Gebokt: mijn kop. Alléé, mijn hoofd gestoten, maar in het West-Vlaams zeg ik gemakkelijker dat ik mijn kop gebokt heb. Een viertal dagen geleden hing ik een was op aan de wasmolen. Bij het openen van het plooiding kreeg ik één van die benen tegen de zijkant van mijn voorhoofd. Een veroordelende wenkbrauw optrekken was nog nooit zo pijnlijk.

gereserveerd: Onze tickets voor Green Day. Het was al een tijdje dat de Green Drang begon op te borrelen en ineens was daar de aankondiging van een nieuwe toer. Zalig!

gestresseerd: Op het werk is het razend druk. Ik weet niet of ik ooit zoveel werk heb gehad als de laatste weken. Maar we krijgen er oren naar en ik heb het gevoel dat het kunnen en mogen verwoorden al heel veel uitmaakt.

gestudeerd: neuropsychologie. Zoals ik eerder schreef neem ik enkele “moeilijkere” vakken op dit schooljaar. Neuropsychologie is het eerste vak waar ik examen van wil afleggen. De hersenen zijn best wel interessant al doen ze soms wel een beetje pijn als ik ze moet bestuderen.

ge-ouderd: Omstreeks 22u gisterenavond begon Linus te krijsen. Hij had in het verleden reeds perioden waarin Pavor Nocturnus – Night terror – of Nachtangst optrad. Ik kan me niet herinneren dat ik er hier ooit iets over schreef maar het is een eigenaardige situatie waarbij hij tierend en brullend in het rond maait en niet volledig wakker is. Hij kijkt dan recht door mij en hoort niet wat ik zeg. Hij praat wel maar het is meer een gebrabbel. Het is enorm moeilijk om hem wakker te krijgen. Het helpt een beetje om in de klaarlichte hal staan, gisteren schoot hij dan ineens wakker nadat hij enkele minuten aan een stuk aan het tieren was. Zijn lichaam is dan volledig opgespannen, hij is dan zelfs lichtjes agressief. Eens het voorbij is wil hij niets liever dan terug gaan slapen. Een seconde later ligt hij weer zalig in dromenland alsof er niets gebeurd is.

gelezen: Nachtouders van Saskia De Coster. Het was anders dan ik had verwacht. Daarom niet persé slechter. Binnenkort trouwens….heel binnenkort komt er een nieuwe telg in onze familie. De nieuwe roman van mijn broer! Check zeker zijn website eens voor meer informatie en ik denk ondertussen eens na over hoe we dat hier gaan organiseren want ik mag ook een exemplaar weggeven via mijn blog! Jahei!

gefixed: Schaam op ons maar we hadden nog steeds geen rookmelders. Correctie: we hadden wel rookmelders….in de verpakking…klaar om opgehangen te worden. Tot onze buurman op bezoek kwam en hij ons zot verklaarde. Zijn ervaringen als brandweerman waren voldoende om de dag erna in gang te schieten en de zes exemplaren ook effectief op te hangen. All credits to the husband weliswaar!

12 reacties

  1. Oh die pavor nocturnus, ik vind dat echt vreselijk om te zien! Heb wel gehoord dat je hen beter niet wakker maakt, omdat ze daar nog meer van overstuur kunnen raken. Ik probeer haar dan gewoon wat vast te houden of over haar hoofd te strelen. Maar dat helpt ook weinig, want ze zijn toch niet bij bewustzijn op dat moment. Brrr

  2. goed van je rookmelders. Na onze verbouwingen waar de kinderen 2 kamers onder het dak kregen, mochten ze pas naar boven “verhuizen” nadat er rookmelders hingen. Het idee dat ze 2 verdiepen boven mij slapen in geval van brand jaagt me schrik aan…nope, bij ons op elk verdieping een rookmelder en ook een branddeken: kan een saver zijn als de trap in brand staat om naar beneden te kunnen lopen.

    Weet je welke plaats meest noodlottige branden ontstaan? bij droogkast! Dus als je droogkast hebt en gebruikt: daar moet je dus een rookmelder hebben. (meeste branden onstaan in keuken, maar je bent er doorgaans bij en daardoor minder noodlottig).

  3. Pingback: Give-away!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s