Bloggers die over bloggers schrijven, het kan ook niet anders.  Wie blogt leest ook graag blogs.  Dat staat buiten kijf.  Ik durf met weinig schaamte zeggen dat ik dagelijks blogs lees.  Soms in de vlucht, soms zou ik me daar wel eens een half uur voor neerzetten.  #nevernotreading zeker?  Mijn tijd wordt nu ook wel eens besteed aan podcasts luisteren en gezien het in januari blijkbaar podcastmaand is begin ik hier en daar tips op te pikken om nog meer nieuwe dingen te leren kennen.  Dat allemaal terwijl ik nog altijd volle bak bezig ben met mijn nieuwe vriendin Gretchen Rubin.  Ze vergezelt me wel eens als ik een gigantische mand was aan het plooien ben of tijdens mijn loopjes.  Kortom: ik weet altijd hoe ik mij kan bezighouden en soms zou ik daarvoor wel graag eens een halve dag in een holletje kruipen en stressen over wat ik nu eerst ga lezen of luisteren.  Want er is zoveel interessants te vinden op het net of in mijn podcastapp.  So little time, so much to read.  Ik begin zelfs al een beetje uit te kijken naar de vlucht naar New York gewoon omdat ik dan onbeschaamd uren aan en stuk ga mogen lezen of luisteren of in het niets rondstaren alvorens er een bom aan prikkels op mij af zal komen.  Vraag het mij misschien nog eens terwijl ik met een gebroken rug van het vliegtuig strompel.

Soit!  Blogs dus.  In 2016 was er blijkbaar al eens een postje waarin ik enkele van mijn favoriete blogs opsomde.  Ik vergeet soms wat ik schrijf, of het zit ergens in mijn achterhoofd.  Die postjes moet ik letterlijk op google gaan opzoeken.

Er zijn ondertussen wel wat andere bloggers die het lijstje mogen aanvullen.

  • Barbara van Zeg Maar Babs is relatief nieuw (nog geen jaar aan de slag!) in de blogwereld maar maakte alvast een kickstart.  Ze schrijft actief op haar eigen blog maar ook voor Maison Slash.  Steevast met een kwinkslag en vooral ook de slogan “niet perfect maar uniek” spreekt me wel aan.  De thema’s variëren en dat is iets dat bij mij vooral werkt als ik een blog begin te volgen: varieer in het verkeer.  Er bestaat zoiets als een “niche blog”.  Wat?  Een blog die zich op één onderwerp specifiek richt.  Niche blogs werken bij mij minder goed om mijn aandacht te trekken en te houden.  Maar Babs (ik mag toch Babs zeggen volgens haar site) kan mooi de balans tussen de verschillende aspecten van haar leven in evenwicht houden.
  • Talitha heeft een blog.  Letterlijk.  Dat is haar blognaam.  And a catchy one zou ik zeggen, net als de inhoud ervan.  Uiteraard heeft ze een streepje voor omdat ze Ieperling is, ook al woont ze al een tijd in Amsterdam.  Niettemin sleept ze me altijd weer mee.  Ze is tien jaar jonger en lijkt het helemaal te maken, tezelfdertijd lees ik regelmatig uitspraken die me aan mezelf van tien jaar geleden doen denken.  Niet dat ik indertijd een blitscarrière had net als zij nu, maar de manier waarop ze de wereld benadert.  Ze heeft nog niet die rust gevonden die ik ondertussen wel al een beetje heb.  En dat is perfect, want ze staat op scherp en dat houdt de blog heel levendig.  Pluspunt: er zijn elke week lekkere taarten te bespeuren in de rubriek “Keek op de week”.  Geef toe: taarten zijn altijd een goed idee.
  • La vie en mama.  Ik volg Inge eigenlijk al jaren.  Haar verhaal nam enkele maanden geleden een serieuze wending toen ze een expat-avontuur startten in Amerika.  De logs die hieruit vloeien vind ik om van te snoepen.  De Amerikaanse dagelijkse gewoontes vergelijkt ze met de onze en laat “het gewone” nu juist zo interessant zijn.
  • The kitchenary tales.  Bv’s die schrijven, het blijft altijd tricky.  Wat lossen ze en wat niet?  Maar daar lijkt Stephanie Coorevits helemaal geen last van te hebben.  Ze schrijft wat ze denkt.  Ik kan het wel smaken en neen: het heeft niets met eten te maken.  Iemand die “Mijn naam is Stephanie Coorevits en zo doe ik altijd als ik een cactus vast houd” onder haar profielfoto zet kan zichzelf wel relativeren.  Ga het zeker eens gaan bekijken!

 

Nog blogs die ik zeker eens moet checken?  Spam ze zeker in de comments!

12 reacties

  1. Wat fijn om te lezen. Ik probeer er enkele bij te houden waaronder die van jou, maar het ontbreekt me aan tijd om dit meer te doen. Babs volg ik al een hele poos, ons pas kruiste al eerder ook irl. Ze overtuigde mij om ook te starten met bloggen, dus dat schept een band!

  2. Favoriete bloglijstjes daar ben ik echt heel erg fan van. Ik ontdek er steeds nieuwe blogs door. Al is dat laatste ook wel een klein beetje een probleem vermits het na een tijdje onmogelijk wordt om die allemaal te volgen en ook nog eens regelmatig een reactie achter te laten. Desondanks ga ik die van Stephanie toch eens bekijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s