…dat ik zo’n 5-tal blogideetjes in mijn BuJo heb staan maar geen één deftig kan uitschrijven, of er toch minstens een aansluitende tekst van kan maken.

IMG_20170807_202542

…dat sommige mensen hun PMD niet pletten en dan maar gewoon maandelijks twee PMD-zakken buitenzetten? Of meer?  Dat kan gebeuren dat kinderen occasioneel eens een doosje niet plat duwen, of hun blikje achteloos in de blauwe zak deponeren, trots dat ze het wel sorteerden.  Maar toch geen hele zak vol?

…dat diegene die na mij komt in Den Aldi blijft wachten om zijn aankopen op de band te leggen tot ik het tussenschotje op de band zet na mijn gerief .  En er dan nog eens “merci” bij zegt omdat ik dat doe?  Is er een ethische Aldi-code ontstaan waar ik niets vanaf weet?  Beetje zoals bikers hun voetje uitsteken als ze elkaar tegenkomen op de motor?

…dat er vuur spuwt uit de ogen van mijn voorganger als ik durf mijn gerief uitstallen alvorens hij het startsignaal zijnde het tussenschotje zetten heeft gegeven.

…waarom de kassierster mijn gerief al begint in te scannen terwijl mijn voorganger krampachtig zijn portemonnee nog aan het dichtsjorren is en zijn gerief nog niet eens volledig in zijn kar ligt.  Stress voor beide klanten en evenmin tijd gewonnen voor de kassierster toch?

…waarom ik zelfs met een gps op mijn gsm nog kan verdwalen in een stad en gewoon 3,5 keer voorbij mijn gewenste locatie kom alvorens ik hem spot.

IMG_20170807_131248

…waarom mijn kinderen altijd in het deurgat zitten te spelen.  Of op zijn minst er speelgoed parkeren waarmee ze aan het spelen zijn.

…waarom “kom, we gaan in de zetel spelen” gewoonweg nooit een goed idee is.  Idem voor “mag ik confetti maken?” of “mag ik die stok hebben?”.

…waarom mijn iPad geen USBpoort heeft.  Is dat prehistorisch eigenlijk?  Ben ik totaal niet hipster als ik dingen niet kan streamen, blauwetanden of hologrammen kan maken?  Ik ga wel naar Otomat in Gent hé om te eten!

…waarom Apple zo strontduur is.  Ja, het is goed en handig en kwaliteitsvol (al durf ik dat in twijfel trekken na slechte ervaringen), maar waarom zo duur?  119 euro voor een draadloos toetsenbordje.  Honderdnegenentien ja.  Zitten er verrassingen onder de toetsen?  Als ik vier keer op de p druk, komt er dan een manneke met zijn tong eruit gesprongen?

…draaideuren.  Neen,  compleet zinloos.  Wie dat uitgevonden heeft zouden ze eens een hele dag vroegtijdig tussenschotjes op de band van de Aldi moeten laten plaatsen.

…waarom ik voor een biljet voor de tram 17 jaar geleden 1 euro betaalde en hetzelfde traject nu 3 euro kost.  Die gedachte deed me vandaag bijna zwartrijden.  Gelukkig bestaat er zoiets als SMStickets die iets goedkoper zijn (2,15 euro).

…waarom ik -nadat ik toch braaf een SMSticket kocht- toch controle kreeg op diezelfde tram en het dus blijkbaar mijn lucky day was.

…waarom ik niet, maar dan ook COMPLEET NIET, recht kan knippen.  Is dat enkel voor rechtshandigen weggelegd misschien?

IMG_20170807_203709

24 reacties

 1. Haha, fantastisch, hilarisch en vreselijk herkenbaar. En troost je, ik kan ook niet recht knippen al ben ik rechtshandig. Maar ik plet wel keurig al mijn pmd. En mijn vent maakt er een erezaak van om dat Tetris-gewijs goed te sorteren zodat wij misschien één keer per maand of zo een blauwe zak moeten buiten zetten.

 2. Alle jong, deed jij dat niet, die tussenschotjes? :O Ik dus wel en eerlijk, inwendig vloek ik ook wel eens als iemand daar niét op wacht. Alle ja, tenzij het héél erg duidelijk is dat al mijn gerief op de band ligt, dan kan ik er weer wel mee leven. En ja, ik zeg ook bedankt als iemand dat duidelijk voor mij doet. 😀
  En een tip voor de tramsms; koop u een tienbeurtenkaart. Die dan nooit een tienbeurtenkaart blijft als je niet heel regelmatig met de tram gaat, want als hun prijs opslaat (om de vijf botten) dan klopt dat dus niet meer. Maar toch, dat is dus echt nog een heel groot verschil in prijs blijkbaar. (Je moet er dan wel aan denken om die kaart mee te nemen of in je portefeuille laten zitten, dikke fail hier meestal.)
  Heerlijke blog weer!

  1. jawel, ik leg dat wel 😀 maar ik wacht niet tot iemand klaar is met uitleggen, don’t worry, ik laat niemand het mijne betalen 😀 😀

   1. Hahaha, nee, dat dacht ik ook niet 😁. Maar je legt dus je gerief al als iemand anders nog bezig is? Grappig toch hoe zulke dingen voor de ene superlogisch zijn en voor de andere is dan weer ‘de andere optie’ de lpgica zelve 😁.

