Boost your positivity.  Het is precies eventjes nodig: het huis is een catastrofe.  Overal waar ik kijk is er wel iets dat overhoop of niet op zijn plaats ligt.  Mijn was zou eigenlijk netjes geplooid in de kasten moeten liggen…

img_20151217_085812.jpg
#fail

Ik had twee dagen nachtdienst waardoor ik overdag wel het één en ander kon doen maar mijn lichaam vroeg rust. Ik heb geluisterd.  Want het is nu al sinds 2 december dat ik rondloop met keelpijn.  Mijn keel is mijn zwakke plek, vermoeidheid, ziekte, alles slaat op mijn amandelen. Er werd een antibioticakuur opgestart in de week van 2 december, ik bleef zelfs thuis van het werk omdat ik door de koorts niet meer uit mijn zetel raakte.  Toch heb ik deze week weer vapeurs, koortsnachten en doet het zelfs pijn om te ademen.  Ik hoop dat het (derde) doktersbezoek straks een verbetering betekent.  Ondertussen loop ik rond met een afslobberende oude jeansbroek (ahja, alles zit hier gewoonweg in de vuile was) om de één of andere bizarre reden ben ik 4 kg vermagerd in de laatste maanden.  Ik vind dat een beetje “ik heb niet gestudeerd voor dat examen” en dan toch 16/20 halen (was het Kamal in De Slimste Mens die dat uiteendeed?) maar ik heb er niets voor gedaan om op mijn “trouwgewicht” te komen.   Ik loop al drie weken niet en diëten doe ik al zeker niet (wist je trouwens dat de paprikachips van het merk Hema extreem lekker zijn?).

Soit, het is niet allemaal kommer en keel.  Ik was niet ziek genoeg om de blogbrunch af te zeggen al leefde ik wel op dafalgan toen.  Amaai, ik had al eens geloerd op de website van zaal Lux in Gent maar the real stuff was nog een ander paar mouwen.  Wat een locatie!  En de catering was uiteraard top.  Zijn we toch lucky bastardinnen!  Als ik dan nu terugkijk naar mijn rampzalige huishouden lijkt dat geweldige boostyourpositivity-concept met al die toffe vrouwen zooo ver weg.  (oei, is het nu mijn gedacht alleen of ben ik echt wel een beetje in mijn zagen vandaag?)

Vanaf nu is het ook in één rechte lijn naar de feestdagen, nog één weekenddienst en dan ben ik door overuren 13 dagen thuis tijdens de kerstvakantie.  Hopelijk fit en gezond (en ietsje meer rond).

En jullie?  Doen jullie iets spectaculairs tijdens het kerstverlof of zal het net als hier zijn: chillaxen en zoeken achter nieuwe savatjes?

48 reacties

 1. Na vandaag nog één dag werken en dan ben ik ook ongeveer twee weken thuis. Zalig! Ik weet nog niet wat ik allemaal met die tijd ga doen, maar het gaat ongetwijfeld weer veel te snel voorbij zijn!

 2. Wat een herkenbare foto! 🙂
  Ik ga vooral werkenwerkenwerken voor school, wat stage lopen en daarnaast ongelooflijk hard genieten van al dat lekkere eten dat op tafel komt. En die weegschaal? Die moet even wachten.

  1. ik zou zeggen: moet ik je stageverslagen van je leefgroepenwerking lezen….maar ik moet rusten 😀 (plus ik lees ze al van mijn collega) maar alléé, als je echt hulp nodig hebt mag je altijd roepen hé

 3. Ma pietje toch! Ik was al zo met bijna open mond naar jou aan ’t kijken van waauw die zwangerschapskilo’s heeft ze er in no time afgesport, maar ge waart gewoon ziek, ocharme!
  Wij gaan niet veel raars doen hoor, ik vermijd de kerststress door kadootjes online te kopen, we gaan verder ’t plafond schilderen, ik ga nog op maandag en dinsdag werken en dan ben ik telkens vijf dagen thuis. Beterschap!

