Altijd aan het lezen ik.  Uit de bibliotheek,  geleende boeken, uit de boekenhandel, dwarsliggers, dikke klompen of boekjes van maar vijftig pagina’s.  Lezen, lezen, lezen, en altijd één of twee boeken door elkaar.

Je zou denken dat ik in een jaar aan veel meer boeken zou komen maar het voorbije jaar was er ook één van in slaap vallen met mijn boek in mijn handen, soms las ik maar enkele pagina’s per dag.  Soms een boek per week.

De top 3 van de beste boeken die ik in 2017 las:

  1. Stefan Brijs: De Engelenmaker
  2. David Pefko: Daar komen de vliegen
  3. Zita Theunynck: Het wordt spectaculair.  Beloofd.

Het boek waar ik me heel weinig van herinner: “De Afwezigen” van Lieke Kézér, het moet zijn dat ik het toch goed vond anders had ik het niet uitgelezen.  Het leven is namelijk te kort om een slecht boek te blijven lezen.  Met die mentaliteit gooide ik ook enkele boeken na een aantal hoofdstukken aan de kant.

Het meest besproken boek moet toch wel: “Een klein leven” zijn.  Wat kan ik erover zeggen: ik vond het mooi, heel mooi.  Maar dat was het dan ook.  Ik heb niet -zoals ik bij sommige anderen las- dagen achteraf nog zitten denken aan de personages.  Bij “Daar komen de vliegen” voelde ik veel meer betrokkenheid bij de personages en dat liet een wrang gevoel na.  Just the way I like it!

In 2018 kijk ik uit naar: “Het labyrint der geesten” van Carlos Ruiz Zafon.  (Als mijn broer het niet vergeet mee te brengen tijdens de kerstdagen! wink wink) en ik pik hier en daar wel boekentips op van jullie!?  Toch?

Veel leesplezier in 2018!

11 reacties

  1. Wat een leuk idee! Ik nam het over en gaf ook een overzicht van de boeken die ik dit jaar las 🙂 De Engelenmaker las ik een paar jaar terug en ik vond het toen een erg sterk boek. En net als jij kijk ik ook uit naar Het Labyrint der geesten!

  2. Ik ben begonnen aan ‘Een klein leven’, maar toen weer gestopt. Volgend jaar lees ik wel verder want ik vertrouw op die andere Kelly (weet-je-wel) en zij vond het subliem. Zelf dit jaar ontzettend genoten van ‘One Day’ en ‘Lucky Boy’. Jouw toppers bewaar ik straks even in Goodreads: bedankt voor de tips!

  3. Ik vind De Engelenmaker van Stefan Brijs ook echt heel goed! Ooit gelezen op vakantie en het was echt bloedheet en ik wilde het zwembad in, maar ik dacht altijd: nog vijf pagina’s, nog vijf pagina’s, haha! Ik lees ook echt heel graag, maar doorheen het jaar maak ik er echt te weinig tijd voor. Ga ik dit jaar verandering in proberen te brengen 🙂

  4. Pingback: De boeken van 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s