Oeehhh eindejaar is in zicht, lijstjestijd!  In 2016 noteerde ik consequent elk gelezen boek in mijn Evernote. (dat is zowat het enige dat ik consequent volhou).  Toegegeven, het zijn er nog altijd niet zoveel, maar ik ben nog steeds die persoon die tevreden is met een uur netflixen ’s avonds en 25 minuten lezen voor het slapengaan.

In willekeurige volgorde.  In mijn lijstje van vorig jaar schreef ik dat “De Engelenmaker” van Stefan Brijs zeker ging gelezen worden, dat is er dan weer niet van gekomen.  De topper van 2016: “De Truc” van Emanuel Berghmann, maar ik kan dit jaar echt niet van downers spreken.  Het kan zelfs tot een geslaagd boekenjaar genoemd worden, want niets erger dan je tijd verspillen aan boeken die je niet boeien.  Boekentips verzamelen op mijn blog is dan blijkbaar een goede manier om het komende jaar te vullen.  Zoals te zien is lees ik ook wel eens een “hype-boek” (“Het Smelt“, “Het meisje op de trein“) maar ook de bloggende auteurs doen het al voor het tweede jaar op rij goed: “Life On Sneakers” en “The Gentle Mom” passeerden de revue.  In 2017 wordt deze trend verder gezet want er komt een tweede versie van Het Blogboek.  Nog bloggers die een boek gaan uitbrengen?

En nu de vraag voor het komende jaar: vul mijn Evernote!  Wat moet er zeker in 2017 gelezen worden.  “Een klein leven” van Hanya Dingesdinges staat alvast op de to-read-lijst en ook van Miranda moet ik verder werk maken!

img_20161114_181333.jpg

 

 

 

18 reacties

 1. Mooi lijstje en goed gelezen dit jaar! Wat vond je van ‘Allemaal willen we de hemel’? Dat is één van mijn lievelingsboeken.

 2. Oei blijkbaar reageerde ik daarnet op je lijstje van 2015, omdat dat daarstraks verscheen in mijn FB-feed. Dus ik die het hier dan nog eens over lichtjes herschreven ;-): ah lijstjestijd, dringend eens tijd maken voor die van mij. Ik kan ook nooit lang lezen, want ik val de laatste tijd weer veel te vaak in slaap in de zetel. Ik voel dat het tijd is voor vakantie. Dat zorgt er ook voor dat ik maar met mondjesmaat vorder in ‘A Little Life’, maar ik ben al blij als ik een beetje kan lezen. Ik kocht ‘Kom hier dat ik u kus’ op de boekenbeurs en ben daar erg benieuwd naar. Voor mij waren de twee beste boeken die ik dit jaar las: Life on Sneakers (maar dat las je dus al) en Als je het licht niet kan zien. Mss komt ‘A Little Life’ daar nog bij, maar het is nog te vroeg om te oordelen. Het Smelt las ik ook, vond ik goed, maar behoort niet tot de toppers :-).

 3. Mooi lijstje! Heb er zelf weer wat titels uit kunnen halen voor 2017 (of daarna, want mijn leeslijstje is zo uit zijn voegen aan het barsten dat ik nog gesteld ben voor de komende 6 à 7 jaar, vrees ik 😉
  Ik was dit jaar het meeste onder de indruk van o.a. Disgrace (Coetzee), De kleurenvanger (Verhelst), Me before you (Moyes) en Norwegian Wood (Murakami).

 4. ‘γϱϱɘԳ ɘM &’ ken ik niet, maar het klinkt wel veelbelovend. 😉
  Ik kan je van harte het vierluik van Elena Ferrante aanbevelen, de turven waar ik me thans in aan het verdiepen ben.

 5. Ik heb weer heel weinig gelezen dit jaar. Al zitten de 2 boeken van de bloggers ook tussen mijn lijstje (of was The Gentle Mom in 2015?). Nu ligt Cécile van Ish op mijn nachtkastje – ook een beetje gehyped, maar ik vind die kerel zo interessant, dus ik hoop dat hij ook goed schrijft 🙂 Voor de rest is jouw lijstje wel inspiratie voor 2017 – al vrees ik dat er met een nieuwe baby van lezen niet veel in huis zal komen – behalve babyboeken 😉

 6. Hier werd alleen in de eerste helft van 2016 veel gelezen. Nu ben ik al 5 maand bezig in ‘Een klein leven’, en ik hoop dat er in 2017 weer meer gelezen zal worden. Merci voor de tips!
  Ik vond ‘Gij nu’ en ‘All the light we cannot see’ toppers, ‘Ik mis mezelf’ vond ik ook de moeite.

  1. Wat ben ik blij te lezen dat dat niet alleen bij mij zo traag gaat. Ik ben de Engelse versie aan het lezen op mijn Kindle en ik zit na 5 weken op 23% gelezen. Aan dit tempo duurt dat bij mij ook 5 maanden. Ik vind het tot nu toe zeker geen slecht boek, maar er gebeurt nogal weinig en het is zware kost, waardoor ik ’s avonds meer naar tv grijp waar ik niet te veel bij moet nadenken.

   1. Ik moet eerlijk toegeven dat ik in de Engelse versie maar tot 15% of zo geraakt ben. Dan heb ik de Nederlandse versie gekocht en dat vond ik toch iets makkelijker lezen… Hopelijk krijg ik ‘m dit jaar nog uit, maar ik begin ervoor te vrezen…

 7. Mooi lijstje, kan ik goed gebruiken als inspiratie voor volgend jaar 🙂 All the light we cannot see, One Day en I am pilgrim kan ik je zeker en vast aanraden.

 8. Ik heb uw lijstje gebruikt om mijn ‘to read’ aan te vullen.
  Ik genoot het afgelopen jaar vooral van:
  – De verborgen taal van de bloemen, Diffenbauch V
  – Het meer van herinnering, Hannah Kristin
  – De Kus, Steel Danielle

  Suggesties van Goodreads & wat voor een suggesties!

 9. O, ik kan me in heel wat van je boeken vinden! ‘Een klein leven’ vond ik ook heel mooi. En ‘De onderwaterzwemmer’ van P. Thomése! En het al wat oudere ‘Waarvan wij droomden’ van Julie Otsuka. Of ‘Rivieren’ (heel dun, 3 kortverhalen). Er is nog zoveel leuks te lezen! Veel plezier ermee in 2017!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s