Enkele maanden geleden zag ik een klein fragment van “Live at The Apollo” op Acht.  Een comedian was er luidruchtig zijn ding aan het doen (die mannen hebben toch altijd veel gesten vind ik).  Hij liet de celebrities in de zaal hun firstworldproblems noteren om ze dan te gebruiken in de show.  Iemand schreef “als mijn poetsvrouw vroeg komt en ik daardoor niet kan uitslapen”.  Ze werd uiteraard van dichtbij gefilmd en kon niet anders dan om zichzelf lachen.  Zelf haalde hij aan dat hij het vreselijk vindt als het bed niet is opgemaakt nadat de lakens gewassen werden en hij dat pas ’s avonds opmerkt als hij doodmoe erin wil kruipen.  Ik herken het, ik vind het ook altijd een heel gedoe om het bed op te maken, maar eens je je erin nestelt is het zalig! Toch?

Zelf heb ik ook wel wat van die first world problems.  Van die dingen waar je je aan ergert terwijl het eigenlijk echt luxeproblemen zijn.  Ik ben dan ook een krak in het mijzelf gemakkelijk maken…

 • Als de vaatwasser vol zit en je daardoor nog een deel met de hand moet afwassen…
 • De vloer is smerig op maandag en de poetsvrouw komt pas op donderdag…
 • De roomba stopt met stofzuigen omdat de batterij plat is, maar hij is nog niet klaar met de ruimte….
 • Je krijgt de schuiven van de kleerkast van je zoon niet meer dicht omdat er teveel kleren inzitten…
 • Als je moet wachten in de carwash…
 • Het twijfelmoment waarop je niet kan kiezen uit vier (!) paar schoenen voor onder dat specifieke kleedje!
 • Wachten op nieuw materiaal in het algemeen.  Op de nieuwe auto die maar niet geleverd wordt…
 • Het brood is klaar en de broodmachine begint opjagend te piepen…

Het is ongelofelijk hoe vlug ik gewend geraak aan al dat luxe-gerief.  Zondagochtend hadden we geen water door een lek in de straat.  Dan besef je even hoe goed je het hebt en hoe gemakkelijk we het hebben: gewoon maar de kraan openen en er komt mooi stromend drinkbaar water uit.  Je bent meteen je handen af zonder water: geen douche, geen voorbereidingen voor het middageten en vooral: geen koffie!!!  Gelukkig vond ik nog een halve fles water in de auto van mijn man en kon ik mijn verslaving in stand houden al smaakte die niet zo lekker met dat flessenwater…#firstworldproblem, nog maar eens!

23 reacties

 1. Man, man, man, de moderne mens en zijn belachelijke luxefutiliteiten.
  Poetsvrouw? Roomba? Carwash? Meer dan één paar schoenen? Broodmachine? Nieuwe auto? Dit is niet mijn leefwereld, vrees ik. Hoe soberder je leeft, hoe minder zorgen, zeg ik dan.

 2. Liese, toch! Ik heb zelfs geen poetsvrouw, geen broodmachine, was zelf onze auto (om de twintig jaar) en draag een gans jaar door hetzelfde paar schoenen. Als de vloer smerig ligt, neem ik een dweil, en als de nieuwe auto niet kan geleverd worden (om de tien jaar valt dit voor) dan rij ik nog een eind met de oude rond.
  Voor mij is een #firstwordproblem op reis ergens naar het toilet gaan en merken dat er geen toiletpapier is (en de zakdoek eraan moet geloven, of de kat die daar toevallig rondloopt), in een tram ineens hard niezen en merken dat mijn voorbuur opeens een groene decoratie op zijn jas hangen heeft, de haag snoeien met de electrische schaar en ineens de kabel meesnoeien, in een bistro gaan eten en er zit een stukje kip tussen mijn kiezen (geen tandenstokers voorradig, het zal altijd lukken!), op een trouwfeest rustig een wijntje drinken en drie wellustige vrouwen komen me ten dans vragen (ik ben niet zo’n danser), het gras moeten afrijden in het weekend en het blijft maar regenen, met de hond gaan wandelen maar ineens beseffen dat we er geen hebben. Zo’n problemen, dus…

 3. Onlangs zaten we 2 dagen zonder water, wat een gedoe toen en ja eerlijk is eerlijk, ik werd er ook enorm slecht gezind van, we zijn allemaal verwend, ik besef dat maar al te goed.

 4. Een deel met de hand afwassen? Serieus? Dan laat ge dat toch staan voor bij bij de volgende lading in het machien?
  Ik krijg mijn schuiven ook niet altijd toe.. zeer irritant.. en toch blijven proberen 🙂 🙂

 5. We zijn inderdaad allemaal verwend. Als ik denk hoe het mijn oma en overgrootmoeder vroeger verging.
  O’ wee als er een apparaat niet wilt functioneren! Of onze twee wc’s die plots niet meer wilden doorspoelen en ik dagen moest wachten tot er iemand kon komen voor de herstelling. :-/

 6. We zijn inderdaad best wel verwend. Al krijg ik er ook wel de kriebels van als je moet wachten op een levering of een vakman die iets komt herstellen 🙂

 7. Oo maar als de vaatwasser vol zit laat ik de rest gewoon staan voor de volgende ronde. Al zou ik eens een efforke doen. Als het niet te vuil is hé…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s