Dertien dagen was ik in verlof tijdens de kerstvakantie.  Dertien!  Ik heb dat in mijn hele “carrière” nog nooit meegemaakt.  Oorspronkelijk stond ik wel op dienst tijdens de eerste week (ook op kerst had ik uren) maar door overuren en omstandigheden zijn mijn uren omgezet naar vrije dagen.  Ik heb er niet voor geweend.  Zeker niet.  Mijn fysiek liet het al een tijdje afweten, ik liep zelfs niet mee met de geplande Santa Run.  Ondertussen ben ik weer helemaal op en top, er zijn geen feestkilo’s blijven plakken.  Misschien ook omdat we dit jaar heel doucement gevierd hebben.  Er waren wel een paar feestjes maar ook die verliepen heel gezapig.  Er werd wel teveel gedronken.  Champagne, biertjes, cava, wijn, G&T.  Zoveel eigenlijk dat we besloten hebben om tot 24 januari niet meer te drinken.

De hype van 2015 kon niet ontbreken.  Ik kreeg het befaamde “Woesten” van mijn mama voor kerstdag.  Alsook de geweldige Woodysavatten die volledig bij de mood van het kerstverlof pasten!  Ik ben nog altijd bezig in het boek.  Ik had schrik voor een ontgoocheling maar het overtreft mijn verwachtingen.  Er had geen enkele blogger gelogen toen ze schreven dat het zo goed is.

img_20151223_213100.jpg
peignoir, iPad, savatten en een boek, my idea of heaven!

Ik deed eens zot en schreef me in voor de kerstruil bij Romina en de kerstkaartjesruil bij Meisje.   Ik kreeg superleuke dingen terug, al wacht ik momenteel nog op één kerstkaartje.

img_20160106_064416.jpg

Mijn kerstkaartje van de ruil kreeg ik van de organisatrice zelf!  Het pakje van de kerstruil ontving ik van de mij onbekende Nele.  Leuk om zo nieuwe blogs en de mensen erachter te leren kennen!.  Via Facebook (ohja, dat heb ik terug.  Voor de tijd dat het duurt, tot ik het weer buitengooi dus) zag ik Lecoeur een oproep doen om kaartjes te kopen ten voordele van de pamperbank.  Gezien ik nog een pak pampers staan had die te klein waren ging ik dan maar meteen ook gaan doneren.  Misschien kan ik er een ander pampergatje mee helpen? Mijn eigen kerstkaartjes gingen naar Delphine en Joyce.  Het pakje naar Caroline.  Doordat mijn verpakking iets te groot was uitgevallen verstuurde ik het via Kiala.  img_20160106_064251.jpg

Het moment dat het pakketje bij het Kialapunt kwam was het al gebeurd!  Een verkeersboete.  Ai ai ai.  Daar gaat mijn soldenbudget!

img_20160105_120253.jpg

Om het met de mimiek van de kat te zeggen:”Grmmbll”

img_20160105_120401.jpg
Zo kijkt Schanulleke als ze honger heeft en nog geen eten heeft gekregen

En wat gebeurde er nog tijdens het kerstverlof?

Ik liep weer.  Na drie weken binnenblijven.  Toch zeker 5 keer ben ik weggeraakt.  Het deed me ongelofelijk veel deugd!

img_20160106_064047.jpg
serieus: no filter!

Linus kruipt en kreeg in één week ineens zijn eerste twee tandjes.  Hij is ook in urgent need of a haircut. Hij heeft zelfs een mullet.  En ja, zoals je ziet op zijn body, hij spuugt nog altijd heel veel eten uit.  Daardoor loop ik steeds maar plasjes melk, boterhammensmuk of papjes op te kuisen.

img_20151227_112504.jpg
Goeie smaak in dvd-keuze, dat heeft hij wel

En Ilja vroeg zowat elke dag wanneer hij weer naar school mocht.  Op de laatste avond was hij wel heel blij toen ik hem het verlossende nieuws van “morgen” kon geven.

img_20160106_064726.jpg

23 reacties

 1. Zalig die vakantie hé, super dat je het lopen weer hebt opgepakt. En die kerstruil ik blijf dat geweldig vinden, zowel het geven als krijgen!

 2. Same here.. Voor de eerste keer in mijn 27jarige carriére 14 hele dagen verlof 🙂 zoooo fijn…
  Knap dat je terug loopt, ik ben aan het “slabakken” 😦

 3. Ik heb al een paar jaar van die Woodysloefjes in ‘auberginepaars’ die zijn de max. Al heb ik ze dit jaar nog niet gedragen. Ik draag ze alleen als ik koude voeten heb en dat is nog niet gebeurd. Niet dat ik daarover klachten heb, het mag voor mij deze temperatuur blijven :-)!

 4. Door de drukte van de kerstvakantie telkens vergeten om hier iets te komen posten, maar ik heb je kaartje goed ontvangen! Supertof gedaan, zeg! Ik was er heel blij mee en het staat hier momenteel nog altijd op de kast. 🙂 Bedankt!

 5. Hmmm heerlijk die blog van jou! (Was hem een hele poos kwijt, teruggevonden door fb, heeft dus toch voordelen ;-))
  Ik kan echt snoepen van jouw letters, en dan bedoel ik van die goei spekken, waarvan ik bijna vergeten was dat ze bestonden. Niet van die taaie gevallen, hoewel de woorden wél mooi blijven plakken in mijn hoofd… En lekker herkenbaar, met 2 pagadders, mutual intersts en stoten zoals die boete 😀
  Dankjewel, ik volg je weer een beetje, benieuwd naar je volgend vertellement!
  Liefs van je nichtje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s