde omdat het veel dichter is voor ons en hij tot voor kort nog steeds middagdutjes deed (hij zou er nog doen, zijn batterijen zijn nog steeds soms plat tegen de middag).  Op woensdagnamiddag gaan bleek een goeie zet, de wachttijden waren miniem en het weer zat mee.  De bijna-4-jarige kleuter was onbevreesd, ging op elke rollercoaster waar hij met zijn sandalenvoetjes in mocht stappen en vond het allemaal geweldig amusant. Missie geslaagd.

wpid-20150609_2001142.jpg.jpeg

Ik vond ook een goed product om ovenplaten mee te reinigen.  U ziet het, mijn leven is één en al spanning en sensatie de laatste tijd.

11 reacties

 1. Spannend of niet, je kan toch veel vertellen!
  En groot gelijk dat je Linus op de gang zet, dat is ook mijn redding geweest – eindelijk weer slapen. 18 jaar geleden en dat weet ik verdorie nog goed zulle!

 2. Heel herkenbaar, tenten niet meer terugkrijgen in hun tasje. En slaapzakken en matjes en en en… Zo ongeveer alles dat in een tasje thuishoort feitelijk!

  En dat van die zonnecrème heb ik mij ook al afgevraagd, maar ik veronderstel dat dat wel gecontroleerd wordt en dat factor 50 dus overal factor 50 is (of dat hoop ik toch).

 3. Ah, Sep sliep na 7 weken ook zo’n 2 weken lang door. Daarna niet meer tot aan maand 5. Wij legden hem van in het begin in zijn eigen kamer. Zo hielden we elkaar niet wakker met slaapgeluidjes, dat helpt echt he! Leuke alledaagse en herkenbare dingetjes!!

 4. Ook wij hebben inderdaad (slechte ouders als we waren 🙂 ) die kleine brulaap een (bad)kamertje verder geschoven vroeger, toen hij elke avond/nacht/dag/uur/minuut/.. de aandacht-truc toepaste. Af en toe eens loeren of alles OK is, en eindelijk eens zelf kunnen slapen. Heerlijk.

 5. Hier vloog de dochter al op nacht 2 thuis in de eigen kamer. Zij hield ons wakker en wij maakten haar steeds wakker. Elk op de eigen kamer, iedereen content. Doorslapen, daar moesten we wel op wachten tot ze 6 maanden was…
  En de zonnecrème, is het niet omdat het er niet opstaat in het Nederlands? En dat eigenlijk niet mag in tweetalig België? Zoiets??

 6. Ik legde Emil al na 1 week te slapen in zijn eigen kamer, je hoeft je daar echt niet schuldig over te voelen.
  Van die zonnecrème: schandalig hoeveel geld ze daarvoor eigenlijk durven vragen. Voor mij hoeft dat zeker ook niet de duurste te zijn, ik ben ervan overtuigd dat ze allemaal werken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s