 4. Oef, ik ben al blij dat ik die was zo ook eens op een ander zie 🙂
  Verzorg jezelf maar, zodat je volop kan genieten van de feestdagen…
  Wij gaan kerst rustig thuis doorbrengen met kids, aanhang, hond en schoonouders…Oudjaar is van ons 2 🙂
  Veel beterschap! Liefs!

 5. Mijn vakantie begint morgen, yes! Meaning: chillen en wellicht de zon opzoeken. (Lees: gewoon thuisblijven met zo’n weer, hà!)
  Ik wens je veel beterschap. Probeer eens een grog. Of anders sloten hete glühwein. Je keel zal er je dankbaar om zijn.

 6. Oeioei! Ik had het nog gedacht dat je er vermagerd uit zag. Meestal is leuk, vermageren zonder moeite te doen, maar niet als het aan ziek zijn gerelateerd is! Dus ik duim dat je er snel door bent, zodat je van alle lekkere hapjes kunt genieten de komende dagen ;-). Ik moet na vandaag nog 3 dagen werken volgende week, en ik kijk er ook naar uit!

 7. Wij gaan voor het eerst ooit voor feestdagen zonder verplichtingen (zo in het buitenland wonen heeft voordelen). Genieten van elkaar en de vrienden die bij ons komen logeren. Ik hoop wel dat de kindjes mij gaan willen helpen om uitgerust te geraken 😉

   1. Dubbel fijn zelfs: geen verplichte bezoekjes en toch gezellig samenzijn 🙂 de volgende jaren gaan wij zelf op zoek naar vrienden in het buitenland die daar de feestdagen doorbrengen 😀

 8. Klinkt allemaal niet goed.. Signalen dat er veel rust nodig is. Geniet daarom van je vakantie ! Het nieuwe jaar komt er zo ook wel aan, daar hoef je niets voor te doen 🙂

  1. zie maar dat is het juist. Ik wil niet rusten, ik wil niet te moe zijn om vanalles te doen, ik wil sporten, uitstapjes maken en winkelen voor kerst! 🙂 (toch alweer een uur geslapen deze middag)

 9. Ik heb ook drie weken met een verschrikkelijke hoest, pijn aan borst en rug rondgelopen en af en toe koortsig… Gisteren dan eindelijk eens naar de dokter en blijkbaar had ik een of andere bacterie waarvan ik de naam zelfs al niet meer weet. Ook direct een antibiotica en ik voel mij vandaag toch eindelijk al beter (geen idee waarom ik zo lang wachtte met naar de dokter gaan). Voor de rest is mijn huishouden gelijkaardig aan dat van jou.

 10. Ik was ook echt onder de indruk van zaal LUX! Beterschap met je keel. Mijn keel is normaal gezien ook mijn zwakke plek, maar momenteel heb ik buikgriep (voor de eerste keer in mijn leven) … Het gaat gelukkig al beter dan de vorige dagen, maar ik ben nog te zwak om morgen te gaan werken. Rusten zal ons allebei goed doen. 🙂

 11. Pingback: De warmste Waes |
 12. Ik kan er nu zo van genieten om eindelijk es ‘mee’ te zijn met m’n huishouden, dat ik vandaag heb beslist om m’n ouderschapsverlof parttime op te nemen na m’n bevallingsverlof. Belangrijkste reden is eigenlijk omdat ik geen afscheid kan nemen van de borstvoeding 😉
  Zoveel gebeurd hier trouwens dat op de planning staat: blog terug nieuw leven inblazen!
  Eneuh, ik zit 3 kg onder m’n startgewicht van in het begin van m’n zwangerschap. Ikke blij!
  Ook zonder er iets voor te moeten doen!

 13. Alvast veel beterschap! Ik heb het hier ook voor (gehad). Bij mij bracht een kuur van bronchovaxom en extraweerstandmedicijnen zoals echinacea van Dr. Vogel soelaas! Rust ze en voor dergelijke worst case scenarios heb ik mijn vriend geleerd de wasmachine te bedienen haha!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s