In Ieper wordt op 18 oktober een loopwedstrijd georganiseerd dwars door de stad.  Letterlijk bijna, het gaat om een urban trail zoals ze er al in vele grote steden organiseren.  Het 8,5km-lange parcours gaat door verschillende gebouwen in Ieper en de opbrengst gaat naar een goed doel.  Ik twijfel om me in te schrijven.  Enkel en alleen om de afstand van het parcours.  Ik ben weer aan het lopen sinds drie weken, om volledig klaar te zijn voor die 8,5km tegen 18 oktober, het zal misschien nipt zijn, want ik liep voor mijn zwangerschap slechts 7,5 km als maximumafstand.  Ik wil me er wel voor trainen maar ik weet niet met de nakende zomervakantie of dat wel zal lukken met twee kleine patatjes in huis.  Het was vorige week al niet zo simpel om buiten te geraken, slechts twee keer gelopen, waardoor ik gisteren in de motregen toch vertrok, net omdat ik op dat moment tijd had.  Dat het goed begon door te regenen heb ik geweten, al was dat wel goed voor de motivatie om zo vlug mogelijk thuis te geraken.  Ik loop ook niet fanatiek, gebruik geen hartslagmeter en geen fancy loopuitrusting, gewoon een beetje de basis, samen met runkeeper en de radio.  En zal het wedstrijdgevoel me niet uitputten of zal ik geen tijd hebben om mij te laten opjagen door anderen?  Zijn er nog mensen die zin hebben om mee te doen?  Dan ben ik niet alleen aan de eventuele start….en wie komt supporteren?

27 reacties

 1. Oh, het kriebelt enorm! Zo’n tof idee. Maar ook, raak ik op tijd klaar daarvoor tegen dan en van mij is het nu 3 jaar geleden (oftwel 2 kindjes) dat ik de pannen van het dak liep, waar is de tijd zeg, 15km met de vingers in de neus, podium behaald van plaatselijk loopcriterium , … ai ai ai Ik probeer het en anders is het supporteren (met een gebroken hart 🙂 )

 2. ik doe ook mee! Zal wel leuk zijn, en op gemak qua tempo, gezien het ook door gebouwen zal zijn. Misschien een schema laten opmaken? Dan zal je je zekerder voelen dat je er zal geraken!

 3. We hebben dat ook in Brugge. Ik zou dat ook dolgraag doen, maar vrees ook voor de afstand. Hoe enthousiast ik een tijdje geleden ook was begonnen met lopen, hoe mottig ben ik nu want het ligt al een tijdje stil… 😦

 4. Ik heb heel ons menage ingeschreven! Door het gesukkel met mijn knie ben ik ook niet echt in vorm, maar 5 km lukken vlotjes, dus denk ik dat ‘ietske’ meer wel zal lukken! Wij zagen toevallig de editie in Antwerpen en dat zag er echt super tof uit (hier en daar wat opstopping door 1 of ander gebouw, maar dat zou wel eens handig kunnen zijn 🙂 ). Doen zou ik zeggen! Hopelijk tot dan!

 5. Beste,
  Wij, de organisatoren van de KBC Ieper TRAIL, proberen iedereen aan het lopen te zetten.
  Daarom kun je binnenkort op onze website en facebookpagina een trainingsschema vinden. Dit kan je helpen om je beoogde loopdoel te bereiken.

  http://www.iepertrail.be of facebook: KBC Ieper trail

  Sportieve groet

  KBC Ieper Trail

 6. Ik heb in maart de Antwerp Urban Trail (voor de eerste keer) gelopen en dat viel best wel mee. Veel trappen, kort draaien maar de sfeer was onbeschrijfelijk, ook omdat je door gebouwen heen loopt waar normaal geen enkele loopwedstrijd doorloopt (incl. talrijke trappen). De Brugge Urban Trail kan ik niet meedoen wegens citytripweekend maar die van Mechelen wil ik zeker meedoen.

 7. Ik ben ook al ingeschreven! Het is niet echt een wedstrijd hé, als ik het goed begrijp. Ik geloof dat je gedurende twee uur aan de start kan komen, dus echt veel druk zal er niet zijn. Tenzij de druk die je al dan niet jezelf oplegt 🙂

 8. Volgens mij kan je dat zeker hoor!
  Ik zou wel willen meedoen maar ik ben op weekend in dat weekend.
  Je moet je er natuurlijk klaar voor voelen, maar op 4 maanden kan je echt veel vooruitgang boeken.
  Succes!
  X

 9. Zo’n Urban Trail klinkt superleuk, zou het zelf graag eens uitproberen! Goh, ’t is wel zo dat je in een wedstrijd al makkelijker “meegetrokken” wordt door de snellere lopers, maar anderzijds: je kan altijd kiezen om dat bewust te negeren he. Doen dus! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s