Enkele weken geleden had ik zo’n eigenaardige ervaring.  Zo één waarbij ik begin te twijfelen of iemand nu nog leeft of niet.  Ik heb dat soms met Koen Crucke.  “Leeft die nu eigenlijk nog of is die nu gestorven?” Ik verwar hem gewoon met Felice Damiano.  (Felice is wel degelijk overleden!).  Nu was het enigszins anders.  In De Slimste Mens Ter Wereld was er een fragment van de begrafenis van Koningin Fabiola.  Ik begon een klein beetje raar in het rond te kijken.  Was Koningin Fabiola dan dood?  Had ik dat echt compleet, maar dan ook compleet gemist?  Ik dacht eerst nog dat ze in De Slimste Mens verkeerd waren en het over één of andere oudere koningin ging.  En jawel, morgen blijkt dat al een jaar geleden! Ging jij dat zeggen? Stond ze misschien in de schaduw van Luc De Vos?  Heeft ze gewoon een ongelukkige periode gekozen om het tijdelijke voor het eeuwig te wisselen?  Of moet ik echt dringend meer naar het nieuws kijken?

fabiola
(bron: google images)

Op de blog van Miss Fabuleus las ik dat ze Slimste-Mens-Gewijs niet ver ging komen met haar kennis over Steven Hawking (trust me, ik ook niet), maar mijn kennis over Koningin Fabiola reikt ook niet verder dan:

 • vrouw van wijlen Koning Boudewijn van België (de aankondiging van zijn dood gebeurde trouwens tijdens een aflevering van Samson en Gert, dat weet ik dan wel nog)
 • kon geen kinderen krijgen
 • Spaanse
 • oud en versleten (ahja, ik wist niet meer dat ze eigenlijk al dood is)
 • iets rond de Efteling?

Na een vluchtige blik op Wikipedia blijk ik nog redelijk juist te zijn, behalve het levende gedeelte dan.  Maar wist je dat…haar broer eigenlijk acteur en playboy was?  En dat ze eigenlijk best nog cool was met dat blauwige haar.  Move over Marge Simpson!  Ook daagde ze diegene die haar met de pijl-en-boog-dood bedreigde uit door een appel in de lucht te houden!  Dat was ik vergeten.  Aha!  Zie, zo’n dingen vind ik dan weer leuk om lezen!   Merci Wiki.  Merci.  En RIP Fabiola.

fabiappel

30 reacties

 1. Hahaha wat erg! Ik had precies hetzelfde, ik zat te kijken naar die aflevering en ik dacht: he? dood? neee? dat kan toch niet? Mijn lief zat me met grote ogen aan te staren dat ik dat niet wist, oeps…dus als het een lichte troost is, je bent niet de enige…

 2. Ha ja, ik schrok daar ook van. Dat van de Efteling herinnerde ik me nog. Mijn grootouders hadden volgens mij vroeger ook het sprookjesboek van Fabiola met het sprookje van de waterlelies in.

 3. Ik zal alvast nooit vergeten dat koning Boudewijn overleden is. Wij hadden die dag onze wagen perte totale gereden in Wales en de mensen van de B&B waar we toen logeerden condoleerden ons met dit grote verlies 🙂

  1. Toen Boudewijn stierf was ik écht pissig. Die dag werd Samson gewoon niet uitgezonden!! Omdat een of andere koning het nodig vond om dood te gaan. Mijn kinderbrein snapte niet dat iets belangrijker kon zijn dan de Heilige Samson!

   1. Tis juuste! De aankondiging gebeurde net voor samson en daardoor werd het niet uitgezonden! Dan heel trots gaan vertellen aan mijn ouders dat de koning dood was.

   2. Hahahaha! Toen was ik op elfjarigenkamp met de CM. Mijn zussen en ik hadden de ietwat vreemde gewoonte om elkaar brieven te sturen op kamp en daar dan een hoop verzinsels in te zetten. Ze schreven me dus dat de koning dood was en dat ze de hele dag naar tv hadden mogen kijken (wij mochten normaal alleen naar ’t nieuws zien!) en dat ze zelfs chips hadden gegeten en … Allemaal zo ongeloofwaardig, dat ik er dus van overtuigd was dat heel het verhaal verzonnen was. Niet, bleek dus een paar dagen later … 😀 (Wel raar overigens dat die leiding daar niets over gezegd heeft, dat de koning dood was.)

 4. Toen wij diezelfde Slimste Mens aflevering zagen, hadden wij toch ook iets van “Aaaah ja, just, die is ook al dood, shit zeg!” Je bent dus zeker niet alleen in die dingen 🙂

 5. Fabiola was al minstens tien jaar dood, maar ze wist het destijds zelf nog niet. 😀

  Soms twijfel ik inderdaad ook wel eens: leeft die of die nu nog of is hij/zij reeds wijlen? Ik denk dat je slechts diegenen onthoudt waar je wat voeling mee had.

 6. Ik heb dat ook geregeld, dan schiet er mij een naam binnen van een bekend oud persoon en dan wil ik meestal meteen opzoeken of die nog leeft.. Zoals Dora van der Groen 🙂

 7. Amai, nu je het zegt … Ik wist dat wel dat die dood was en ik wist ook wel dat gedoe van die appel bijvoorbeeld, maar zat toch niet in ‘het bovenste schuifke’ van mijn geheugen. Wat hier wél parate kennis is, is die haar achternaam: di mora y arragon (of hoe je het ook schrijft). Daar kijken mensen mij vaak toch ook wat raar voor aan, maar ik heb dat in de lagere school gewoon zo hard van buiten moeten leren, dat dat altijd is blijven hangen …

 8. Ik heb de aflevering niet gezien maar toen ik dit las, dacht ik toch ook: juist ja, die is ook al dood. Maar goed nieuws, we gaan naar de Efteling dit weekend misschien kunnen we daar een ode brengen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s