In “Make it, share it, blog it” werd het ploggen aangehaald.  Bij nader checken bleek het al van 6 december geleden!  En hupla!  We zijn vertrokken.  De plog van zondag 19 juli 2015:

wpid-wp-1437332658921.jpeg

Het is 7u28 als we alle vier samen wakker worden.  Het voordeel aan kinderen die lang slapen (en konijntjeswekkers die opgevolgd worden): je kan zelf al eens langer slapen.  Het nadeel aan lang slapen: je kunt niet op je gemak wakker worden.  Onderweg naar het toilet duw ik de koffie aan,

wpid-wp-1437332716395.jpeg

ligt deze rakker al naar mij te zwaaien….(of althans zo lijkt het toch),

wpid-wp-1437332786340.jpeg

is spiderman ook al opgestaan,

wpid-wp-1437332842029.jpeg

en roept Shanulleke van: “ewel en ik?”

wpid-wp-1437332613675.jpeg

Twintig minuten later, als iedereen zijn boterham, zijn melk en zijn kattenbrokken heeft gekregen, is het eindelijk tijd voor mijn koffie….

wpid-wp-1437332527337.jpeg

Na het ontbijt -als Pieter vertrokken is op zijn mountainbikeritje- start ik met het bakken van twee taarten.  Er is deze middag nog een laattijdig feestje voor Ilja’s verjaardag.  (de koffietas blijft in de buurt, ik heb veel te weinig gehad, veel te weinig zeg ik u!)

wpid-wp-1437367082093.jpeg

Tussenin check ik mijn mails.  Heb ik echt 65 mails?  Ba neen, ik vergat mijn spam en reclamemails enkele dagen uit te kuisen.

wpid-wp-1437332473278.jpeg

10u: Linus zijn nekplooi wordt uitgemest.  Wat hij daarin allemaal verzamelt, je wil het niet weten!  Hij is ook enorm voor het “vuistje” de laatste dagen.  Vuistjes eten, vuistjes staren, vuistjes uitsteken.

wpid-wp-1437367051915.jpeg

11u: Als hij proper gewassen en gekleed is spuwt hij op mijn schouder.  Aah, the joy of being a mother!  Gelukkig ben ik nog steeds in mijn slaap t-shirt.

wpid-wp-1437332316521.jpeg

Als Pieter thuiskomt -veel later dan voorzien wegens een platte band- vertrek ik op mijn loopje.  Ik zit aan de iets “zwaardere” lessen (vier keer 8 minuten lopen) maar het gaat nog steeds goed.  En het blijft deugd doen.  Na het afspoelen van bakhitte, babyspuug en loopzweet zie ik er om 13u zo uit:

wpid-wp-1437366990834.jpeg

Ilja moest verplicht een middagdutje doen van me zodat hij het feestje van deze namiddag/avond kan overbruggen.  Linus houdt voor het eerst een ultralange middagdut van bijna drie uren.  Als hij anders drie kwartier aan een stuk slaapt overdag dan mogen we al blij zijn.  Het is even heel rustig in huis met twee slapende kindjes al is dat relatief met tafels die nog moeten gedekt worden, bordjes uitzoeken, stoelen rondzoeken.  Mijn lief ligt achteraf nog een half uur deadbeat in de zetel nadat hij de Kemmelberg getrotseerd heeft.  Well done schat.

15u30: Als de gasten zijn aangekomen snijden we de bananentaart en de flantaart aan.

wpid-wp-1437329978061.jpeg

Op mijn commando wordt alles opgesmuld en het is tijd om enkele foto’s te nemen terwijl we in de zon met de kinderen bezig zijn.  (Gelukkig sloeg het druilerige weer in de namiddag om, want met 7 volwassenen en 6 kinderen in de living….phoew!)

Elk verjaardagsfeestje poseert Ilja met zijn meter en peter.  Dit jaar is de foto het geweldig geslaagd, al zeg ik het zelf!

IMG_7715

Schanulleke aanschouwt het van op een veilige afstand: haar tuinhuisdeurgat.

IMG_7732

Even later heeft ze het gejinxed…gedaan met de rust als de kinderen ontdekken waar ze verblijft.

IMG_7742

Brandweerman Sam is in de buurt.  Gelukkig maar want de barbecue wordt aangestoken.

IMG_7745

Ilja’s zonnebril van op de markt zit hem als gegoten….u-hum…

IMG_7738

Als de taartjes op zijn, de worstjes verorberd en de huishoudelijke ravage aangepakt is gaat de oudste gaan slapen, moe maar content.  Linus ligt al sinds 19u30 te ronken, ook voor hem was het een dagje met veel indrukken.

wpid-wp-1437333836172.jpeg

We poefen ons om 21u in de zetel samen met de zangers van Glee.  Die serietip las ik hier, al ben ik het niet meer zeker, ik lees zoveel blogs de laatste tijd.

wpid-wp-1437366873762.jpeg

Om 22u30 doe ik mijn boek en mijn ogen dicht.  Zo’n dagen zou je in bokaaltjes moeten kunnen bewaren, zo kun je achteraf nog eens de sfeer opsnuiven.

15 reacties

 1. glee is de max! Het heeft wel risico’s, er zijn verschillende liedjes waarvan ik de originele versie niet zo goed meer vindt. Of als je een liedje hoort op de radio en spontaan de mash-up meezingt om dan plots te beseffen dat ze -hé, flauw- maar één liedje spelen 😉

 2. Ken je het verhaal van De mier en het zwarte doosje van Toon Tellegen? Daarin houdt de mier mooie dagen (waaronder een verjaardag) bij in een doosje om ze er soms nog eens uit te kunnen halen en er weer van te genieten. Je deed er mij aan denken met je laatste zin.
  En heb ik nu iets gemist of is Schanulleke een nieuwe gezinsaanwinst? Zalige naam alleszins!

  1. ah neen, dat verhaal ken ik niet. Toevallig! Schanulleke is sinds kort een nieuw gezinslid ja. Ze komt nu pas buiten omdat ze eerst heel schuw was. Nooit een foto van kunnen nemen omdat ze zich altijd verstopte. Sinds kort kan ik haar strelen en komt ze kopjes geven.

  1. Ja, maar ik moet er wel bij vernoemen dat hij gigantisch groot is voor zijn drie maanden. Hij drinkt vier keer per dag, telkens 240cc. Hij slaapt bitter weinig overdag maar dan wel twaalf uur snachts. Voor mij ok 😀

 3. Leuk zo een plog! Hou ik wel van. Dit doet mij denken aan de dag dat ik Amber waste en haar oortjesplooien goed bekeek. Jawadde. Wist ik veel dat er zoveel vuiligheid achter een oor kon zitten 🙂

 4. Les 20!! Dat is elke keer weer de hel als ik daaraan geraak. Maar deze keer ben ik zelfs niet zo ver geraakt 🙂 Na de vakantie begin ik terug!
  Geweldig zo’n drukke dag, ik word er een klein beetje moe van maar amai die taart ziet er wel smakelijk uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s