4:30: Linus roept dat hij naar toilet moet. Hij durft niet alleen op te staan en ik vertrouw hem ook niet ’s nachts op de trap. Het is de derde nacht op rij dat ik voor pipi-momentjes uit bed moet. Gemiddeld is het 4u30 of 5u. Ooit komt hier een toilet op de bovenverdieping, ooit. Ik voel het als ik terug in bed stap. Het komt niet meer goed met deze nacht. De gedachtestroom komt op gang, mijn ogen zijn net iets te wakker. Ik word liever om 01u gewekt, dan kan ik zeker nog de slaap vatten, 4u30 is net iets te dicht bij de ochtend. Ik besluit op te staan. Mijn gedachten schieten alle kanten op. De berg was voor de machine kijkt me dankbaar aan. Ik heb een e-mailafspraak met een dame uit een interimkantoor. Niet voor een nieuwe job maar voor informatie rond een schooltaak. Vandaag is de enige dag dat ik deze week nog tijd heb om mijn mail aan haar op te maken dus ik zet me achter mijn laptop. De koffie loopt druppelsgewijs door. Ik scrol door de website van het bedrijf en trek mijn studentenaccount open. Na een half uur lezen en reflecteren heb ik alle vragen die ik wil stellen opgemaakt. Het is 5u40 als ik besluit om nog een artikel samen te vatten en te linken aan het opleidingsprofiel. Ik ga op in het verhaal. Een bedrijf wil zich meer verbonden voelen met zijn werknemers door hun meer inspraak te geven en de betrokkenheid te verhogen. Ik zie meteen een uitdaging in het verhaal. Terwijl ik aan het reflecteren ben over het artikel staat mijn echtgenoot op. Het is 6u10 als ik weer opkijk, mijn hersenpan lijkt compleet opgeslorpt door arbeidspsychologie. De ochtend is mijn scherpste moment. Op 17 mei moet de taak ingediend zijn. Tussenin heb ik nog één examen. Het wordt spannend maar ik geraak er wel. Desnoods tik ik een hele nacht door. Tweede zit is geen optie. Ik wil een onbezorgde zomer en met een verse portie goeie moed in september herstarten.

7u15: de kinderen staan op, ik geeuw eens en vul mijn tas koffie opnieuw nadat ik de chocopot uit de kast haalde. Paasvakantie. Tijd voor hen nu.

12 reacties

  1. Misschien is het geen slecht idee dat ‘oudere’ werknemers worden ingeschakeld om hun mening te verkondigen inzake arbeidspsychologie. Ervaring wordt te snel aan de kant geschoven vind ik…
    Blijvende bewondering voor de manier waarop je met je kinderen omgaat. Chapeau!

  2. Amai, echt sterk hoe je het doet. Ik overweeg ook allang dezelfde studies als jij aan te vatten, maar denk niet dat ik er voldoende karakter voor heb. Chapeau alleszins.

  3. Als collega-afstandsonderwijsstudent (al is het dan een andere richting) kijk ik echt wel naar jou op hoor. Ik vind het voor mezelf al pittig, maar jij hebt dan ook nog kinderen. Hoe jij je ultrastrakke schema volhoudt: zotjes, en vooral: met zoveel succes! Goed bezig!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s