Sinds de zomer van 2016 draag ik een Fitbit.  Sommige mensen vinden dat een dwaas ding en vragen zich af of dat eigenlijk enig nut heeft.  Het ziet er ook lelijk uit volgens anderen.  En daar moet ik ze wel een beetje gelijk in geven, het ziet er eigenlijk niet echt aanlokkelijk uit.  Mensen maken ook allerlei gezichtsuitdrukkingen als ze onderstaande vragen stellen:

IMG_20171227_123915.jpg

Voel je dat niet de hele tijd nijpen rond je arm? (*verwrongen blik op mijn arm*)

Gelukkig hoef ik de vergelijking met een enkelband nog niet te maken maar ik moet er soms wel eens aan denken.  Ik hoop alleen dat een enkelband niet zo comfortabel zit anders zouden sommige voorwaarden wel eens geschonden worden denk ik.  Want hij ziet er misschien niet zo mooi uit, goed aanvoelen doet hij dan weer wel.  Ik voel hem eigenlijk helemaal niet, dus stoort hij me ook niet.  Enkel als ik me klaarmaak voor een cocktailparty denk ik wel eens: hmm dat past precies niet bij mijn outfit.  Oh wacht.  Ik ga niet naar cocktailparty’s #problemsolved!

Beweeg je daardoor meer? (*geïnteresseerde blik*)

Ik kan je verzekeren, de eerste weken dat ik mijn Fitbit droeg was ik betikketakt om de hele tijd te loeren naar het aantal stappen dat ik had gezet.  Na anderhalf jaar ga ik nog altijd bewust meer gaan wandelen en er bestaat geen dag zonder Fitbit.  Zelfs kleine wandelingetjes registreer ik.  Alle beetjes helpen om een gewoonte aan te kweken.  Door mijn Fitbit weet ik dat ik met wandelen meer bereik dan op mijn vaste loopmomenten.  (Wreed vind ik dat.)

Screenshot_2017-12-27-12-34-13.png

Draag je dat dagelijks? (*verontwaardigde blik*)

Ja hoor, ik draag hem constant, dag en nacht.  Hij registreert ook mijn slaappatroon redelijk accuraat, enkel om hem op te laden en in de douche doe ik hem uit.  Als ik ’s nachts bij Linus moet gaan kijken is het ook een handig lichtje (zie het onderstaande slaappatroon -geeuw-)

Screenshot_2017-12-27-12-26-34.png

Is dat niet gewoon een hebbeding dat je beu wordt na een tijdje? (*meewarige blik*).

Ik blog er misschien niet meer zoveel over maar ik ben nog altijd een consequente loper (enkel de laatste weken door omstandigheden is het er weinig van gekomen).  Telkens ik mijn toertje start track ik mijn afstand en zie ik binnen welke hartzone ik gelopen heb.  Hij geeft mooi weer hoeveel kilometers en hoeveel minuten ik liep.  Gezien ik niet train voor wedstrijden of mezelf geen grote doelen stel doe ik altijd rustig door en blijf ik registreren.  Moest ik wel willen zou ik kunnen specifieke trainingsschema’s volgen.  Er zit ook een functie op waarbij je ademhalingsoefeningen kunt doen.  Ik gebruik hem ook gewoon als horloge.

Hoeveel stappen zet je zo per dag?  Toch geen 10 000? (*verwonderde blik*)

Er zijn slechte dagen waar ik met moeite 8000 stappen haal maar die zijn minder aanwezig, meestal haal ik zonder moeite meer dan 10 000 stappen.  Hij begint enthousiast te trillen als ik dat behaal dus dat is telkens weer een mini-feestje aan mijn pols.

Screenshot_2017-12-27-12-24-08.png

 

En hoeveel kost dat? (*overtuigde blik*)

De mijne is een Fitbit Charge 2 en kostte (denk ik, ik weet het niet meer zeker) 150 euro.

Ik zie dat bandje niet graag. (*cocktailpartyganger/fashionista-blik*)

Dan bestel je gewoon een ander kleur.  Je moet er wel een frankske voor over hebben want ik moest 29,99 euro voor het zwarte bandje neertellen.  Komt erbij dat je niet te kieskeurig mag zijn want superveel kleuren bestaan er niet.  Vermoedelijk kun je wel ergens op één of andere onofficiële site andere bandjes bestellen.  Ik heb nog de courage niet gehad om dat eens uit te zoeken, maar misschien kan iemand in de comments me wel tips geven hierrond?

IMG_20170629_194827_320.jpg

(lees ook meer hier)

Draag jij zoiets en krijg je daar ook veel vragen en eigenaardige blikken over?

33 reacties

 1. Ik ben niet hipper dan mijn ordinaire stappenteller die soms op mijn broekband hangt. En zelfs daar krijg ik vragen rond. Bruno wou me zo’n fitbit cadeau doen met Valentijn maar ik ben toen voor een e-reader gegaan.

