Vandaag bestaat deze blog 10 jaar. Toeters en slingers!!!!

Ik begon ermee in 2011 toen ik in moederschapsrust was na de geboorte van Ilja. Het kind gaat naar het 5e leerjaar na de zomer. Mijn eerste blogpost gaat dus ook over hem en hoe ik de goedbedoelde raad van andere mama’s in de wind sloeg. Iets wat ik nog altijd doe trouwens.

In december 2011 kwam de eerste eigen wazige foto op de blog. Eén van onze toenmalige kat Marbel. May she rest in peace, ook zij werd aangereden hier voor onze deur toen ze een jaar of 8 was.

In 2012 stelde ik mezelf verschillende vragen. Het is vreemd om je eigen hersenspinsels van jaren geleden te herlezen. Ik was toen 28 en had een kindje van één jaar. We waren op huizenjacht. Het duurde nog vijf maanden eer we dit huis vonden.

In 2013 woonden we na een verbouwing van 5 maanden al hier want het was duidelijk dat ik -net als nu- baalde van het lappen van de grote ramen. Dat is het enige nadeel aan grote ramen, voor de rest omarm ik ze, zeker als de zon opkomt en ondergaat.

Toen Ilja 3 jaar was had hij duidelijk een fascinatie voor lippenbalsem, met deze blogpost uit 2014 moest ik dan ook luidop lachen toen ik hem herlas.

Het zelfde jaar werkten we verder aan onze zolder. Er werden twee kamers gemaakt want ik was zwanger. We wonen hier nu 8 jaar en we zijn nog altijd bezig met verbouwen en opfrissen van het huis. Oh well, beetje met een keer, het zal nooit echt volledig af zijn denk ik. Maar zo is het leven ook hé.

De geboorte van Linus in 2015 was uiteraard het hoogtepunt van dat jaar. Met zijn 4,410kg was hij al een serieuze krawaat toen hij vijf dagen na de uitgerekende datum werd geboren. De rest van het jaar is aan me voorbij gegaan in een waas. Onderstaande foto was tijdens ons eerste tripje met twee kinderen. Hij was toen twee maanden en zag er dubbel zo oud uit.

In 2016 had ik een onverwachte blogmeeting in Hema, we gingen een koffie drinken en heden ten dagen daten we nog steeds. Over die ontmoeting heb ik het binnenkort trouwens in de podcast!

Ilja werd zes jaar in 2017, de leeftijd die Linus nu heeft. Ik smelt een beetje bij de foto van de twee jongens samen die bij die verjaardags-blogpost hoort. Ze hebben jaren aan een stuk ruzie gemaakt en gekibbeld. Sinds de eerste lockdown hebben ze elkaar een beetje gevonden. Wordt er nooit meer geruzied hier? Hahahaha!! (ik heb mijn nek verrokken toen ik mijn hoofd bij deze lach achterover smeet).

In maart 2018 zat ik blijkbaar een week thuis met een zieke peuter en wist ik de namen van Waldorf en Statler niet meer tijdens een quiz. Gow zeg.

In september 2019 deed ik blijkbaar al voor de achtste keer van 7 Ge’s. Ik ben zo slecht in het bijhouden van terugkerende rubrieken maar deze doet het al een tijdje goed. Geen idee echter hoeveel ik er daar al van GEschreven heb. Ik zou het kunnen opzoeken maar ik heb geen zin. (Terwijl ik verder werk aan dit stukje vond ik in het jaar 2016 al een versie, het was toen nog “de 9 Ge’s”)

Aaaah 2020, wat een fantastisch jaar toch hé. Misschien mag je hier een sarcastische ondertoon bij lezen, je vult zelf maar in. Met 14 memes beschreef ik mezelf, een jaar later zijn ze nog allemaal van toepassing. Dat was ook het jaar waarin ik Minimaliese heb opgestart. Mijn andere blog over mijn zoektocht binnen het minimalisme werd ondertussen al uitgebreid naar verschillende thema’s die onder “Less is more” vallen. Daar kun je lezen over minimaliseren, rust in je hoofd inbouwen, veranderen van je mindset, burn-out preventie, minder door “neen” te leren zeggen.

En 2021? Daarin doe ik gezellig verder hé want dit medium brengt me zoveel bij. Niet alleen kan ik er mijn ei in kwijt, ik vind ook telkens inspiratie bij andere bloggers. Ik heb er al heel fijne vriendschappen uit opgebouwd en het archief is voor mij een race terug in de tijd.

Ik apprecieer elke reactie, het doet me telkens deugd om te zien dat iemand de moeite doet om te reageren, ik weet dat ik niet zo sterk ben in het onderhouden van die interacties maar laat dat je vooral niet tegenhouden!

Nog eens tien jaar erbij? Waja, we zien wel hé 😉

31 reacties

 1. Proficiat met je tinnen-, kristallen-, staal of rozen jubileum.
  Je weblog is als een verslavende soap. Ik kom er graag lezen omdat de inhoud recht uit je hart komt, met af en toe een plezante draai. Doe gerust voort!

 2. Ik volg de blog niet van in het begin, maar ben die bij toeval beginnen lezen omdat ik je leerde kennen doordat onze kinderen samen in de klas zitten.
  Altijd leuk om te lezen…als ontspanning of gewoon om vb te kunnen zeggen van ‘kben niet alleen’, ‘een toffe tip/idee,…’ . Doe gerust nog verder zolang je je er zelf goed bij voelt! 😊😉

 3. Doe zeker maar 10 jaar bij. Zal boeiend worden om te lezen hoe je jongens mannen worden. Ik ben er zeker van dat ook deze periode je zal fascineren. Hoe ze hun eigen weg/ identiteit zoeken. Grijze haren gegarandeerd, maar ook overvloed van liefde, bewondering, respect,… want ze hebben het niet altijd even gemakkelijk die gasten. Wij hebben hier een straight edger en een fuifnummer. Zo verschillend en ook gelijk . Beste maten, broers. En ik ?Ondertussen de kleinste in huis die dan knuffels krijgt die meer op een wurggreep lijken , waar je niet uit raakt. Leuk mama beetje plagen. Superleuk voor de mama zelf. Veel plezier met de volgende 10 jaar.

 4. Leuk je blog. Ik heb hem ooit helemaal uitgelezen. Maand voor maand. Je schrijft echt goed. Ik herkende ook veel van de fases van de kinderen zoals bij mezelf destijds. Proficiat met je blogverjaardag.

 5. Nog eens tien jaar erbij: graag. Dat moet absoluut lukken!
  Zelf ben ik al bezig sinds augustus 2006, maar de laatste tijd is het zeer met mondjesmaat.

 6. Hip Hip Hoera! Veel te laat maar hopelijk maakt dat niet uit. Ik volg je ondertussen al een hele tijd en weet eigenlijk niet meer zeker hoe ik hier de eerste keer terecht ben gekomen. Maar ik ben dus duidelijk wel blijven plakken. Volgende week bestaat mijn eigen blog 15 jaar. Ik moet misschien nog eens werk maken van een winactie. Zo gek hoe snel de tijd voorbij vliegt (én dat ik nog steeds niet ben uitgeschreven over mijn favoriete onderwerpen).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s