Commercieel gezever, ’t is hier elke dag Valentijn, enkel goed voor de economie blablabla….allemaal redenen om Valentijn niet te vieren.  Maar kijk, ik heb er nog nooit aan meegedaan.  Geen idee waarom, het spreekt mij niet aan.  Ik heb er ook geen zicht op of het effectief zo wild (vul zelf de interpretatie hiervan in) wordt gevierd omdat ik er gewoonweg nooit bij stilsta.  Is Valentijn still happening?  Is het ooit gehappend?  Zijn er mensen die hier effectief een avond of een dag verlof voor nemen?  Zelf ben ik toevallig thuis omdat ik een dag verlof plaatste wegens Krokusvakantie.  Ik hoor nu en dan ook al waaien dat februari “vriendenmaand” is, misschien moeten we op Valentijn maar collectief met onze vrienden gaan afspreken?  Oh yeah.  Ik denk dat ik nu de singles wel aanspreek.  Ooooffff, misschien moeten mensen maar eens al hun single-vrienden uitnodigen en samenbrengen, wie weet wordt er wel gematcht?  (Voel ik diezelfde singles nu met hun ogen draaien?)  Zoiets werkte alleszins voor mij en mijn echtgenoot!  Ik herinner me nog goed het kaartje op onze trouw van diegene die ons koppelde: “Matchmaker made a match”.  Alléé, ga jij niet graag met je man gaan dineren misschien?  Ja, tuurlijk, graag zelfs, wie wil er niet met zo’n man gaan eten?  Maar liever niet in het kader waarbij er hartjesballonnen om de leuning van mijn stoel worden gehangen of een violist mijn gesprek komt onderbreken.

Vieren jullie Valentijn?  Met cadeautjes of chocolade?  (mmm chocolade)  Ben je single of ken je veel singles?  Zou je graag gekoppeld worden indien je single bent?  Ik voel hier precies een shitty dinner opkomen.

40 reacties

 1. Eender welk standpunt ben ik er niet helemaal mee akkoord en wel hierom: Valentijn is een commercieel gedoe, je mag er niet aan meedoen want het is allemaal opgezet spel. Wel als met liefde te vieren de economie beter draait, waarom dan niet? Waarom je partner de mogelijkheid op extra vertroeteling ontzeggen? Is elke reden om je partner wat meer aandacht te geven niet goed genoeg? Ofwel de kant met goh eindelijk valentijn, laten we samen eens iets leuks doen. Ga je iets leuks doen uitstellen om dat bij valentijn te kunnen doen? Moet dat zooooo uitbundig gevierd worden een dag die iedereen kan vieren? Eender welk extraatje op die dag is leuk, maar het moet niet de belangrijkste te vieren dag worden in een relatie. Het is gewoon fijn even een extra reden te hebben voor wat extra aandacht aan elkaar. En de economie kan er maar wel mee varen. Zo hebben we sinds september een extra feestdag, namelijk getrouwd zijn. Je kan over de trouw en meer lezen op http://v-bounce.blog

 2. “Vieren” doen wij niet, hoor. Als je op die dag gaat uit eten, is alles extra duur en/of alles volzet. Een jaar of twee geleden kreeg ik een man-te-paard in de vorm van een hartje van bij de bakker, met een lief gedichtje, daar kon ik eigenlijk enkele jaren mee voort. Vorig jaar kreeg ik niks, amper een zoen, en ik was daar een beetje pissed over. Vanmorgen zei ik hem: ’t Is woensdag Valentijn, hé, je kunt zien dat je iets liefs zegt/doet, anders ga ik kwaad zijn.
  Voor te lachen hé.
  (Nee, nee, ik meende het wel.)
  🙂

 3. En dag als een ander bij ons. Misschien nog een excuus om een zakje chips open te trekken en alcohol te drinken tijdens de week 🙂

  1. Ik ben ook jarig op Valentijn! En dat is een ideale dag, want mensen vergeten dat niet op die dag :). (Dus ik krijg meestal wel een cadeautje, maar dat was nog nooit voor Valentijn ;))

 4. Single hier dus geen plannen met Valentijn, al moet ik nu al heel hard mijn hersens pijnigen om me te herinneren of ik met mijn ex ooit een big deal heb gemaakt van 14 februari.
  En ik heb als single niets tegen koppelpogingen, zolang ze een beetje onderbouwd zijn. Gewoon aan iemand gekoppeld worden omdat je allebei vrijgezel bent is nu niet bepaald voldoende basis.