 2. Ik draag mijn stappenteller vooral als ik onderweg ben met mijn Segway. Hiermee heb ik zelfs al eens de krant gehaald, kun je nagaan! (*)

  (*) Dat was in ’t gazettenwinkeltje bij Yvonneke.

 3. Ik heb geen fitbit, maar het lijkt me wel heel interessant. Alleen vraag ik me af hoe dat je slaappatroon meet. Want daar zou ik eigenlijk het meest nieuwsgierig naar zijn.

 4. Ik ben zo blij met die van mij! In september had ik op vakantie eindelijk een flex gekocht, met het idee van ‘ik hoef geen HR want ik doe niet aan joggen enal’, maar begin deze maand al ben ik overstag gegaan voor een Alta HR, omdat ik mijn slaap toch accurater wilde tracken en een display handiger is dan 20x per dag je app moeten syncen. Ik vind ‘m ook niet heel mooi, want het staat best lomp op mijn ieniemini polsjes. En voor de kerstcocktailparty op werk vorige week heb ik hem toch efkes uitgegaan omdat ie niet matchte met mijn dress 😉 Maar verder draag ik ‘m ook altijd, behalve in de douche. Ik vind vooral het slaap tracken interessant, maar jij slaapt echt veel dieper dan ik, zo te zien! Je wordt amper wakker! (behalve dan door je kids, obviously) Ik heb geheel kinderloos toch elke nacht een 20-30tal rode streepjes 🤔

 5. Ik kreeg in november een Fitbit voor mijn verjaardag. En jawel, grote fan! Ik moet mijn best doen om 10 000 stappen te halen. Mar sinds ik het zwarte ding om heb, kies ik amper nog voor een lift of roltrap. Mijn doel ligt op 15 trappen per dag en dat lukt. Behalve op thuiswerkdagen. Die zijn een ramp 😣. Stap voor stap, zo gaat dat met een Fitbit.
  Wie wedstrijdjes wil doen, graag! Ik kan motivatie gebruiken.

 6. Op een slechte dag haal ik geen 4000 stappen en die zijn er genoeg. Ik verdenk mijn garmin forerunner 235 ervan om heel streng te tellen. Mij doel is om gemiddeld 10000 stappen per dag te halen.
  Ik kan ook niet meer zonder mijn gadget.

 7. Jij kunt met deze WordPress-blog toch ook gelaagd reageren, zodat je reactie vlak onder de desbetreffende comment staat? Nu staan al je antwoorden onderaan en weet ik niet welke reactie van jou bij welke commentaar hoort. Je bent de enige blogger die zulks doet. Ook een wist-je-datje. 😉

  1. Aahja inderdaad. Maar is het altijd zo? Nu reageer ik via mijn smartphone maar anders meestal via de laptop 😃 ik bekijk eens je tip! Merci!!!

 8. Ik ben er ook zot van, van mijne fitbit…..en een dag mijn doel niet gehaald dan baal ik :-),…en jij slaapt veel beter dan ik, of was dat een goede dag :-)? En ja, mij motiveert het om meer te bewegen..en ik heb een leren bandje, dus niemand die het merkt 🙂

 9. Ik kan ook niet meer zonder mijn Polar M200! Onlangs viel hij plat tijdens een wandeling in de stad want ik was hem vergeten opladen… Kunt ge u voorstellen wat voor een shitty moment dat was? 😉
  Een activity tracker/sporthorloge helpt om gezonder en bewuster te leven. Er zijn heel wat mensen die er nog geen hebben die er zeker baat bij zouden hebben.

 10. Die staat dus ook al kei lang op mijn verlanglijstje. Slaap tracken, ik ben eens benieuwd, met die twee pagadders 😉 Maar ik denk ook dat het mij kan helpen om nog actiever te leven, want de laatste tijd is dat toch niet veel soeps, denk ik.

 11. Ik heb mijn fitbit maanden lang gedragen en heb die dan ingeruild voor een mooier horloge… eens de verhuis achter de rug is ben ik van plan hem meer te dragen, want ik moet meer bewegen!

 12. Ja, lap. Ik heb een wishlist in mijn bujo (ja, écht) en dit stond erin en toen heb ik hem eruit gezwierd (lees: lelijk een streep door getrokken met mijn bic) en nu wil hem er terug in… Ik zou een sponsor deal zoeken met die mensen want er zullen hier een aantal stuks verkocht worden op basis van je blogpost! 😉

 13. Weet iemand waarom mijn nieuwe fitbit niet oplaadt? niet aan de usb ingang van mijn pc en niet via mijn telefoonoplader. HIj maakt wel contact dat voel ik door trilling

 14. Ik heb op bol.com al andere bandjes gezien voor Fitbit (niet van Fitbit) maar ik heb er nog geen besteld en ik weet dus niet hoe louche die zijn 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s