Ik weet dat Josie heel erg gek is op het onderstaande liedje: “Everybody’s free to wear sunscreen”

Het liedje herbergt enkele supertips voor je toekomstige zelf.  Ik ben geen gigantische fan van inspirational quotes.  Al zeker niet als ze verschijnen op een wolkenachtergrond.  Alsof ze alleen maar in onze diepste gedachten of zo kunnen bestaan.  Geef mij maar een dwaze uitspraak zoals ik soms bij Steven Gielis kan lezen.  In mijn bullet journal hou ik een pagina bij getiteld:  “Sunscreen would be it” geïnspireerd op Baz Luhrmann.  Ik geef bitter weinig tips aan mensen, ik ben nuchter genoeg om te weten dat ik het ook niet altijd weet.  Toch zijn er gedurende de voorbije jaren wel een aantal dingen die ik bijgeleerd heb.  Het is niet bitter veel en het lijstje zal gegarandeerd groeien tegelijk met mijn levenservaring maar de volgende dingen zouden in mijn persoonlijke Sunscreen-liedje kunnen komen:

 • “Bij twijfel: doe het niet”.  Ook al zeggen alle wolken inspirational quotes het omgekeerde, twijfel is in mijn geval een slechte raadgever.  Zeker als het over de zware levensthema’s gaat.
 • “Neem die dafalgan als je hoofd op springen staat”.  Ook al denk ik dat het wel zal lukken zonder en de pijn wel weg zal trekken.  De pijn trekt in mijn geval nooit weg en hoofdpijn maakt mij altijd zo lamlendig terwijl een bruistablet echt wel soelaas brengt.  Ik moet mezelf er altijd wel “inpraten” omdat ik kotsneigingen krijg van een dafalgan maar het is het altijd waard.
 • “Vermijd mensen die energie vreten en je leegzuigen” zo’n types wil ik zover mogelijk uit mijn buurt.  Als dat onmogelijk is hou ik ze op armlengte afstand.  Door de jaren ben ik wel goed geworden in het inschatten van mensen als ik iemand leer kennen.  Gold star for myself!
 • “Koop alleen plastic folie van een A-merk”.  Ik draai elke euro om waardoor ik zoveel als mogelijk huismerken aankoop maar voor plastic folie maak ik altijd een uitzondering.  Ik heb teveel geprutst en gescheurd om de goedkopere rollen te ontwarren met alle frustraties van dien.  Hou het vers met Toppits!
 • “Als je ongelukkig bent: verander dan iets aan de situatie.”  Hoe moeilijk dat ook is, het leven is echt te kort om er ongelukkig in rond te trappelen.  Moet je daarom direct je job opgeven of je huis te koop zetten?  Neen, veranderingen kun je ook doorvoeren in kleine dingen.
 • “Als je deksels van je voorraaddozen niet meer passen: gooi ze dan weg”.  Waarom liggen er eigenaardig vervormde deksels in je schuif?  Omdat je denkt: misschien krijg ik dat ooit wel nog eens op het potje gewurmd.  Omdat je denkt: ik kan dat toch nog gebruiken voor iets?  Maar dat lukt nooit meer.  Meestal smijt ik zelfs het potje ook weg.
 • “Kate Bush kan alles even lichter maken”.  Meekwelen maar!

Heb jij ook een Sunscreen would be it- lijstje?  Deel het gerust in de comments of maak je eigen logje erover en link ernaar in de comments, dan kom ik eens neuzen!

 

12 reacties

 1. Dit is echt een post om inderdaad een eigen versie van te maken.
  En vershoudfolie, ik gebruik dat nooit (meer). Doosjes met goeie deksels in de frigo of een bord met een omgekeerd diep bord als deksel.

 2. Ik heb hier alleen maar ja ja ja zitten knikken. Zelfs bij de Toppits 😉 Al moet ik zeggen dat ik dat nog maar sporadisch gebruik. Ik gebruik meer pottekes, zeker nu ik enkel nog matching pottekes en deksels heb na een grote opkuis 🙂 Leuk logje om eens over te nemen in mijn eigen versie.

 3. hahaha! De tips der tippen. Dafalgan bestaat in pillen (hoewel da’s geen echte tips, een reminder misschien ;-))
  Verder is het ook grappig, als ik ‘hou het vers met Toppits’ lees, spreek ik dat in mijn hoofd uit met de intonatie en deuntje erbij.

 4. Ze zijn alle herkenbaar maar dat van die koppijn nog het meest. Ik geraak daar zonder een Dafalgan ook niet vanaf, al neem ik wel de slik-de-pil-door-versie van want bruistabletten iiiiieuwwww.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s