Regelmatig volg ik een serietje waar ik niet veel lof over uitstrooi bij een drankje op café.  Ik raad het niet aan bij vriendinnen om zich te ontspannen.  Nee, deze series zijn mijn guilty pleasures en die hou ik voor mezelf.  Behalve nu uiteraard.  Ik kom uit de dwaze wijvenserie-kast: ik hou van Pretty Little Liars.  Kort samengevat: het betreft een Amerikaanse serie waarin 4 high school girls de hoofdrol spelen.  Een vriendin van hen werd de zomer ervoor vermoord teruggevonden en nu worden de vier dames bestookt met dreigsmsjes van de zogenaamde “A”, aflevering per aflevering worden de verschillende leugens en intriges die spelen tussen en rond de 4 dames blootgelegd en slaat “A” meer en en meer toe in hun leven.  Momenteel zit ik in seizoen 3 en er is nog steeds geen opheldering rond de dader.  Er is wel een patroon in de volledige reeks en tegelijkertijd al die andere dwazewijvenseries die ik zo graag volg (riep daar iemand Gossip Girl? Ooooh yes!)

 • Alle vier de hoofdrolspeelsters zien eruit alsof ze rechtstreeks van de catwalk komen.  Ze zien er onberispelijk uit.  Ik zie Aria nooit ’s morgens voor dag en dauw opstaan om zichzelf toe te plaasteren.  Hanna was het voormalige mollige meisje dat verrezen is als popular girl.  Maar Hanna heeft geen overschot aan vel.  Ze heeft ook geen verborgen striemetje hier of daar.  Neen, en weet je, haar perfecte manicure gaat ook nooit kapot als ze nog maar eens wegloopt van één van haar aanvallers.
 • Als ze sporten dan doen ze dat altijd in één of ander griezelig bos, liefst bij val-avond zodat er zeker één of andere freak achter hen aan kan zitten.  Want lopen, dat doe je toch altijd op verlaten plekken, en zeker als je al bedreigd wordt door de moordenaar van je beste vriendin, dan lijkt me dat echt een goed idee.  Toppertje Emily!
 • Ze pappen altijd aan met de verkeerde mannen: Spencer: een dokter die eerst het lief van haar zuster was,  Aria met de leerkracht Engels, Hanna met een crimineeltje.  Emily valt dan weer op vrouwen wat ook al gedurende de hele show een issue is.  Want oh, amaai amaai, alarm, alarm: ze is lesbisch.  Ik zei toch dat het Amerikaans was hé.
 • Ze zetten samen de zoektocht in naar de dader maar worden telkens in situaties gebracht waardoor ze zelf als de schuldige uit de bus komen.  Op de één of andere manier slagen ze er ook altijd in om in te breken in allerhande plekken: lockers op de high school, hutjes in de bossen ergens in neverneverland, laptops worden gekraakt, de schuur van de buurman is ook enorm interessant en houdt die man wel de sleutel gewoon op de chambrant boven de deur zeker?
 • Iedereen valt altijd maar bij de ander binnen.  De deuren zijn altijd open of “your mother let me in” al zien we niet veel ouders thuis.  Die jonge gasten zijn ook zo vaak midden in de dag thuis, toen wij die leeftijd hadden zaten wij gewoon op school tot 17u.
 • Op school doen ze niets anders dan door de grote hal wandelen, hun gesprekken worden altijd gecoupeerd door de schoolbel.
 • “We need to talk” is zo een zinnetje dat in elke aflevering wel voorvalt.  Grappige is: ze bellen naar iemand om te zeggen dat ze met hen willen spreken.  Daarna voeren ze een conversatie over waar en wanneer ze zullen afspreken om met elkaar te babbelen.  In al die tijd konden ze gewoon al besproken hebben wat zo belangrijk is.
 • Ze zijn in de serie 17 jaar (al zien ze er natuurlijk 23 uit en zijn dat waarschijnlijk ook wel).  ’s Avonds in de week gaan ze elke avond uit, geen ouder die eens vraagt waar ze naartoe gaan, niemand die zegt wanneer ze thuis moeten zijn.
 • De moeders zien er ook uit als fotomodellen.  Ze zijn uiteraard advocaten of leerkrachten en wonen in kasten van huizen met een front porch.
 • Ohja, en er doet een blind meisje mee.  Je kunt al raden waarschijnlijk wat er met dat blinde meisje gebeurt?  Juist ja, ze laat zich opereren.  Maar of ze daadwerkelijk weer zal kunnen zien….dat zul je zelf moeten uitzoeken;

