Het voorbije weekend was er ééntje om in te kaderen. Ik weiger om me bezig te houden met weerpraatjes maar als je van plan bent om met 6 volwassenen en 6 kinderen onder de 8 jaar naar de Ardennen te gaan is het wel een meevaller als je buiten kan. We zagen de 4 seizoenen in één weekend maar profiteerden volop van de momenten waarop het lente en zelfs zomer was.

Op zaterdag gingen de mannen en de oudste kinderen (6 tot 7 jaar) naar Bastogne om van oorlogstoerisme te doen. De vrouwen namen de kleinste kindjes (3, 4 en 5 jaar) mee op wandeltocht in de overweldigende natuur.


Je doet bijna 2,5 uur over een wandeling van 4 km met een pick-nick maar hoe zalig is het om die kleintjes te zien trappelen in die bossen.

Zondagochtend was er tijd voor een rustig ontbijtje. Met 6 kinderen aan tafel was dat uiteraard relatief maar niettemin aangenaam.

We trokken de andere kant van Achouffe op voor een andere wandeling met de hele groep deze keer.

In Houffalize bezochten we Houtopia. Met drie auto’s tot ginder gereden….

Ai! Gelukkig bleek hun gigantisch speelplein wel geopend en zo werd het nog een goedkope namiddag aangezien er geen loketten geopend waren.

Enige levenswijsheid tussen de speeltuigen

en ’s avonds. Dan was iedereen perte totale. Een collectief voorleesmomentje en dan alle 6 de rakkers hun nestje in.


6 reacties

  1. Niks zo mooi als d’Ardennen. Een vriend van me is er zich gaan vestigen na voordien altijd in Brugge te hebben gewoond. Ik benijd hem. Veel kans dat mijn madam en ik, eenmaal we officieel ‘op rust’ zijn, er ook naartoe trekken.
    Beetje jammer dat er ginds zoveel Walen rondlopen, doch een mens kan niet alles hebben. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s