Naar het schijnt zijn boterhammen vreselijk ongezond.  Ik las ook al ergens dat melk het vettigste drankje ooit is.  Laat ik mij daar nu eens geen meter van aantrekken.  We zijn allemaal opgekweekt met boterhammen en melk, sommigen van ons werden iets dikker, anderen kregen een geweldig mooi lichaam.  Ik ken niemand van mijn leeftijd die als kind geen boterhammetjes at, dus eet ik nog altijd boterhammen, en ik geef die ook aan mijn kleuter, met een groot glas melk.  De koffiekoekboterhammen die ik hem soms serveer zijn dan weer minder gezond, maar hey, choco is ook ongezond.

wpid-wp-1435815881588.jpeg

Boterhammen met speculoosjes, een grote hit hier momenteel.

wpid-wp-1435815964139.jpeg

Ik deed het dan toch: de inschrijving voor de KBC Ieper Trail op 18 oktober.  Mijn echtgenoot vernam via één van de organisatoren dat de plaatsen heel vlug ingepalmd worden, dat was het laatste duwtje om mij over de streep te trekken, live a little, het is maar een loopwedstrijd.

wpid-wp-1435816097015.jpeg

Ondertussen ben ik goed bezig met het opbouwen van mijn loopschema al is dat met deze hitte niet zo simpel.  Gisteren vertrok ik om 7u30, ik vermoed dat het toen toch al 22 graden was, net niet te warm maar ik zweette me alsnog te pletter.  Onderweg maakte ik een lijstje van de kleine loopfrustraties die hun comeback maken sinds ik weer herbegonnen ben.  Zoals het feit dat ik regelmatig domweg mijn eigen oortjes uit mijn oren sla, ik schrik mij altijd rot als dat gebeurt, daarna word ik boos op mezelf omdat ik mezelf doe verschieten.  Of een schoenlint die de hele tijd zit te kriebelen tegen je benen omdat het niet mooi werd weggestopt.  De laatste keren had ik ook last van haartjes die telkens in mijn ogen kwamen te plakken omdat ik onvoldoende speldjes gebruik.  Maar verder is het fijn hoor.  Gisteren kwam ik ook dit tegen:

wpid-wp-1435816019787.jpeg

een veld-waterkanon…zou dat veel kosten?

wpid-wp-1435816167151.jpeg

Mijn klein ventje lijkt de hitte goed te doorstaan.  Dinsdag en gisteren ging ik niet buiten met hem in de namiddag, dinsdagavond kon hij wel bij ons op het terras in zijn pop-up-tentje.  Gisterenavond was dit zelfs ’s avonds niet te doen voor hem.  Hij houdt ook van zijn ritueeltjes.  Zo slaapt hij altijd in een slaapzak.  Met een slaapplaats waar het waarschijnlijk 30 graden is dacht ik hem gewoon onder een lakentje te leggen maar dit was niet naar zijn zin.  Hij stopte pas met pruttelen toen ik hem terug in de warme slaapzak stak.  Toen hij tien minuten later in dromenland lag ging ik hem stiekem bloot gaan leggen.  Ondertussen (11 uur later) ligt hij nog steeds te ronken met zijn kikkerbilletjes bloot.

Gisteren was het ook een hoogdag voor mij: de start van de solden.  Terwijl iedereen murw lag in zijn ligzetel of achter zijn bureau ging ik samen met mijn lief een paar batjes doen.  Geen kat te zien in de winkels -neen, ik overdrijf- weinig katten te zien, toch niet in die waar ik naartoe ging.  Voor het eerst kocht ik enorm weinig.  Heeft Marie daar iets mee te zien misschien?  Of is de YNAB-gedachte echt aan het doordringen?  Hetgeen ik echt “nodig” had vond ik niet naar mijn gedacht: een rood truitje dat ik op mijn zwarte kleedjes kan dragen.  Er is nog tijd.  En er zijn nog solden.  Eerst even van de vakantie genieten.

12 reacties

 1. Mij kreeg je de eerste dag van de solden met geen stokken de deur uit. Ik wacht eerst nog op afkoeling en eigenlijk, wat heb ik nodig… Euh…
  Enne, koffiekoekenboterhammen, zijn dat koekestuutjes? 😉

 2. Oh, heb jij dat boek van Marie Kondo? Mag ik het eens lenen? 🙂 Ik had ergens haar ‘klerenplooimethode’ gezien en het leek mij wel interessant. Ik heb al een beetje geëxperimenteerd, maar als ik het boek ook effectief zou lezen kan ik vast nog finetunen 🙂

 3. Alles wat ik nodig heb, niet te vinden (naar mijn goesting) in de solden, zooo typisch… Maar bon.
  Yummie speculaasbokes… Ik vind ze nog lekkerder als de speculaas al lekker zacht is geworden door de boter… 0:-)

 4. Hier ook elke ochtend stuutjes hoor en liefst nog met véél choco. Marie Kondo heeft mij ook geholpen niets meer te kopen waar ik niet blij van word 😊 Het boek heb ik liggen, je mag het gerust eens lenen hoor!

 5. Waauuuw, je doet ook mee met Ieper trail! Super, ik kijk er al naar uit (al zal ik mijn conditie nog wat moeten bijschaven vrees ik…lopen ’s morgens vroeg is niet echt aan mij besteed..en op andere momenten van de dag heb ik geen zin, ben ik te moe, enz…niet echt goe bezig dus, maar zoals ik vaak tegen onze kids zeg: “het komt wel goed” 🙂 Tot dan!

 6. Groot gelijk van die boterhammen!
  Ik begrijp niet goed waar die oorlogsverklaring tegen brood vandaan komt.
  Volgens mij is er een stiekeme “havermoutlobby” in gang gezet 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s