Een goeie balpen. Zo één die vlotjes over je blad gaat zonder dat je te hard moet drukken. En schrijven met de hand, daar hou ik me graag mee bezig.

Vers gestreken zakdoeken tijdens het snotseizoen. Amerikanen vinden dit ranzig. En feitelijk is het niet echt proper, zo’n snotlap in je broekzak. Maar toch veel aangenamer voor de geïrriteerde neus.

Kleurige bloemenprintjes. Scrollen tussen de tafellakens op Tafelzeilonline is mijn lang leven (#nonspon!). Lang gedacht dat dit een Duitse firma was en ik sprak het dan ook op zijn Duits uit. En hoe meer ik scroll, hoe meer ik besef: ik grijp altijd terug naar bloemenprintjes. Mijn tasjes van Pip Studio zijn dan ook het perfecte voorbeeld van wat ik bedoel.

Van Tiny gekregen!


De geur van sigaretten in de ochtend. Ja, vies, I know, maar toch….zo’n ochtendsigaret, dat valt toch met niets te vergelijken. Wreed hé. Lichtjes beschamend ook wel. Jarenlang roken heeft toch zijn sporen nagelaten. Eéns verslaafd, altijd verslaafd, ik rook al 14 jaar niet meer.

Een verschoten chillpants pyjamabroek die vers uit de droogkast komt. Vooral in combinatie met een vrije avond, het televisiebaksje en een berg kussens achter mijn rug.

Voelen en ruiken aan verse notitieboekjes. I love the smell of a fresh notitieboeksjen in the morning. Soms ben ik een echte debbelaar*. Ik hou ervan om letters te volgen met mijn vingertoppen. Letterlijk de woorden voelen. Woordelijk de letters voelen.

Atticuspoetry op Instagram. Zalig hoe deze persoon in vijf korte lijntjes kan beschrijven hoe ik me soms voel.

bron: Instagram

Het uitzicht uit mijn huis. Zowel ’s morgens als ’s avonds. Ik kan er geen genoeg van krijgen.

Mooie woordjes ontdekken in een cursus: Egodepletion

*debbelen: bepotelen

9 reacties

  1. Ja, het blijven schone tasjes 😉 en die lucht zeg, amai! Ik kijk te weinig naar buiten, denk ik… Of ’t is in Wevelgem nooit zo schoon. En er staan toch een paar huizen in de weg bij ons.

  2. Verdemme zeg, wat een interessante cursus !
    Jaja, kleurluchten, ik kan daar ook geen genoeg van krijgen. Ik neem dan ook telkens mijn smartphone om eens te kijken wat het geeft in gefotografeerde versie.

  3. Die tweede wolkenfoto is ronduit prachtig. Voor zoiets diep ik ook meteen mijn camera op.
    Debbelen kende ik niet. Het zal Zuid-West-Vlaams zijn. Want HET West-Vlaams bestaat nu eenmaal niet. Ons dialect is van regio tot regio anders. (En daarom ook zo boeiend.)

  4. Ha, goed om te weten dat er een woord bestaat voor een toestand waar ik mij jammer genoeg te vaak naar mijn goesting in bevind…
    En meer dan terecht dat je geen genoeg krijgt van dat uitzicht; wat een machtige wolkenluchten zijn dat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s