De mens is een gewoontedier. Dat valt me telkens op als ik in de frituur ben (kleintje met tartare, bicky en een viandel. ELKE keer opnieuw). Maar ook tijdens mijn verlof heb ik gelijkaardige gewoontes als tijdens de rest van het jaar. Bloggen is er één van en zelfs op reis maak ik een lijstje als ik naar de winkel ga. Niettemin wordt er al eens vlugger een oogje dichtgeknepen als de kinderen dingen in de kar trachten te leggen die er anders niet inkomen. Ik noem maar iets zoals hagelslag. Dat die korreltjes op de vloer plakken op reis kan ik net iets beter verdragen dan als dit het hele jaar door in mijn eigen keuken is. Misschien kon je het wel verwachten, maar zonnekloppen is niets voor mij. Doe dat gerust als je dat fijn vindt, maar wij kiezen nooit voor strand- of zeevakanties. Dit jaar vertrokken we bijna niet op vakantie om budgettaire redenen. Er was het ouderschapsverlof van de echtgenoot, we deden wat opknapwerken aan het huis en maken grotere reisplannen voor volgend jaar of het jaar daarna. Dat kan mijne YNAB helemaal niet bokken. Dus het werd bijna geen reis. Totdat mijn vriendin me vertelde over een fijne vakantie die ze beleefden in een huisje in Kalmthout. Budget- en kindvriendelijk. Dus zitten we nu met onze kop in België en ons gat bijna in Nederland. Het ene moment rijden we door ons buurland waar de rolluiken voornamelijk aan de buitenkant van de huizen te vinden zijn en iets verderop zijn we weer in Antwerpen waar de mensen “een kremmeken eten”

We bezochten Breda op de druilerige zondag, toch een meerwaarde dat je daar op zondagmiddag gewoon kan shoppen. Niet dat we zoiets veel doen met ons gebroed in onze kielzog, maar het brengt wel extra leven in de stad.

Met de trein stonden we maandag vanuit Kalmthout in nog geen half uurtje in Antwerpen om een bezoekje te brengen aan De Zoo. Het werd tegen mijn verwachtingen in een dag met een gouden randje. De kinderen waren verrukt en er was maar één tripje naar de EHBO nodig. Soms werd er wel op ons neergekeken:

Iemand moet dringend een emoji maken van deze vissen:

Onze vakantiewoning bevindt zich op een paardenstoeterij. In tegenstelling tot wat ik dacht is dat geen manege, maar een plek waar paarden gefokt en getraind worden.

De kinderen werden uitgenodigd om de dieren te helpen voederen. Moet je zoiets ooit twee keer vragen aan een kind?

Vandaag gingen we spoorfietsen in Kapellen. Mijn stoutbeen doet er nog altijd pijn van.

Na de middag bezochten we het arboretum in Kalmthout waar we de loebassen entertainden door aan een speurtocht deel te nemen. Terwijl zij geitjes zochten genoot ik van de bloemenpracht. Zalige plek om door te struinen, had ik zoiets in mijn buurt, ik nam er prompt een abonnement om elk bloemetje van dichtbij te gaan bewonderen.

Toch kiezen we ook regelmatig voor downtime met een aperitiefje en wat gechillax in het vakantiehuisje. Het enige lawaai dat we hier soms horen is een hinnikend paard. De kwetterende vogels worden wel eens opgeschrikt door onze luidruchtige kroost.

Rudy die one-eyed-dog wil gerust gelaten worden maar toch wentelt hij al eens in het gras hier bij ons huisje.

Ilja kiest er voor om iets langer in bed te blijven liggen met zijn boek, mijn (boeken)hart ontploft bij dit aanzicht.

en meer dan wat nijlpaardgedrag is toch niet nodig op vakantie?

14 reacties

  1. Toch wel wat afstand afgelegd vanuit Kalmthout! En niet passeren als je naar Breda rijdt??? De witte wijn stond nochtans koud!

  2. Ik heb het geluk dat ik vanuit ons dorp altijd op 25min tijd bij de Zoo kan zijn. Zo handig om daar geen files voor te moeten trotseren en ook niet op zoek te moeten gaan naar een parkeerplek. Een vriendin van me gaat binnenkort trouwen en voor haar vrijgezellen zouden ze ook vanuit Kalmthout van die spoorfiets gebruik willen maken. Jammer dat de Grand Theater boekenwinkel er mee gestopt is. Die winkel in Breda had je anders waarschijnlijk wel willen bezoeken.

  3. Leuke vakantie zeg! Ben wel benieuwd naar die grote vakantieplannen!
    Die foto van die vis is zalig! En die in het arboretum zijn super mooi, zeker die met de bomen en dat bankje.
    Dan ga ik nu in nijlpaard-modus. Doei!

  4. Die neerbuigende vis is hilarisch 😀 Ge moet soms niet ver gaan om te genieten van vakantie he.
    Mijn schoonmoeder geeft ook hoog op van het arboretum. Misschien toch eens naartoe gaan dan 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s