Gelezen: een debuutroman die me volledig in zijn greep hield: “Gesprekken Met Vrienden” van Sally Rooney. Ook van “Hoor Je Me” van Rob Kamphues heb ik enorm genoten. Twee bibliotheekpareltjes. Momenteel ben ik bezig met “Kattentijd” van Ellen Verstrepen en daarna ligt “Nachtouders” van Saskia De Coster klaar. Zalig om in een goeie boekenflow te zitten.

Geluisterd: tijdens mijn avondwandelingen of ochtendloopjes luister ik naar Man Man Man-de podcast. Deze kan ik alleen maar aanraden want ik lig elke aflevering opnieuw strike. Drie Nederlandse mannen gaan op zoek naar hoe mannelijk ze ècht zijn, met hilarische taferelen tot gevolg. Best dat ik tussen de velden woon en dus niet teveel huizen moet passeren want zo’n gierende jogger, dat is waarschijnlijk eigenaardig om zien.

Geknuffeld en gevloekt: met en op Frankie onze nieuwe kitten. Ze (’t is een zij) is cute as hell en enorm kindvriendelijk. Lees: ze laat zich overal rondslepen door de kinderen zonder hun ogen uit te scharten. Maar tegelijk houdt ze ook van klimmen in mijn vliegenraam en schijten in de monstera die ik vorig jaar voor mijn verjaardag kreeg van Renilde. Daarna kijkt ze zo met haar koddige kattenkopje…

Gesmeerd: te weinig zonnecrème. Ik ben een freak als het op zonnecrème aankomt bij de kinderen. Omdat ik zelf zo vlug verbrand ben ik extra aandachtig om hun voldoende in te smeren. En dan….vergeet ik al eens een plekje bij mezelf. De grootste boosdoeners zijn dagen waarop het warm is maar de zon zich niet echt laat zien. Zo smeerde ik alles in wat ik kon zien bij mezelf maar vergat ik dat ik een kleedje droeg met een lage open rug. Het resultaat: twee dagen “jikes!”als ik op mijn rug lag.

Gewandeld: want ahja, er kunnen geen 7 ge’s zijn zonder dat “gewandeld” erbij zit. Gisteren kozen we voor Het Heuvelpad in Klerken-Houthulst. Een beetje verwarrend, volgens sommige websites is de route 6,7 km, volgens de bordjes is ie 7,5 km en volgens mijn fitbit-gps is hij er 8,55 km. We wandelen hem gelijk hoe uit. Ik merk dat de kuitjes van de kinderen steeds meer kunnen verdragen, deze keer werd de kleuter zelfs geen enkele keer gedragen maar stapte hij dapper door. Best een mooie route, waarbij je De Vredesmolen tegenkomt en recht door een voorziening voor personen met een verstandelijke beperking wandelt. Dat was alvast een goeie voorbereiding voor het werk dat ik later op de dag terug heb aangevat.

Gekregen: een onverwacht cadeautje van vrienden. “Ik zag dit en moest aan jou denken”, ik kan er niet aan doen maar ik vind dat een geweldig compliment. Ik ben dan ook extreem gelukkig met mijn kersverse koffiemok

Gekeken: Het laatste seizoen van La Casa De Papel op Netflix. Telkens denk ik dat zo’n nieuw seizoen het vorige niet zal overtreffen maar het bleek toch weer goed te werken. Ook Russian Doll kon mij wel bekoren. De hoofdrolspeelster was ook actrice in Orange Is The New Black, voor dat zoveelste seizoen moet ik mezelf ècht wel nog opladen want kan het nog goed zijn eigenlijk?

10 reacties

  1. Aha, jij vond Casa goed, dan ga ik ook kijken. Ben ook altijd ben voor uitmelken van series, daarom nog niet begonnen!
    Vind het wel knap dat jullie kids al zo ver mee kunnen stappen, fijn!

  2. Au die rug ziet er pijnlijk uit!
    Ik heb afgehaakt na een paar afleveringen van het vorige seizoen OITNB. Naar Casa de Papel begin ik wel echt benieuwd te worden ondertussen, toch maar eens op het kijklijstje zetten.

  3. Oh wauw, die foto van die trappen. Ik heb blijkbaar een zwak voor trappenfoto’s. Geen flauw idee waar dat zwak vandaan komt trouwens. Een zwak voor de zon heb ik trouwens ook en ik lijk er ieder jaar gevoeliger voor te worden. Eerder kon ik al verbranden ondanks een factor 50, achter het glas in de auto, in de schaduw en door een t-shirt heen. Dit jaar ben ik er ook in geslaagd om te verbranden op een bewolkte dag. Nog een paar jaar en ik moet me net als een vampier overdag in een koffer verschuilen tot de zon ondergaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s