 5. Wij vieren het eenvoudig en in alle stilte: we gaan met zijn tweetjes gaan eten in ‘Hertog Jan’ in Zedelgem. ’t Was dat of een schelle van de zeuge in café Den Ossenbilk bij Adriënne. Maar de woensdag is aldaar wekelijkse sluitingsdag.

 6. Wij gaan niets doen dit jaar. Normaal kopen we wel een kaartje voor elkaar, maar nu hebben we afgesproken dat niet te doen. We maken wel bewust regelmatig tijd voor elkaar. Maar zoals je zegt hoeft dat niet in een restaurant met aangepaste menu’s en hartjes aan de stoelen.

 7. Valentijn bestaat al héél lang. Ik leerde mijn schat kennen eind januari 1980 (toen zat jij nog in één of andere bloemkool). Twee weken erop verraste ik haar met een klein Valentijngeschenkje. Heerlijk was dat…
  Uitgebreid vieren doen we het niet, maar een kleine attentie, een extra warme knuffel,… zéker en vast!

 8. Wij vieren dat niet, daar hangt voor mij veel te veel commercie rond. Wel proberen we op andere momenten in het jaar bewust tijd te maken voor elkaar. En die zijn me veel meer waard dan verplicht op die ene dag dat vieren.

 9. Haha, ik ben als single al twee keer gekoppeld geweest en was geen van beide keren een succes. Een vriendin vroeg voor valentijn ook alweer: “Mag ik je inschrijven voor het valentijnsprogramma van BRUZZ?” Euh, ja, ik wil heel graag daten op de radio. Not. Haha! Verder vind ik valentijn absoluut commercieel, en ja, ik zou 100% op restaurant gaan als ik een lief had 😉

 10. Echt vieren doen wij ook niet maar ik vind het wel een fijne dag. ‘t Is commercieel, maar dat is moederdag ook en daar klaagt niemand bij dat je je mama elke dag graag ziet en dat er dus geen speciale dag voor nodig is. Gewoon een beetje extra aandacht voor je lief of je vrienden of jezelf kan toch geen kwaad he eigenlijk 🙂

 11. Wij hebben vandaag een pre-valentijn gedaan en zijn met z’n vieren (ja, ook de kroost, dat is ook liefde) gaan eten. De afstand tss mij en het lief van 70km maakt dat we woensdag niets speciaal de trip maken.

 12. Wij vieren dat niet, maar ik geef soms wel een kaartje met Valentijn. Dat is vooral omdat ik graag kaartjes koop en geef en met Valentijn vind ik dan soms grappige in de winkel die ik niet kan laten liggen. Vaak geef ik die ook gewoonweg op 5 maart (onze ‘jubilee’) of onze huwelijksverjaardag in november (ook de 5de!).
  Eigenlijk geven wij weinig cadeautjes tout court: we bespreken vaak een grotere aankoop en daar zit dan het idee van een cadeau voor verjaardag of Kerst in.
  Sowieso: ik ben geen fan van dingen met hartjes: of het nu chocolade of een ketting is, geen hartjes aub.

 13. Als er een singles diner komt schrijf ik mijn zuster in!
  Wij vieren geen Valentijn specifiek.. Ik zou wel es chocolade kopen maar ’t is geen gewoonte.. ik zag ‘m deze week lopen in de helft van mijne pyjama. Ik heb ‘m een nieuwe pyjama gekocht en gezegd dat ik een cadeau heb. Hij zei: aja zal ook iets halen. Oeioei zal hij nu ontgoocheld zijn? 😀

 14. Single lady hier. Heb mezelf vandaag al getrakteerd met een doos Quality Street snoep. Voor mijne Valentijn.
  Gekoppeld worden zou ik niet erg vinden als er maar niet blind getrouwd moet worden.

 15. Manlief en ik zijn ondertussen 17jaar samen en we hebben eigenlijk nooit Valentijn gevierd. Ik vind het veel fijner om op onze huwelijksdag iets leuks te doen of op de dag dat we een koppel werden. Dan is het echt iets persoonlijks. Natuurlijk krijg ik graag een lief kaartje of bloemen maar dan toch graag als verrassing en niet op die ene dag waarop het van moetens is.

 16. Weer zo’n commerciële dag, overgewaaid uit de States… is wat ik rologend zeg. Dan vind ik andere datums belangrijker om samen te vieren. Ik denk dat winkels anders geen campagnes hebben om hun etalages mee te vullen tussen Nieuwjaar en Pasen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s