Haaah Instagram.  Je krijgt er al eens TMI, toch blijft het voor mij een bron van inspiratie.  Uiteraard moet je door de filters en de geposeerde bikinifoto’s heen kijken.  Ik frons ook wel eens als ik BV’s zie klagen over een blubberbuikje of als ze weer eens tonen hoeveel yoga-poses ze kunnen volhouden.  Er komen honderden gevulde healthy borden voorbij, eerlijk gezegd: soms ziet het er niet altijd even smakelijk uit vind ik.  Toch heeft de app mij al heel wat opgeleverd.  Eergisteren nog zat ik bij IG-vrienden Renilde en David in de tuin en vorige week zaterdag kwamen Delphine en haar man bij ons langs op reis.  Via de locatiebepaling hadden we gezien dat we dicht bij elkaar zaten, en of we nu in West-Vlaanderen een uur rijden om af te spreken of we doen het in de Dordogne.  Kan evengoed toch?

Gelijk hoe volg ik niet enkel de accounts van vrienden.  Ik duw ook regelmatig op de zoekfunctie waar men suggesties doet voor mij.  In eerste instantie komen daar vooral kattenfilmpjes op omdat ik het niet kan laten om die af te spelen.  Cuteness overload!  Maar volgende acht accounts zijn kattenvrij (al zit er wel iets vleermuisachtigs in)

Deze dame houdt op haar IG-account enkele beelden bij als triggers voor haar blog.  Doordat ik al tientallen (alléé, een honderdtal) blogs volg beperk ik me enkel tot IG waar ik telkens verlekker op haar foto’s van Londen.  Na New York mijn favoriete citytrip.  Jawel, Londen werd dit jaar van de troon verstoten.

Ann-Sophie is een fashionista met ballen aan haar lijf.  Een echte vrouw die telkens weet te verbazen met kleurrijke kledij, veel zon en interessante stories.  Ze beheert ook de blog met de spitsvondige naam: My Name Is Blonde al is deze momenteel “under construction”.  Heb je ook “passion for fashion” ga dan zeker eens bij haar kijken!

img_5074
Screenshot met toestemming van Ann-Sophie Huybrechts

Kleur, kleur, kleur!  What’s not to love!?  Deze Australische komt telkens origineel uit de hoek met bloemen, pateekes en prachtige reisbeelden.

Omdat er zoveel mooie vloeren zijn.  En omdat we ze niet genoeg kunnen bejubelen!

img_5046
screenshot met toestemming van de accountbeheerder

De vloeren komen via allerlei kanalen binnen bij de account dus tag @ihavethisthingwithfloors als je ooit over een prachtige tegel danst.

Een vader die zich als batdad verkleedt en hilarische filmpjes post van zijn gezin in ware Batmanstyle.  Mijn soort humor.

Deze Brugse woont momenteel in New York (Long Island).  Behalve de hele tijd jaloers kwijlen op de uitzichten ben ik ook altijd zwaar onder de indruk van haar New York-foto’s.  Het is dan ook een stad met vele kanten die ze prachtig in beeld weet te brengen.  Onderstaande foto is de laatste in een reeks van 100 beelden in 100 dagen New York.  Check zeker ook haar blog!

Processed with VSCO with t1 preset
copyright Silvie Bonne

“ik ben belachelijk maar gij zijt bewenelijk”.  “Ik ken u van nergens”.  Geen idee of de persoon achter het account mannelijk of vrouwelijk is maar dat maakt niet uit, het is iemand die het spel van de taal serieus goed onder de knie heeft.

Ik hou van accounts die het leven brengen zoals het is.  Bij Planet Prudence wordt dit dan nog eens hilarische tekeningen gegoten.  Verwacht je maar aan wat feminisme en voldoende selflove met een kwinkslag!

planetprudence
copyright Planet Prudence

 

5 reacties

  1. Ik ben (nog) niet bezig met Instagram, omdat ik mijn leven nu ook zo boeiend niet vind om te delen met de wereld. Na wat snuisteren in je suggesties vond ik die van Silvie Bonne en Planet Prudence wel iets hebben…

  2. Tof! Instagram is echt m’n favoriete sociale medium! Ik volgde nog niemand uit je lijstje dus ik ga ze meteen allemaal eens bekijken! Ik heb laatst ook een stukje geschreven over een paar van mijn favoriete accounts. Wist je dat je afbeeldingen kan embedden? Op die manier kan je van elk account een afbeeldinkje tonen zonder dat je toestemming hoeft te vragen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s