Er zijn wel een wat dingen waar ik me durf aan storen of ergeren. Ik ben niet de eend waar alles vanaf druipt zoals sommigen misschien wel denken. In willekeurige volgorde van ergernisgraad:

 • Wegomleggingen. Of specifiek: wegomleggingen waar je ineens geen bordjes meer tegenkomt en dus totaal niet weet welke kant je nog op moet.
 • Adriaan Van den Hoof. Er is iets aan die man, ik stoor er mij verschrikkelijk aan! Ik kan er mijn vinger niet op leggen en ik ga het ook niet proberen.
 • In dezelfde categorie: Sven De Leijer. Niettemin zou ik beide mannen wel om hulp vragen als ik in the middle of nowhere ineens geen bordjes meer tegenkom bij een wegomlegging.
 • The Music Sounds Better With You van Stardust. Zo’n irritant toontje dat daaronder zit. Ik word er kregelig van!

Uiteraard is het niet allemaal ergernis en verzuchting in mijn leven. Er is ook veel pretty good stuff.

 • Morgenmiddag om 12u ben ik officieel in verlof. Daar moet ik niet veel uitleg bij geven. Verlof is gewoon tof.
 • Ik ben vandaag 9 jaar getrouwd met de man die mijn ergernissen al 13 jaar mag aanhoren. Als hij erbij is vind ik het helemaal niet erg om wegomleggingen te volgen. Ik zou het zelfs aankunnen om Adriaan en Sven een avond te verdragen, als ik maar op tijd en stond met mijn ogen kan rollen naar mijn echtgenoot. We kijken uit naar een weekendje Amsterdam onder ons twee maar eerst samen met onze kroost een weekje weg. Hij houdt er niet van als ik foto’s van hem op mijn blog zet, maar zeg nu zelf: soms moet je toch eens stoefen? What a looker!
 • Ik voel me beter dan enkele maanden geleden. Het voorjaar was geen toppertje. De aandachtige lezer zal het misschien opgepikt hebben in mijn berichtgeving, maar het was best wel zwaar. Ondertussen heb ik -met de nodig hulp- wel enkele stappen gezet in de goeie richting en lijkt het leven net iets vlotter te gaan. Toch blijf ik -nog meer dan anders- aandachtig voor valkuilen. Ik schreef er nooit echt expliciet over hier omdat ik het zelf nog niet echt onder woorden kon brengen. Of omdat ik gewoon geen zin had om het onder woorden te brengen. En dat zegt misschien alles. En ook niks.
 • Ik heb me ingeschreven voor mijn tweede schooljaar aan de Hogeschool. Er komen enkele moeilijkere vakken op me af: neuropsychologie, statistiek, onderzoeksvaardigheden. Vakken waar ik even door moet om tot de onderdelen van de opleiding te komen die mij iets meer interesseren: gespreksvoering en psychopathologie. Doordat ik nu even tijd had om te herladen zie ik het alweer helemaal zitten om erin te vliegen.

en bij jullie? Hoe ist? Bijna verlof? Wie trouwens tips heeft om in de regio van Kalmthout iets fijn te doen, just shoot!

14 reacties

 1. Dat pannengeklutter van Stardust kende ik nog niet. Je hebt met de onthulling ervan geen gat in mijn cultuur gevuld (ook omgekeerd niet, geen cultuur in mijn gat!).
  Je had het wat moeilijk in het voorjaar maar geef toe: je hebt toch heel wat hooi op je vork genomen. Blij dat je met vakantie kan.
  (in Kalmthout moet je zeker eens de Pannenkoek-wandeling maken, echt de moeite!)

 2. Ik kan je idee over Sven De Leijer helemaal volgen (niettemin kan ik hem persoonlijk wel goed verdragen), maar die man is gewoon de verpersoonlijking van een duracell-konijn met dysartrie (om bij je studies te blijven ;)) Dat van Adriaan snap ik dan weer helemaal niet, die man zie ik graag bezig. Fijn verlof!

 3. Hij ziet er goed uit ja. Looker is een mij onbekende “uitdrukking”.
  Verlof… nog even denk ik. En dan is het alweer voorbij nog voor het begon (vind ik doorgaans).

 4. Drie van de vier ergeren mij ook! Alleen de Sven, die valt wat mij betreft nog mee ;-). En jawadde, inderdaad een knappe man! Ik hoop dat de zomer je wat welverdiende ontspanning zal brengen.

 5. Sven en Adriaan storen me niet, maar van wegomleggingen kan ik ook nerveus worden.
  Jouw gevoel: het voornaamste is dat het nu beter gaat. Veel mensen hebben van die momenten, maar meestal gooien we die niet in groep waardoor je dan even het gevoel hebt dat de wereld onder je voeten wegzakt. In werkelijkheid hebben wel meer mensen eens zo’n periode. Vooral fijn om te lezen dat het terug beter gaat 🙂

 6. wegomleggingen…’k rij altijd met Waze op, dus ‘k voel daar geen stress bij. Dan weet je vaak al niet dat er een wegomlegging was omdat je al initieel aan dat bordt passeert.

  ‘k kan Sven en Adriaan wel hebben maar ik moet in de goeie mood zijn. Soms is hun drukdoenerij en gemaakt vrolijk zijn irritant. Maar soms zijn beide gewoon brilliant.

  een goed verlof toegewenst!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s