We slurpen elke twinkelende zonnestraal op deze week. Om te vermijden dat de kinderen vegeteren in de zetel gaan we dagelijks wandelen. Soms is dat de toer van 4,5 km naar “de platse” ofwel kiezen we om ons te verplaatsen. Zondag wandelden we een historische route in Mesen, zo’n 25 km hier vandaan. Educatie remember?

We startten ter hoogte van het stadhuis en stapten zo verder naar de kerk waar een crypte uit de 11e eeuw ligt onder het kerkkoor.

Niet helemaal op zijn gemak in die kelder….

Daarna volgden we de Nieuw-Zeelanderstraat waar de narcissen ons nastaarden en werd het monument voor de Nieuw-Zeelandse oorlogsslachtoffers bezocht. Op dezelfde site zijn ook restanten van oorlogsbunkers te bezichtigen.

De wandeling is niet bepaald een typische knooppuntenwandeling waar je door veld en modder moet vendelen om ergens te geraken. Alle routes zijn verhard en dus ook wel gewoon autobanen, dat maakt ze voor een keer wel rolstoel- en wandelwagenvriendelijk.

De uitzichten onderweg zijn priceless.

In Mesen kun je ook de plek bezoeken waar Britse en Duitse soldaten tijdens de eerste wereldoorlog op kerstmis 1914 hun loopgraven verlieten om samen te voetballen en Kerstmis te vieren. Vandaar ook het standbeeld op het marktplein (zie tweede foto).

Dit onderdeel zat niet in de wandeling maar bezochten we apart met de wagen.

De 6,5km-route gaat wel wat omhoog en omlaag maar het is zeker haalbaar met kinderen. Mijn kleuter pruttelt op elke wandeling wel eens een aantal minuten “dat het lastig is”, maar uiteindelijk stapte hij toch moedig door.

9 reacties

  1. Machtig mooie streek alginder. Eens de lucht figuurlijk is opgeklaard, trekken we er ook naartoe. Ik heb jaren in Ieper gewerkt en alzo een boon ontwikkeld voor de Westhoek.

    P.S.: Durbuy was lang het kleinste stadje van België. Totdat Mesen, na heel wat gehakketak, die fakkel overnam.

  2. je kleuter staat zo schattig verbouwereerd bovenaan die trap te kijken.

    Je comment systeem is gewijzigd? Ik kan niet meer inloggen met mijn blognaam (een alias die dus niet overeenkomt met Facebook of google of zo en ’t is geen wordpress). pfff

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s