We hadden het nooit zo durven dromen.  De combinatie van de twee broertjes blijkt wonderwel enorm goed mee te vallen.  Waar we vreesden voor jaloezie, negativiteit naar de baby toe of zich buitengesloten voelen, blijkt dat momenteel nog steeds totaal afwezig bij Ilja.  Hij is sinds dag één grote broer van Linus en nu 10 weken later voelt hij zich meer en meer verwant.  In het begin bekeek hij het vanop een afstand, hij kwam wel eens kijken maar de interesse bleek niet zo geweldig groot.  Hij sprak over “de baby”.  Nu beseft hij meer en meer dat Linus een echt persoontje begint te worden, ééntje met een karaktertje.  Maar hij maakt deel uit van zijn team, en “de baby” heeft een naam!  Als we ergens naartoe gaan: “Linus moet ook mee” of als Linus er niet bij is:”Waar is Linus?” Bij het opstaan zegt hij mooi goeiemorgen en bij het slapengaan krijgt ook kleine broer een kusje.  Ligt het aan het leeftijdsverschil van vier jaar?  Ilja beseft ook al heel goed dat het kleine monstertje nog niet veel kan en dat hij moet wachten tot hij groter is om met hem te spelen.  De ruzies zullen dan ook wel niet uitblijven vermoed ik, maar voorlopig geniet ik van mijn twee zonen.  Elke leeftijd met zijn charmes.

wpid-wp-1435907465702.jpeg

“En Linus zal dan tandjes krijgen van jou hé mama?”

12 reacties

  1. Mijn twee schelen ook 4 jaar. Ik heb dat altijd teveel gevonden. De mijne hebben nooit goed overeen gekomen. Als ze elk hetzelfde speelgoed wilden kocht de papa gewoon een extra stuk, als ze maar rustig waren. Dat is dus niet de manier om dingen te leren delen.
    Al zitten ze nu (bijna 16 en bijna 20) wel vaak in mekaars kleerkast. Het lijkt dus te beteren …
    Jouw twee mannen zien er stralend uit samen !!

  2. Bij ons is het precies zo gegaan! Eerst heel weinig interesse want natuurlijk is een baby niet erg interessant… Maar hoe groter broer werd, hoe interessanter hij werd. Na 14 maanden is dat nog steeds zo en ik hoop dat het zo blijft. Ik vind 4 jaar leeftijdsverschil prima!

  3. Super dat het zo goed gaat! Geen idee of het effectief aan dat leeftijdsverschil ligt, maar bij mijn broer en mij was dat (naar het schijnt, ik herinner het mij niet meer) ook zo en wij schelen 3,5 jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s