 3. Haha ik heb me bij het lezen kostelijk vermaakt. Grappig en herkenbaar. Ik leg ook altijd een schotje bij den aldi, maar ik neem er ook zelf vaak eentje.

 4. PMD niet pletten: foei. Zoveel PMD hebben, nog meer foei! Wij zijn hier Spa-drinkers en zijn al een hele tijd weer overgeschakeld op glas. Ik denk dat ik maar om de 6 weken meer een PMD-zak buiten zet.
  Ik zeg altijd luid “alstublieft” als ik het Aldi-stokske leg. Lief hé 🙂
  Een nieuw horeca-adres waar ze ook vegan hebben. Niet onbelangrijk als we hier met heel het gezin willen gaan eten.
  Ik vraag me af waarom mijn nieuw klein laptopke geen poort meer heeft om de internetkabel in te steken, want dat ding wil de helft van de tijd geen WIFI-verbinding maken. Tssss
  Dat Apple toetsenbord is zo duur omdat dat het zaligste is om op te typen (vinnekik é)
  Draaideuren en ziekenhuizen, en daar dan nog zo’n ziekenhuisrolstoel bij die nooit wil rijden waar ik heen stuur. Breek me de bek niet open!
  ‘k Ga stoppen. Straks heb ik hier ook een blogpost getypt 😉

  1. het “Aldi-stokske”, ik wist dat ik het een naam moest geven die iedereen ging begrijpen 😀 Ik leg het ook hoor, en ik zeg ook merci als iemand dat doet, maar ik wacht helemaal niet, ik kan gerust inschatten hoeveel plaats iemand nog nodig heeft om zijn kar te ledigen 😀 😀

 5. Hehe de Otomat in Gent ben je dan ook erg snel voorbij hoor :-). Apple is idd superduur. Ik vind het nog altijd gebruiksvriendelijk, maar als ik hoor dat de iPhone 8 1.000 euro zou kosten, word ik al lichtjes onpasselijk.

  Ik heb ook nog allerlei ideetjes staan om te bloggen in m’n schriftje, maar het komt er maar niet van. Heel herkenbaar dus

 6. Zowel de persoon voor mij als die achter me leggen spontaan het tussenschotje op de band als ze mij nog maar zien. Ik dwing zoiets af, blijkbaar. Hà!

  Een PMD-zak vul ik naar aloude gewoonte met niet-geplette flessen. Eenmaal vol zet ik de zak aan mijn mond en zuig ik dat ding gewoon vacuüm. Is er meteen weer 70% bruikbare ruimte in de zak.

  Apple is voor hipsters en andere jeanetten.

  Met controleurs op de tram of trein heb ik nimmer problemen; ik laat het openbaar vervoer geheel en al links liggen. Leve mijn dieselcamionette. Nu ik gestopt ben met roken, neemt zij met graagte die taak van me over.

  Anekdote: vandaag heb ik in de Okay een slungelachtige jobstudent leren tellen. Hij had na een kwartier nog steeds niet door hoe hij me 9 euro en 21 cent terug kon geven. Een acute aanval van biljetten- dan wel muntblindheid? De kerel bij zijn handje genomen en alzo het juiste biljet en dito muntjes uit zijn openstaande kassa gegraaid. Nadien bekeek hij me alsof hij zonet Het Licht had gezien.
  Which he did.

 7. Ja, de pmd… Grote ergernis van mijn echtgenoot dat ik de flessen niet plet.. sommige flessen zijn gewoon lastig met de hand te pletten ( sprite bij uitstek!) ik kreeg van hem een ‘pletter’, stom plastieken ding van 15€ maar het werkt fantastisch, is nog leuk om te doen en bespaart op pmd zakken 🙂

  Verder: heb me ook al afgevraagd waarom onze iPad geen USB heeft en moet steeds gokken of de kassierster in carrefour wel of net niet wil dat je de klantenkaarten in dat balkje steekt. Ik maak sowieso de verkeerd keuze waarop ze dan met verwijtende blik de kaart zelf in het balkje steekt of er uithaalt en op de band legt. Dan zijn ze bij Aldi tenminste consequent 🙂

 8. Dat tussenschotje in de supermarkt… hilarisch herkenbaar! Van draaideuren ben ik ook geen fan. Dat blijft soms hangen en dan heb ik schrik dat ik vast ga zitten, neen merci. Knippen is sowieso een uitdaging voor linkshandigen. Ik ben rechtshandig en het is al moeilijk 😉

 9. Ter informatie…het juiste woord voor dat tussenschotje is beurtbalkje! Mooi woord toch!
  En volgens mijn zoon,pas afgestudeerd als master in de informatica, is Apple veel en veel te duur voor wat het is!

 10. Ondertussen vraag ik me serieus af waarom ik jouw blog niet al veel eerder ben beginnen lezen. Ik heb hier zo’n lijstje met blogs die ik eens wilde gaan verkennen maar vervolgens komt daar dan maandenlang niets van. Tot nu dus alleszins en ik heb hier de afgelopen 20 minuten meermaals zitten glimlachen en/of me herkend in jouw stukjes. Hoog tijd dus om je te beginnen volgen. Zodat ik geen blogposts meer kan missen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s