Pretty Little Liars kun je op Netflix bekijken.  Er zijn 6 seizoenen blijkbaar.  Ik heb nog wat werk.

tv-pretty-little-liars42
Afbeelding: bing.com

17 reacties

 1. Ik ben daar ook naar beginnen kijken en vond het in het begin heel spannend, maar toen ik zag hoeveel seizoenen er waren en hoe lang ik nog zou moeten wachten op de ontknoping, ben ik afgehaakt. Voorlopig toch, ik sluit niet uit dat ik toch opnieuw nieuwsgierig word ;-).

 2. Ik zit momenteel aan seizoen 7, dat is nu pas begonnen. Ik zie het nog altijd graag, alleen mag er nu wel een einde aan komen. Je komt al een paar seizoenen daarvoor te weten wie ‘A’ is, maar nu is er een nieuwe A: A.D. En nu mag het wel stilletjesaan ten einde lopen wat mij betreft. Omdat het zichzelf begint te herhalen. En dat je jezelf meermaals afvraagt, trappen jullie nu weer in die val? Ga toch gewoon naar de politie. Vorig jaar had Lucy Hale (de actrice die Aria speelt) verklaard dat seizoen 7 het laatste was. Maar nu heeft de dame die de serie maakt dat blijkbaar ontkend. Dus ik weet het niet. Ik zou het op zich niet slecht vinden, iets van in schoonheid eindigen. Sasha Pieterse (het meisje dat Allison speelt) was trouwens 14 toen PLL begon :-). De andere waren idd twintigers.

 3. Die staat al een tijdje op mijn verlanglijstje om te bekijken. Alleen hebben wij nog steeds geen Netflix dus zou eens moeten kijken of ik die ergens kan kopen op DVD.

 4. Hier ook geen Netflix, ik zou niet weten wanneer ik moet kijken. Hier is mijn guilty pleasure bloggen 🙂 en de libelle lezen.

 5. Ben ik te oud ? Dit zegt me immers niets. Ik heb Gossip girl hier ook wel eens zien passeren door de dochters en dat vond ik ook al zo flauw.
  Maar als jij daar ontspanning in vindt : DOEN !!

 6. In de zomer kijken we weinig tv, netflix wordt ook gebruikt door ons jongens! Wij zijn echte binge-watchers als een serie ons te pakken heeft hoor, maar momenteel niet!

 7. ‘k Zal het eens een aflevering een kans geven, ik ken ze niet. Als ik wil ontspannen, kijk ik als guilty pleasure voor de x-de keer naar een aflevering van Glee. Nu we Orange is the new black helemaal hebben uitgekeken, heb ik Netflix voorlopig weer opgezegd. Ondertussen hebben we ook The Killing ontdekt, maar da’s al oud, serie uit 2007, geloof ik.

 8. Ik heb hier nu al zoveel over gelezen dat ik toch eens zal moeten kijken 🙂
  Series die wij al leuk gevonden hebben: Izombie, Dead like me, Orange is the new black,…

 9. Op de biechtstoel: ik wacht op seizoen 7! Netflix staat hier echt té weinig op om het te houden maar het gaat niet weg voor ik S7 heb gezien!

 10. Kweet niet of het iets voor mijn zou zijn. Ik laat de tv tegenwoordig Links liggen. Tukjes zijn interessanter. En zeldzaam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s