Kelly schrijft deze rubriek wekelijks in de weekendbijlage van De Standaard.  

Kijken hoe de vloer droogt

Ik ben niet de grootste poetsvrouw, dat is geen geheim.  Maar nu en dan kun je er toch niet onderuit.  Kijken hoe de natte vloer zichzelf droogt onder een zuchtje wind, daar word ik rustig van.

IMG_20170613_153547

De geur van het huis als mijn echtgenoot gedoucht heeft

Iets met frisheid, start van de dag.  Het voelt nooit meer als thuis op dat moment.

Het geluid van donder in de verte.

Niettegenstaande dat ik dan een beetje bang ben vind ik het stiekem ook altijd spannend als ik het hoor donderen.

Yoghurt die verkleurt onder het roeren

Als ontbijt eet ik graag Griekse yoghurt met verse aardbeien.  Ik vind het geweldig om die yoghurt roze te zien worden bij het roeren.

IMG_20170607_100529

In dezelfde categorie als “wachten tot de vloer droogt”: wachten tot de koffie is doorgelopen en ondertussen verlekkeren op de aroma’s.

Ik hou het meest van ouderwetse, gewone, normale, dagelijkse koffie en ik giet de mijne ook elke morgen op.  Iemand zei ooit dat je de filter telkens volledig moet laten leeglopen alvorens vers water op te gieten.  Als koffieliefhebber zou ik er echt eens moeten werk van maken om me hier in te verdiepen.

Een koude Ferrero Rocher:

…om eerst het notenchocoladekorstje eraf te knabbelen, daarna het dunne koekje door te bijten en dan de noot te kraken.

Koppels in de supermarkt

De gesprekken die ze voeren.  De ene die de andere op pad stuurt achter iets.  De andere die terugkomt en het verkeerde meebracht.  Samen kijken naar artikels in promotie.  Het heeft iets intiems vind ik.

Een lege tafel in de leefruimte

Hoe contradictorisch het ook klinkt: leefruimte en leeg.  Eén keer om de zoveel tijd is die tafel volledig leeg op een bloemetje na.  Dat is een mooie, kleurrijke dag.

IMG_20170513_071807_380

Een bagagelijst waar als laatste item staat: “je goed humeur!”.

of “veel zonneschijn!”

 

…en wat doet jouw hart zingen?

11 reacties

  1. Als dichter doen vele dingen mij zingen, vooral gevoelens natuurlijk. Echter ook huilen hoort hierbij. Wat een prachtige opsomming. Ik ga eens goed naar de vloer kijken morgen als de regen het huis binnenvalt.

  2. Gras maaien! Als ik zie hoe de wanorde voor mijn machine verandert in netjes getrimde stroken achter mijn machine, word ik daar enorm gelukkig en zen van.

  3. Alles, behalve die ferrero rocher, echt erg 😦
    Ik word heel rustig als ik iemand zie poetsen rond mij, of de was buiten zie waaien in de wind.

  4. Mijn hart maakt gek genoeg een blijdschapssprongetje als ik met mijn fiets over losliggende stoepstenen rijd. Ik vind dat een heel leuk geluid. Beetje raar, ik weet het.

  5. Ik geniet ook zo van die kleine dingen. Zoals een bejaard koppel dat nog hand in hand door de straten loopt, iets nieuw dat ik heb uitgeprobeerd en bovendien dan nog smaakt bij, mijn dochter zien glunderen na een nachtje stappen, een aangename geur van bloemen en kruiden, een mooi landschap, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik werd vrolijk bij het lezen van jouw post hier, mooi mooi!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s