Ik bewandel vaak de platgetrapte paadjes.  In mijn boekenkeuze zal er al vlug een gehypet boek zitten (om het dan soms ontgoocheld terug te brengen naar de bib, ik kijk NIET naar jou Kris Van Steenberge), de series die ik volg werden al door veel mensen gezien.  De jaarlijkse CD die ik koop of leen in de bib staat waarschijnlijk hoog in De Afrekening of is er al vijf weken helemaal uit.  Kortom: voor nieuwe hippe dinges moet je bij een ander zijn.  Mensen kijken soms raar op als ik zeg dat er 80 blogs in mijn feedly staan: 80??  Een blog is toch vlug gelezen, en het is niet omdat er 80 in staan dat ik die daarvoor allemaal grondig doorneem en op ga reageren.  Ik reageer bij veel mensen, maar ik reageer evenveel niet.  Wil dat daarom zeggen dat ik niet lees of dat het mij niet interesseert?  Neen, meestal heb ik gewoon geen mening of wil ik die niet geven.  Ik blijf weg van discussies, mommywars en over onderwerpen waar ik niet voldoende informatie heb ga ik enkel meelezen.  Er zijn een aantal blogs die ik consequent lees, dat aantal is in het laatste jaar sterk gestegen, mede door het ontmoeten van enkele blogsters tijdens het Danone-event, maar ook omdat ik bepaalde schrijfsters zonder schroom “mijn blogvriendinnen” wil noemen.  (You know who you are!)  Vandaag wil ik echter even tijd maken voor de blogs die ik consequent lees maar die misschien wel iets minder voor de hand liggen.  Blogs die me keer op keer luidop doen lachen of die bij mij een gevoelige snaar raken door zo gewoon gewoon te zijn en toch in hun genre eruit te springen.  Als ik ze aan het lezen ben dan verslapt mijn aandacht niet, integendeel: ik word meer en meer in de tekst gezogen en ik vind het àltijd jammer dat het gedaan is:

Deze vos blogt naar mijn mening veel te weinig.  Ik zou beginnen scanderen: “Meer vos, meer vos!”  Maar aan de andere kant is het telkens uitkijken naar een postje van deze grappige madame, wat het uiteraard worth the wait maakt.  Een catlover die soms haar eigen katten te geselen heeft maar die vooral weet hoe ze een tekst kan opbouwen: I love it!

Emoshit is de creatie van de twee zussen Zita en Sara.  Ik lees ze nog niet lang maar ben wel hooked.  Ik ben er nog niet uit wie juist wie is, maar er wordt door beide dames regelmatig een leuk postje geschreven. Titels zoals: “Marrakech, de stad van vriendelijke mensen en veel zon die kei hard schijnt en waar het altijd een beetje naar pipi ruikt.” die hebben volle bak mijn aandacht.  Vooral de teksten over hun gezamenlijke jeugd vind ik meestal hilarisch.  Komt het omdat ik geen zus heb?  Maar ik vind het zussengevoel wel iets speciaal om mee te volgen.

Dat ik een Eva Mouton-fan ben, dat moet ik niemand meer wijsmaken.  Ik hou van haar humor en haar eenvoud.  Het ziet er misschien gemakkelijk uit dat figuurtje maar ik onderschat niet wat ze elke week doet: de cartoon in de krant.  Uiteraard doet Eva Mouton nog heel wat andere projecten, maar de blog is eerder persoonlijk.  Ze bekijkt de dingen op een specifieke manier die je doet nadenken over het leven.  Studio Soso is ook een dubbelblog waar ze samen met haar vriend Bert schrijft over de dingen die in hun leven gebeuren.  Het is niet allemaal glamour in het leven en ik ben heel erg voorstander om dat uit te lichten.

Menck.  Ja Menck.  De schrijvende tuinier.  Als hij mij niet weet te pakken met zijn geweldige schrijfstijl dan zijn het zijn foto’s, al dan niet van prachtige bloemen of planten.  Ook fictie wordt niet geschuwd op zijn blog.  Ik weet helemaal niets over planten en tuinieren, maar dat hoeft helemaal niet.  Hij weet me telkens weer te boeien, ook al gaat het over een buxusmot.

En wat zijn jouw favoriete blogs?  Spam ze maar in de comments, dan ga ik eens kijken!

 

26 reacties

  1. Ik moet binnen de 50 (ondertussen 48) dagen in Gent Sint Pieters zijn omdat ik iets vergat op de trein en het daar in den depot ligt 😃 we zouden er echt werk van moeten maken!!

 1. Ik wil hier wel twee (nog niet lang ontdekte) madammen in the picture plaatsen: https://beekblog.com/ en https://annasblogeenjaarertussenuit.com/
  Goed geschreven, mooie foto’s (toevallig hebben ze dezelfde blog lay-out met foto’s die van sepia overgaan naar kleur).
  En dan Anke Wouters:
  https://ankeschrijfthetneer.com/
  Ik hoop dat iedereen haar al kent, maar indien niet, LEER HAAR KENNEN! (en koop haar boek binnenkort)
  De eerste twee dames zijn van mijn generatie (zijnde 45+), Anke is een twintiger. Wat maar bewijst dat bloggers over de generaties heen interessant om lezen zijn!
  Mannelijke bloggers : helaas, ze zijn schaars en jij hebt Menck al vernoemd. En nu moeten alle andere mannelijke bloggers die ik lees niet beledigd zijn, Liese en ik vissen op dat vlak redelijk in dezelfde blogvijver, dus ze kent jullie al 🙂

 2. Sta me toe te zeggen dat ik je bewonder omwille van je goede smaak. 😀

  In mijn feedreader staan al tijden zowat 130 blogs geparkeerd. Meer dan tachtig procent ervan geeft ondertussen geen teken van leven meer. Erg jammer.

 3. Jouw blog! Ik ben ook een van die stille lezers maar kijk altijd uit naar een nieuwe blog van je en heb ook altijd spijt dat het gedaan is! Nu de ideale gelegenheid om toch effe te reageren! 😉, je schrijft super leuk!

 4. Zo lief!!!
  Ik weet dat ik de laatste tijd nogal afwezig ben, maar van zodra ik inderdaad mijn persoonlijke katten wat meer gegeseld heb kom ik terug. Beloofd. Ik kijk er zelf ook naar uit.
  X

 5. Woopwoop wat fijn om nieuwe blogs te leren kennen. Nu alleen nog tijd vinden om al die blogs te lezen want ja hoor ook ik loop nu en dan zelfs bij mijn “usual suspects”wat achter

 6. Ik zie dit nu pas. Ik weet niet hoe dat komt. Waarschijnlijk omdat ik soms onder een steen leef én omdat ik ‘emoshit’ te weinig google.
  Maar hoow, danku. Ik moet blozen. Gelukkig passen rode wangen bij deze tijd van het jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s