Aan het zebrapad bij de schoolpoort hoorde ik vanmorgen loeiharde muziek knallen uit een camionette.  Iemand had duidelijk het “Friyay”-gevoel door zijn lichaam stromen en liet de volumeknop volledig meegaan op die flow.  De voorbije week was er eentje met te weinig slaap en een irritante mug die de uurtjes die er wel waren kwam verpesten.  Het was zo erg dat we beiden midden in de nacht met muggenspray in de weer gingen.  Gelukkig stond de week ook nog in het teken van wat andere gebeurtenissen:

Muziek:

Met het werk ging ik naar Het Kustshlagerfestival in Plopsaland.  In het park zelf zat ik voor het eerst op Heidi The Ride.  Als rollercoasterliefhebber was het dan ook een hoogdag.  Tieren voor duust!  “Alles vol!”.  In de namiddag werden we verwend met een optreden van….

Blijft een geweldig nummer toch!?  Den Paul doet het dan ook nog steeds met de glimlach en de nodige uitleg.

Beweging:

Ik probeerde om voldoende beweging in te bouwen en mits wat schuiven en plannen lukte het wel om deze week twee keer te lopen en één keer te wandelen.  Bij het avondwandelen werd ik vergezeld door….

kelly
fotowerk door Kelly

Tateren en wandelen blijft een goeie combo en je bent geen geld kwijt op café! #gierigepinnedakben

img_6506

Ik probeer ook zoveel mogelijk om consequent de wagen wat verder te parkeren als ik de kinderen naar school breng.  De wandeling naar school zorgt ongetwijfeld voor de meeste informatie.  Het zijn niet de grootste vertellers als het over schoolstuff gaat maar tijdens die korte wandelingetjes lijken ze allebei wel in de sfeer.  Vandaag ging het echter weer over automerken.  Met als hoogtepunt: Linus die mij verbeterde toen ik “Renault” antwoordde bij het aanwijzen van een Peugeot.  “Neen, dat is geen Renoot, met dat leeuwtje!”.  Drie jaar oud en al zijn moeder overtreffen in autokennis.

Persoonlijkheidspsychologie

Zoals ik eerder deze week schreef ben ik me aan het verdiepen in die cursus.  Ik hoop ze verwerkt te krijgen tegen half oktober dus ik steek een tandje bij.  Het gaat redelijk goed omdat ik het razend interessant vind.  Wist je dat de psychologen in den ouden tijd dachten dat de vorm van je schedel te maken had met de hoeveelheid aan psychische eigenschappen die je op die locatie in je hersenen bezit?  Uiteraard ging ik daarna aan de slag met het aftasten van mijn schedel.  Is het normaal dat ik met putten zit zo net achter mijn oren?  Ben je ook aan het voelen ondertussen?

img_6507
ter info: dit onderdeel gaat over de historiek van de persoonlijkheidspsychologie

Better call Saul en Maxwell Sim

Althans 3/4e van Better Call Saul want tegen het eind lag ik meestal te ronken.  Ik las ook mijn bibliotheekboek uit: “De afschuwelijke eenzaamheid van Maxwell Sim” geschreven door Jonathan Coe.  Bij het kiezen was ik afgegaan op de titel en de cover en met succes!

img_6508

Mijn echtgenoot

Neen, die is er weinig tot niet aan te pas gekomen de voorbije week.  Het is al veel dat we het beseffen maar het combineren van het gezin met ons (bij)beroep, hobby’s en sportavonden, sociale kalender en weekendwerk….toch ergens wel blij dat het nu weekend is en we wat tijd voor elkaar zullen hebben….Dus Friyay inderdaad!  Volume op duust!

Have a nice weekend!

 

10 reacties

 1. Hier ook zot weinig tijd voor elkaar, vooral mijn schuld, want ik ben weer aan het sporten geslagen!
  Trouwens, hoe interessant is die cursus van jou!! Ne mens zou zich verdorie willen inschrijven 😉

  1. is het niet juist omdat we weinig tijd hebben dat we net die tijd die we overhebben zoveel mogelijk willen volproppen? Geen idee. Mijn flexibele uurrooster helpt me ook wel om meer gedaan te krijgen overdag!

 2. Zot, hé, waar al die tijd naartoe gaat en hoe rap een dag gevuld is.

  Ja, ik was natuurlijk al aan het voelen aan mijn hoofd…

  En: wandelen for the win! Tegenwoordig vaker wel dan niet met een podcast in de oren: win-win!

 3. e wordt gevraagd om in te loggen, omdat ninavincx@gmail.com wordt gebruikt door een account waar je nu niet bent ingelogd.

  Door in te loggen plaats je de volgende reactie op Watskebeurt?:
  Merci voor de boekentip!

  Hier ook weinig tijd samen. Vooral niet tijdens het weekend. Nog een paar weken en het is weer vakantie 🙄

  Zo fijn dat je geniet van je studie!

  Ik heb nu ook een fitbit, maar vergeet hem altijd aan te doen. Dus nog geen idee hoeveel stappen ik doe.

  1. ik blijf mijn fitbit graag dragen. Een goeie “barometer” voor mijn beweeglijkheid ook al moet je het natuurlijk allemaal wel met een klein korreltje zout nemen, toch vind ik hem heel handig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s